Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Από βουλευτής υποψήφιος δήμαρχος ή περιφερειάρχης ......


Ποιο ήταν επί χρόνια ένα από τα ασφαλή σκαλοπάτια για την είσοδο στη Βουλή για όσους το επιθυμούσαν; Το «δημαρχιλίκι». Στελέχη κομμάτων, μικρότερης ή μεγαλύτερης εμβέλειας, τοπικοί παράγοντες, γιατροί και δικηγόροι, άνθρωποι με απήχηση στην περιοχή, πρόσωπα με την αναγκαία αναγνωρισιμότητα. Και η συνέχεια... γνωστή. Οι πετυχημένοι είτε παρέμεναν στην αυτοδιοίκηση, ενίοτε αλλάζοντας βαθμό (σ.σ.: ο β’ βαθμός αφορούσε τις νομαρχίες), είτε έβαζαν πλώρη για τις βουλευτικές λίστες. Μέχρι πρότινος...Ο «Καλλικράτης», αλλά κυρίως το πολιτικό κλίμα, όπου ο κάθε βουλευτής ακούει γκρίνιες, παράπονα και εισπράττει καθημερινά την αγωνία των πολιτών, χωρίς να μπορεί να τους πείσει για την αποτελεσματικότητα των κινήσεών του, δημιούργησε νέο... κίνημα.
Κίνημα βουλευτών που ενδιαφέρονται να επιστρέψουν ή να διεκδικήσουν θέση στους δήμους και στις νέες περιφέρειες. Από βουλευτής, δήμαρχος ή περιφερειάρχης. Η νέα... τάση διαπερνά και το κυβερνών κόμμα, το οποίο δέχεται ηλεκτρονικά μέχρι σήμερα τα μεσάνυχτα τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων.
Γίνονται δεκτές προτάσεις και αυτοπροτάσεις, οι οποίες εν συνεχεία θα περάσουν από το κόσκινο της αρμόδιας επιτροπής υποψηφίων υπό τον Θ. Τσούρα, αλλά και από την... τελευταία κομματική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ βάσει εγκυκλίου. Στόχος είναι εντός δεκαπενθημέρου να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου να ανακοινωθεί η λίστα της Ιπποκράτους.
Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον μια ντουζίνα «πράσινων» βουλευτών θέλει να... εγκαταλείψει τη Βουλή, διεκδικώντας ρόλο στη μετά «Καλλικράτη» εποχή στους δήμους και στις 13 περιφέρειες.
Απεύχονται τα λάθη. Η ανάδειξη των υποψηφίων θεωρείται βέβαιον ότι θα έχει τη «σφραγίδα» της ηγεσίας για τους δήμους-βιτρίνα και τις περιφέρειες.
Ο Γιώργος Παπανδρέου θέλει νέα στελέχη, γυναίκες «παντού», στελέχη που όμως δεν θα ταράζουν τις ισορροπίες σε κρίσιμες περιοχές. Θα είναι η πρώτη εκλογική αναμέτρηση μετά το... ΔΝΤ, πράγμα που σημαίνει ότι απεύχονται... μοιραία λάθη.
Ποιοι βουλευτές ακούγεται ότι επιδιώκουν ή προτείνονται για το πράσινο χρίσμα;
Αρκετοί και αρκετές, που όμως δεν γνωρίζουν ακόμη αν θα τους ζητηθεί να παραιτηθούν από τη Βουλή πριν από την προεκλογική εκστρατεία.
Στην Ιπποκράτους συζητείται το ενδεχόμενο να τεθεί ασυμβίβαστο, αλλά στενοί συνεργάτες του κ. Παπανδρέου υποστηρίζουν ότι θα αποτρέψει βουλευτές που μπορούν να δώσουν ισχυρή μάχη σε όχι και τόσο «φιλικές» για το ΠΑΣΟΚ περιοχές.
Ωστόσο, στα τελευταία γκάλοπ διαφαίνεται η βούληση των πολιτών να ψηφίσουν νέα πρόσωπα και όχι «γνωστούς» πολιτικούς, βουλευτές ή άλλους. Αυτή η παράμετρος θεωρείται σημαντική και στο επιτελείο της Ιπποκράτους αναμένουν τη νέα «φουρνιά» των γκάλοπ, τεστάροντας τους ενδιαφερόμενους. ....................Ο υφυπουργός Σταύρος Αρναουτάκης, ενδιαφέρεται για την Περιφέρεια Κρήτης, ενώ ο συνάδελφός του στο υπουργικό συμβούλιο Απόστολος Κατσιφάρας ενδέχεται να δώσει τη μάχη στη Δυτική Ελλάδα, όπου ακούγεται και το όνομα του Θάνου Μωραΐτη
.(εθνος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου