Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

ΠΑΣΟΚ........ΚΑΤΑ ΠΑΣΟΚ

Εκδήλωση πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα τα στελέχη της "Αριστερής Πρωτοβουλίας" του ΠΑΣΟΚ με ομιλητές τους: Κοτρόγιαννο Δημήτρη ( Καθηγητής Παν/μίου)Σαββίδη Παντελή (Δημοσιογράφος)Τζουμάκα Στέφανο (Μέλος Ε.Σ. ΠΑ.ΣΟ.Κ.) ενώ το λόγο πήραν και τοποθετήθηκαν τοπικά στελέχη και ο Νομάρχης Αιτ/νίας Θ.Σώκος…
..πολιτική συνάντηση διαλόγου και προβληματισμού ήταν το θέμα:“ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ”, αλλά αυτό που κυριάρχησε (από μερικούς…) ήταν η σκληρή κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης. «Η κυβέρνηση παλινδρομεί χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο με τους υπουργούς να συγκρούονται και να αλληλοαναιρούνται. Οι μισθοί των εργαζομένων περικόπτονται, τα ασφαλιστικά δικαιώματα αμφισβητούνται, η ύπαιθρος ερημώνει, τα πανεπιστήμια και γενικά η παιδεία βρίσκονται σε παρατεταμένη κρίση με αποτέλεσμα η ανεργία των νέων να αυξάνεται. Τα μέτρα λιτότητας που πάρθηκαν, και μάλιστα από μια σοσιαλιστική κυβέρνηση, χαρακτηρίζονται από πολλούς ως τα σκληρότερα από τον καιρό της μεταπολίτευσης..........

Και άλλα πολλά τέτοια που κάποια κομματικά στελέχη αποχωρούσαν εκνευρισμένα….. αφού ορισμένοι έφθασαν στο σημείο να πουν πως «το κόμμα δεν δουλεύει,δεν διαβουλεύεται δεν προβληματίζεται ….ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ…»Να είναι τυχαίο ή προοιωνίζεται κάτι; Πολύ περισσότερο που το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε μια πολύ εύθραυστη κατάσταση....
Μετά την διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου ΝΟΔΕ και ΔΗΜ.ΤΟ την Κυριακή 30/5/2010, ο νέος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κώστας Σύρρος σε δήλωσή του σημειώνει:


“Ευχαριστώ τα μέλη που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου ΝΟΔΕ και ΔΗΜ.Τ.Ο. σε όλο το νομό. Η Νέα Δημοκρατία μετά την εκλογή των Προέδρων του κόμματος και της ΟΝΝΕΔ, συνεπής στις δεσμεύσεις της προχώρησε στην εκλογή και των υπολοίπων οργάνων από την εκλογική βάση. Όπως σε όλη την Ελλάδα και εδώ η εκλογική διαδικασία των εκλογών πραγματοποιήθηκε με ικανοποιητική συμμετοχή. Πιστεύοντας στις αρχές και τις δεσμεύσεις του Προέδρου Αντώνη Σαμαρά για τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας του κόμματος, θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια σε συνεργασία με τα μέλη της ΝΟΔΕ καθώς και τους προέδρους των ΔΗΜΤΟ, να αναδείξουμε τα ζητήματα που αφορούν το νομό μας και τους πολίτες του, εκφράζοντας ισχυρή θέση και άποψη γι' αυτά”.
Στη φάση ολοκλήρωσης και παράδοσης εισήλθε η νέα γεωτεχνική και στατική μελέτη του έργου κατασκευής γέφυρας στον Εύηνο ποταμό, στην περιοχή «Παραδείσι» του Δήμου Μακρυνείας

Η υλοποίηση του έργου θα εξασφαλίσει την άμεση και με σύγχρονες τεχνικές προδιαγραφές οδική σύνδεση των Δήμων Μακρυνείας και Χάλκειας (μέσω Τρικόρφου) με το εθνικό οδικό δίκτυο.Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 1.000.000 € και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας θα επιδιώξει την χρηματοδότησή του από το Ε.Σ.Π.Α., από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, η άλλη χρηματοδοτική πηγή.
Οι νεοι πρόεδροι των Δ.Τ.Ο Αιτωλ/νίας ......

Αγρίνιο: Γ. Ανδριόπουλος
Αγγελόκαστο : Δ. Αρωνιάδας
Αιτωλικό: Δ.Χριστοδουλή
Αλυζία: Σ. Παπαναστάσης
Αμφιλοχία: Κ. Τσεκούρας
Αντίρριο: Δ. Νικολάου
Αστακός: Αλεξ. Λιβάνης
Βόνιτσα: Ε. Μπαλάσκας
Καινούργιο: Θ. Τσιλιμέκης
Μεσολόγγι: Ευαγ. Λιανός
Νεοχώρι Οινιαδών: Θ. Ζευγίτης
Κατοχή Οινιαδών: Ε. Πανάς
Ναύπακτος: Κ.Πλούμης
Πάλαιρος: Π. Μπουρδάρας
Παραβόλα: Α. Πατλιάς
Στράτου: Γ. Μελιάδης
Φυτείες: Α. Μαλιγιάννης
Χάλκειας: Π. Ζήκος.
18ης ετήσια έκθεση της Datarc για την Οικονομία και την Αγορά Εργασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας


H παρουσίαση της 18ης ετήσιας έκθεσης της Datarc για την Οικονομία και την Αγορά Εργασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, θα γίνει την Τρίτη 1/06/2010 στις 12:00 μ.μ.Στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, από τον δ/ντη της εταιρείας κ. Θεόδωρο Λουλούδη. Αντικείμενο της έκθεσης είναι η αποτύπωση μεγεθών αλλά και τάσεων σε σχέση με το εργατικό δυναμικό, την απασχόληση, την ανεργία, την εκπαίδευση, την παραγωγικότητα, τη δυναμική και μετατόπιση των κλάδων οικονομικής δραστηριότητας, τους δείκτες ευημερίας κ.α. Θα παρουσιαστούν τα δυνατά και αδύνατα σημεία της Περιφέρειας και θα επισημανθούν οι ευκαιρίες που πρέπει να αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη της περιοχής. Η παρουσίαση της ετήσιας αυτής έκθεσης καθώς και τα αποτελέσματα έρευνας στους επιχειρηματίες της ΠΔΕ, που αποτυπώνει τις πρώτες αντιδράσεις, σκέψεις και απόψεις τους αναφορικά για το νέο οικονομικό περιβάλλον, παρουσιάστηκαν σε ημερίδα με θέμα «Η Οικονομία της Δυτικής Ελλάδας και η αντιμετώπιση της κρίσης» που διοργάνωσε η DATARC την Πέμπτη 27 Μαΐου στις 18:30 στην αίθουσα «Αίγλη» στη Veso Mare στη Πάτρα. ΤΗ συζήτηση συντονίστηκε από τον Καθηγητή Μάρκετινγκ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιο Ι. Αυλωνίτη (Πρόεδρος Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Μάρκετινγκ – EMAC) και σκοπός της ήταν η ανταλλαγή απόψεων για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και η παρουσίαση των εναλλακτικών προοπτικών που υπάρχουν σε οικονομικό, επιχειρηματικό και εργασιακό επίπεδο. Παρευρέθησαν ο ΓΓ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος κος Τάσος Αποστολόπουλος, ο Νομάρχης Αχαϊας κος Δημήτρης Κατσικόπουλος, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Αχαϊας κος Κώστας Αντζουλάτος, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Μεσηνίας κος Γιώργος Καραμπάτος όπως επίσης Δήμαρχοι και επιχηρηματίες από όλη την Περιφέρεια.
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΓΗΠΕΔΟΥ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ
το παρων εδωσαν ολοι οι "μνηστήρες"για το δημαρχιακό θώκο


Tο περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του γηπέδου της ομάδας του Αστακού ….όπου εκτός των δημάρχων Αστακού Π.Σταίκου και Αλυζίας Δ.Τριποτσέρη,παραβρέθηκαν και οι ενδιαφερόμενοι για το δημαρχιακό θώκο κκ Γ.Λύτρα καθώς και ο πρώην δημάρχου Αλυζίας Ε.Γαλούνη.
3η Γενική Συνέλευση του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ»

Εξαιρετικά χαρακτηρίζονται τα αποτελέσματα των εργασιών της 3ης Γενικής Συνέλευσης του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», που πραγματοποιήθηκε στην Αιτωλοακαρνανία, στο Αρχαίο Θέατρο των Οινιαδών, το Σάββατο 29 Μαΐου 2010, με την παρουσία της Γεν. Γραμ. Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη, του Ευρωβουλευτή Σπύρου Δανέλλη, του Προέδρου της Ε.Ν.Α.Ε. κ. Δημήτρη Δράκου, της Γεν. Διευθύντριας του Υπ. Πολιτισμού κ. Βλαζάκη, νομαρχών, δημάρχων και διακοσίων πενήντα περίπου μελών του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» απ’ όλη τη χώρα.
Όπως ανακοινώθηκε στη Γενική Συνέλευση από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει στην Αιτωλοακαρνανία ένα πιλοτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε συνεργασία των Υπουργείων Πολιτισμού και Παιδείας με υλικό και δράσεις για το Αρχαίο Θέατρο.Στον χαιρετισμό του, στη συνέλευση στο Αρχαίο Θέατρο των Οινιαδών, ο νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος επεσήμανε μεταξύ άλλων:
"Η Αυτοδιοίκηση, έχει ρόλο και λόγο στην υπόθεση της διατήρησης και της συνέχισης του πολιτισμού, της αναστήλωσης των μνημείων και της φύλαξης των μνημείων".
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Γιάννης Αναγνωστόπουλος την Τετάρτη 2 Ιουνίου. στις 12:30 μμ. θα παραχωρήσει στο γραφείο του (Δημαρχείο – Πρώτη Καμάρα), εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη τύπου.
Η ΔΕΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ
Το πρώτο στάδιο της εκπονούμενης μελέτης με τίτλο «Αποκατάσταση και Καθορισμός Ζωνών Απόληψης Αδρανών από την κοίτη του Αχελώου» προϋπολογισμού 220.000



Το πρώτο στάδιο της εκπονούμενης μελέτης με τίτλο «Αποκατάσταση και Καθορισμός Ζωνών Απόληψης Αδρανών από την κοίτη του Αχελώου» προϋπολογισμού 220.000 €, παρουσιάστηκε, την Παρασκευή 28 Μαΐου 2010 στην ομάδα επίβλεψης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας.Άμεσος στόχος της μελέτης είναι η εξασφάλιση της παροχευτικής ικανότητας του ποταμού Αχελώου κατάντι του φράγματος Στράτου και η υπόδειξη ζωνών στις οποίες θα επιτρέπεται η απόληψη αδρανών υλικών (άμμος, αμμοχάλικο).Η μελέτη η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του καλοκαιριού θα δώσει οριστική λύση στο μεγάλο πρόβλημα προμήθειας αδρανών υλικών ποτάμιας προέλευσης στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου.Ταυτόχρονα θα εξασφαλίσει την περιβαλλοντική αποκατάσταση και την οικολογική ισορροπία και λειτουργία του ποταμού Αχελώου, από το φράγμα του Στράτου έως τη γέφυρα του Αγ. Γεωργίου Καλυβίων, μια περιοχή η οποία είχε περιβαλλοντικά κακοποιηθεί βάναυσα από την αλόγιστη χρήση.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Π.Ε.-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

Η Εκπαιδευτική Προοπτική διοργανώνει την Τρίτη 1 Ιουνίου και ώρα 18:30 μ.μ., στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου δημόσια εκδήλωση-συζήτηση με θέμα:

«Νέο Σχολείο-Αξιολόγηση στην εκπαίδευση»

Εισηγητής: Κώστας Διαμαντής, δάσκαλος

Ο Ανδριόπουλος Ιωάννης είναι ο νέος πρόεδρος της Δ.Τ.Ο Αγρινίου της Ν.Δ




Μετά την νίκη του ο κ.Ανδριόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου, όλα τα μέλη του κόμματος και να τους διαβεβαιώσω όλους ότι η Ν.Δ, θα βαδίσει ενωμένη, με κύριο μέλημα το άνοιγμα στην κοινωνία δίνοντας παράλληλα έμφαση σε τοπικά ζητήματα,με πρωτοβουλίες που θα παρθούν το επόμενο χρονικό διάστημα».

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΝΔ ΓΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟ
ΨΗΦΙΣΑΝ 829-ΕΓΚΥΡΑ 827-ΑΚΥΡΑ 2
ΕΛΑΒΑΝ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ 403
ΤΛΟΛΚΑΣ ΦΩΤΗΣ 363




Για την Δ.Τ.Ο Αγρινίου της ΝΔ εκλέγονται(με σειρά ψήφων)
Πρόεδρος
Ανδιόπουλος Ιωάννης
Μελη
Α.Σαγάνας
Κ.Τσιαμάκης
Α.Στούπα
Σ.Αδάμης
Σ.Μουτσιου
Σ.Μπαλάσκας
Δ.Ναστούλη
Ε.Αναγνωστοπούλου
Φ.Τσόλκας
Αναπληρωματικά
Α.Κάππας
Π.Λαινάς
Ο.Γκούντα
Ν.Αρσένης
Λ.Ροκοπάνου

61 ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΣΤΑΥΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ

Κυριακή 30 Μαΐου 2010

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ Ο ΣΥΡΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Στην Τ.Ο της ΝΔ στο Αγρίνιο ο Γιάννης Ανδριόπουλος




Ικανοποίηση επικρατεί στην ηγεσία της ΝΔ για την μεγάλη συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής. Εκτιμάται ότι ο αριθμός εκείνων που ψήφισαν κυμαίνεται μεταξύ 330.000 και 350.000. Η ικανοποίηση για τη συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές συνίσταται στο γεγονός ότι η συγκυρία τόσο για τη ΝΔ, όσο και για το πολιτικό σύστημα γενικότερα είναι αρνητική.Με 40 ψήφους διαφορά αναδείχθηκε πρόεδρος στην Τ.Ο της ΝΔ στο Αγρίνιο ο Γιάννης Ανδρεόπουλος …ενώ η συμμετοχή ήταν μεγάλη και στο Αγρίνιο αφού υπολογίζεται πως προσήλθαν στην κάλπη περίπου 800 μέλη του κόμματος…

ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ "ΝΑΤΟΪΚΗ ΒΑΣΗ ΑΚΤΙΟΥ- ΒΟΝΙΤΣΑ"




Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Μαΐου πορεία ειρήνης από τη Νατοϊκή βάση του Ακτίου στη Βόνιτσα, στα «βήματα» του Γρηγόρη Λαμπράκη, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 47 χρόνων από το θάνατό του.
Την πορεία διοργάνωσα οι Επιτροπές Ειρήνης Βορειοδυτικής Ελλάδας, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, τα εργατικά συνδικάτα, οι αγροτικοί, εμπορικοί και επαγγελματικοί σύλλογοι, οι φοιτητικοί σύλλογοι και οι νεολαιίστικοι φορείς.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:... Στις 7 το απόγευμα έγινε συγκέντρωση στην πύλη της Νατοϊκής βάσης στο Άκτιο ενω η πορεία κατέληξε στην παραλία της Βόνιτσας όπου έγιναν ομιλίες και ακολούθησε συναυλία από νεανικά σχήματα.

Εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία....
ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ...ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Στον απόηχο της δημόσιας αποδοκιμασίας από τον κ. Αντώνη Σαμαρά των κ.κ. Αριστοτέλη Παυλίδη, Θεόδωρου Ρουσόπουλου και Γιώργου Βουλγαράκη διεξάγονται την Κυριακή οι εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ για την ανάδειξη προέδρων των 71 Νομαρχιακών Οργανώσεων και των 980 διοικήσεων των Τοπικών και Διαμερισματικών Οργανώσεων του κόμματος.Η ψηφοφορία άρχισε στις 10:00 το πρωί και θα διαρκέσει μέχρι τις 07:00 το απόγευμα.
Η ηγεσία της ΝΔ θεωρεί ότι η σημερινή εκλογή των νέων διοικήσων των οργανώσεων του κόμματος αποτελεί συνέχεια της «κινηματικής διαδικασίας της ανάδειξης του προέδρου κ. Σαμαρά».

Συνεδρίαση του 2ου Γενικού Περιφερειακού Συμβουλίου Σωμάτων Ασφαλείας Δυτικής Ελλάδας

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποίησε για πρώτη φορά στο Αγρίνιο την συνεδρίαση του 2ου Γενικού Περιφερειακού Συμβουλίου Σωμάτων Ασφαλείας Δυτικής Ελλάδας, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Μεγάρου της Α. Δ. Ακαρνανίας, με θέματα της ημερήσια διάταξη που αφορούν τα εργασιακά – συνταξιοδοτικά δικαιώματα μας, καθώς και τα τρέχοντα προβλήματα των υπηρεσιών.Στην συνεδρίαση συμμετείχαν τα προεδρεία των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων Αστυνομικών – Λιμενικών - Πυροσβεστών από την Αιτωλοακαρνανία, την Αχαΐα και την Ηλεία.
Εσωκομματικές εκλογές την Κυριακή στη Νέα Δημοκρατία.....

Διεξάγονται την Κυριακή 30 Μαΐου οι εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία για την ανάδειξη προέδρων των 71 Νομαρχιακών Οργανώσεων και των 980 διοικήσεων των Τοπικών και Διαμερισματικών Οργανώσεων του κόμματος.
Οι εσωκομματικές διαδικασίες θα συνεχισθούν με την εκλογή των μελών των Νομαρχιακών Οργανώσεων (ΝΟΔΕ) και συνέδρων, που θα διεξαχθούν την Κυριακή 13 Ιουνίου και θα κορυφωθούν με τη διεξαγωγή του 8ου συνεδρίου στην Αθήνα το τριήμερο 25-27 Ιουνίου.
Στις 30 Μαΐου οι εκλογές θα διεξαχθούν από τις 10:00 π.μ. έως τις 19:00 μ.μ. σε εκλογικά κέντρα που έχουν καθορισθεί και αναφέρονται στην ιστοσελίδα του κόμματος.
Δικαίωμα συμμετοχής ψηφοφορίας έχουν όλα τα μέλη του κόμματος που έχουν εγγραφεί μέχρι τις 28 Απριλίου, καθώς και τα μέλη της ΟΝΝΕΔ.
Aποχή των δικηγόρων από 1η έως 4 Ιουνίου

Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της xώρας, που συνήλθε εκτάκτως την Παρασκευή στην Αθήνα, αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων από το λειτούργημά τους από την Τρίτη 1 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 4 Ιουνίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το φορολογικό, το ασφαλιστικό και την απελευθέρωση του επαγγέλματος.

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ................


Την 27-5-2010 και ώρα 15.00΄ στα Μέγαρα Αττικής από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής συνελήφθη 38χρονος αλλοδαπός Αλβανικής υπηκοότητας, ο οποίος κατείχε προς πώληση τρία (3) κιλά ακατέργαστης ινδικής κάνναβης.
Ναρκωτική ουσία κατασχέθηκε.
Συλληφθείς με σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγηθεί κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Αθηνών. Ενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής.
2.-Την 28-5-2010 και ώρα 17.23΄ άγνωστος τηλεφώνησε στο R/T Κέντρο της υπηρεσίας μας και ανέφερε ότι σε δεκαοκτώ (18) λεπτά θα εκραγεί βόμβα στην ALFA BANK Τράπεζα στο κέντρο του Αγρινίου. Άμεσα απεκλείσθει το οικοδομικό τετράγωνο –διακόπηκε η κυκλοφορία οχημάτων και από έρευνα που διενεργήθηκε στους χώρους της τράπεζας ουδέν ανευρέθει.
Από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, προσήχθη 50χρονος ημεδαπός ο οποίος εξεταζόμενος ομολόγησε ότι είναι ο άγνωστος ΄΄φαρσέρ΄΄. Δράστης συνελήφθη και με σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγηθεί αρμοδίως.
3.-Την 28-5-2010 και ώρα 17.45΄ στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη- Πειραιά από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου με την συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός Αλβανικής υπηκοότητας, ο οποίος κατείχε προς πώληση ένα (1) κιλό ηρωίνης.
Ναρκωτική ουσία κατασχέθηκε. Συλληφθείς με σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγηθεί κ. Εισαγγελέα Πειραιώς. Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου.

Τις νυκτερινές ώρες κατά την διάρκεια του τελευταίου τριημέρου στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θέρμου άγνωστος ή άγνωστοι δράστες διέρρηξαν τέσσερα (4) καταστήματα (καφετέριες) και τρείς (3) εκκλησίες και αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των χιλίων τριακοσίων (1.300,00) Ευρώ.
Για την αναζήτηση – σύλληψη των δραστών ενεργείται προανάκριση από το Α.Τ. Θέρμου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου.
2.-Την 28-5-2010 και περί ώρα 00.30΄ στο Αγρίνιο, τριαντάχρονος ημεδαπός αποπειράθηκε να αφαιρέσει από περίπτερο κάρτες κινητής τηλεφωνίας πλην όμως έγινε αντιληπτός και συνελήφθη από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου.
Συλληφθείς δράστης με σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγηθεί αρμοδίως. Ενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση ασφαλείας Αγρινίου.
ΕΝΑΣ ΦΑΡΣΕΡ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ


Την 28-5-2010 και ώρα 17.23΄ άγνωστος τηλεφώνησε στο R/T Κέντρο της υπηρεσίας μας και ανέφερε ότι σε δεκαοκτώ (18) λεπτά θα εκραγεί βόμβα στην ALFA BANK Τράπεζα στο κέντρο του Αγρινίου. Άμεσα απεκλείσθει το οικοδομικό τετράγωνο –διακόπηκε η κυκλοφορία οχημάτων και από έρευνα που διενεργήθηκε στους χώρους της τράπεζας ουδέν ανευρέθει.
Από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, προσήχθη 50χρονος ημεδαπός ο οποίος εξεταζόμενος ομολόγησε ότι είναι ο άγνωστος ΄΄φαρσέρ΄΄. Δράστης συνελήφθη και με σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγηθεί αρμοδίως.
Ανδρέας Μακρυπίδης: «Να εγκατασταθεί άμεσα Α.Τ.Μ. στο Αντίρριο»

Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Ανδρέας Μακρυπίδης, με ερώτηση του προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου ζητά να εγκατασταθεί μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων (Α.Τ.Μ.) στο Αντίρριο και εν συνεχεία να ανοίξει υποκατάστημα Τράπεζας ώστε να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και οι χιλιάδες διερχόμενοι.
Συγκεκριμένα ο Βουλευτής αναφέρει στην ερώτηση του τα εξής: Στο Αντίρριο του νομού Αιτωλοακαρνανίας που αποτελεί πύλη εισόδου στην Δυτική Ελλάδα και κόμβο διεθνών μεταφορών λόγω της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου και του πορθμού, διέρχονται καθημερινά χιλιάδες ιδιωτικά και επαγγελματικά οχήματα και κατοικούν 5.000 κάτοικοι.
Παρόλη όμως την αυξημένη διέλευση οχημάτων και προσώπων, αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για την περιοχή του Αντιρρίου η έλλειψη ενός υποκαταστήματος Τράπεζας ή τουλάχιστον η εγκατάσταση ενός μηχανήματος αυτόματης ανάληψης χρημάτων (Α.Τ.Μ.). Κατά συνέπεια οι κάτοικοι και οι διερχόμενοι από την περιοχή αδυνατούν να εξυπηρετηθούν στις καθημερινές του συναλλαγές, αναγκαζόμενοι να μετακινηθούν εκτός της περιοχής.
Στην εποχή της μεγάλης ανάπτυξης του τραπεζικού συστήματος και των αντίστοιχων τεχνολογιών είναι αναγκαίο κάθε πολίτης να έχει την δυνατότητα πρόσβασης στις τραπεζικές υπηρεσίες.
Όλοι οι τοπικοί φορείς του Αντιρρίου ζητούν την παρέμβαση της πολιτείας, ιδιαίτερα στα Τραπεζικά Ιδρύματα που ασκείται δημόσιος έλεγχος μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης αλλά και της επέκτασης των εργασιών τους, ώστε να λυθεί το ανωτέρω πρόβλημα.»
Το ‘‘οχυρό της παρακμής’’ και ο ‘‘τοκετός της αλλαγής’’


Παρατηρώντας την συμπεριφορά του πολιτικού συστήματος και των εκπροσώπων του, διαπιστώνουμε με ευκολία μια κρίση αξιοπιστίας και αποτελεσματικότητας. Η κρίση αυτή, σχετίζεται με την απροθυμία του πολιτικού υποκειμένου να επαναπροσδιορίσει την θέση του σε σχέση με το αδιέξοδο που δημιούργησε η μέχρι σήμερα στρατηγική του επιλογή. Μια στρατηγική επιλογή βασισμένη στην διαμόρφωση ενός μοντέλου διαπλεκόμενων σχέσεων μεταξύ της εξουσίας , του κράτους , των πολιτών και των επιχειρήσεων. Το μοντέλο αυτό αποτέλεσε συνειδητά το τροχοπέδη κάθε δημιουργικής προσπάθειας και αναπαρήγαγε με επιτυχία την μετριότητα ,τον λαϊκισμό και την φαυλότητα. Τα συντεχνιακά συμφέροντα , τα ειδικά προνόμια και οι πελατειακές σχέσεις υπερβαίνουν μέχρι σήμερα την αυτονόητη αγωνία μιας ανοργάνωτης πλειοψηφίας καθώς έχουν δομήσει ένα εσωτερικό οχυρό αυτοπροστασίας. Το οχυρό αυτό διατηρείται ανέπαφο καθώς οι δύο πυλώνες πάνω στους οποίους οικοδομήθηκε , δηλαδή οι θεσμοί και οι μηχανισμοί λειτουργίας του κράτους βρίσκονται υπό τον απόλυτο έλεγχο των αρχιτεκτόνων του. Η πολυπλοκότητα και η ασάφεια των νόμων, καθώς και ο ρυθμός αλλαγής τους, συνθέτουν ένα θεσμικό πλαίσιο που αποτρέπει ή καταπνίγει την επιχειρηματικότητα , ταλαιπωρεί τον πολίτη , αποπροσανατολίζει τον μαθητή , εκβιάζει τον ασθενή , αποθαρρύνει την καινοτομία διευκολύνει την διαφθορά και επιβραβεύει τις πελατειακές σχέσεις. Οι μηχανισμοί από την άλλη που είναι επιφορτισμένοι με τον έλεγχο και την αντικειμενική εφαρμογή του όποιου θεσμικού πλαισίου αποτελούν στην ουσία το πιο αξιόπιστο εργαλείο διαπλοκής και ψηφοθηρικής συναλλαγής. Έτσι το αυτονόητο δικαίωμα του πολίτη , μετατρέπεται από στοιχειώδης υποχρέωση της πολιτείας σε ‘‘πολιτικό προϊόν πώλησης’’ του πολιτικού συστήματος. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο, ούτε συγκυριακό το γεγονός, πως τόσο οι μετρήσεις της κοινής γνώμης, όσο και η βιωματική αντίληψη της καθημερινότητας ,αναδεικνύουν σταθερά την ασφυξία που προκαλεί η υφιστάμενη πολιτική κατάσταση. Η αδυναμία των καθιερωμένων προτύπων να εμπνεύσουν τις δημιουργικές δυνάμεις ,της εργασίας , της επιχειρηματικότητας , του συνδικαλισμού ,της επιστήμης , του πολιτισμού και της πολιτικής είναι εμφανής. Οι πελατειακές σχέσεις , οι προσωπικές συγκρούσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο , οι πρόσκαιρες και ανίερες συμμαχίες που αντανακλούν τις εκάστοτε προσωπικές φιλοδοξίες , υποθηκεύουν τις ελπίδες μας και θέτουν υπό αμφισβήτηση τις προοπτικές μας. Οι υγιείς όμως δυνάμεις της αλλαγής ,της προόδου και του εκσυγχρονισμού βρίσκονται παντού. Παραμένουν συντονισμένες ιδεολογικά σ’ένα σιωπηρό ρυθμό , όπου η εσωτερική του ένταση αναζητά διέξοδο και εκτόνωση. Η πολιτική έκφραση των δυνάμεων αυτών, αποτελεί ανοικτή πρόκληση για τις τοπικές κοινωνίες, ενώ οι όποιες προσπάθειες ποδηγέτησης τους, πιθανός να αποτελέσουν τους τεχνητούς πόνους ενός τοκετού, που θα φέρει στον πολιτικό κόσμο την γενιά μιας νέας αλλαγής. Μένει να δούμε αν ο Καλλικράτης θα είναι τελικά ο πνευματικός της πατέρας.
Καραγιάννης Σ Νίκος
ΟΜΙΛΙΑ ΣΟΦΙΑΣ ΓΙΑΝΑΚΚΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ”»

Η Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Σοφία Γιαννακά στην ομιλία της, στη βουλή για το νομοσχέδιο για τη διοικητική μεταρρύθμιση, του γνωστού «Καλλικράτη» είπε μεταξύ άλλων: "Στόχος της Νέας Αρχιτεκτονικής της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, είναι να αποκτήσουμε ένα κράτος, σύγχρονο και αποτελεσματικό. Ένα κράτος που θα ανοίγει επιτέλους νέους δρόμους ανάπτυξης. Ένα κράτος που θα σέβεται τις ανάγκες και τα χρήματα του Έλληνα πολίτη. Σήμερα στη χώρα μας υπάρχουν εκατοντάδες Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μικροί σε μέγεθος, φτωχοί σε πόρους και αρμοδιότητες. Οργανισμοί υπερχρεωμένοι, ελλειμματικοί, συχνά υπόλογοι για κακοδιαχείριση και διαφθορά, που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των πολιτών. Υπάρχει κάποιος σε αυτή την αίθουσα που δεν θέλει αυτό να αλλάξει; Έχουμε λοιπόν την υποχρέωση να γυρίσουμε οριστικά σελίδα. Να βάλουμε τα θεμέλια για μια ισχυρή Αυτοδιοίκηση. Χωρίς αμφιβολία χρειαζόμαστε Δήμους και Περιφέρειες που να είναι λιγότερες σε αριθμό, μεγαλύτερες σε έκταση, πλουσιότερες σε πόρους, προσωπικό και αρμοδιότητες. Χρειαζόμαστε Δήμους και Περιφέρειες που να είναι πιο αποτελεσματικοί, πιο οικονομικοί, πιο διαφανείς και επιπλέον πιο δημοκρατικοί, πιο ανοιχτοί στην κοινωνία, πιο κοντά στον πολίτη".
ΝΙΚΟΣ ΜΩΡΑΙΤΗΣ
Προβλήματα στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αστακού


Σοβαρά προβλήματα παρατηρούνται στη λειτουργία του Κ.Υ. Αστακού που είχαν σαν αποτέλεσμα να ανασταλεί η λειτουργία του λόγω ελλείψεων.
Όπως και στις υπόλοιπες μονάδες του Ε.Σ.Υ. στο νομό, υπάρχουν ελλείψεις σε ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, καθώς επίσης και στις υποδομές. Υπάρχει αδυναμία κάλυψης του Κ.Υ. Αστακού με εφημερίες λόγω έλλειψης ιατρών συνολικά αλλά και γιατί αυτοί που υπάρχουν (3 στον αριθμό) αξιοποιούνται και για την κάλυψη αναγκών στο νοσοκομείο Μεσολογγίου και άλλων Κ.Υ. της περιοχής.
Το ασθενοφόρο δεν επιχειρεί σε 24ωρη βάση καθώς υπάρχει έλλειψη προσωπικού. Υπάρχει ανάγκη για πρόσληψη προσωπικού διαφορετικά κινδυνεύει η ίδια η λειτουργία του Κ.Υ. Ο τεχνολογικός εξοπλισμός είναι απαρχαιωμένος.
Τα αποτελέσματα των ελλείψεων τα βιώνει καθημερινά ο λαός και συμπυκνώνονται στο δίλημμα, θα ταλαιπωρηθείς ή θα πληρώσεις. Πρόκειται για μια συνειδητή αντιλαϊκή πολιτική επιλογή που ακολουθούν τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις και του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ . Πολιτική που απαξιώνει το δημόσιο σύστημα υγείας σπρώχνοντας μεγάλα τμήματα του λαού προς ιδιωτικές εταιρείες παροχών υγείας. Η εμπορευματοποίηση της υγείας δημιουργεί κέρδη για το κεφάλαιο και καινούρια βάρη για το λαό.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός τι άμεσα μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την πλήρη επάνδρωση του Κ.Υ. με το απαραίτητο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, και τον εξοπλισμό του με τα απαραίτητα μηχανήματα;
Π.ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ "ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ"


Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης παραχώρησε στον Μ.Μάκκα ο δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο της δημοτικής αρχής το οποίο μάλιστα θα παρουσιάσει και τις επόμενες ημέρες στους πολίτες ενώ το πιο ενδιαφέρον μέρος της συζήτησης δεν ήταν άλλο από την διαδικασία επιλογής του υποψηφίου δημάρχου στο νέο πλέον δήμο Αγρινίου αλλά και την στάση που θα κρατήσει ο κ.Μοσχολιός.. «δεν ενοχλούμε από την επιθυμία που υπάρχει και εκδηλώνεται από άλλους που θέλουν να διεκδικήσουν το δήμο Αγρινίου»τόνισε ο κ.Μοσχολιός ο οποίος απέκλεισε την κάθοδο του στις εκλογές χωρίς το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ ….θεωρώντας πως το κόμμα θα αξιολογήσει την προσφορά του και το έργο του και θα του δώσει το πράσινο φως προκειμένου να συνεχίσει το έργο του στο δήμο Αγρινίου…Σε γενικές γραμμές ο Π.Μοσχολιός έδειχνε σίγουρος για την υποψηφιότητα του επιβεβαιώνοντας τα σενάρια των τελευταίων ωρών που θέλουν να έχει κλειδώσει η υποψηφιοτητα του και μάλιστα πως θα είναι από τις πρώτες που θα ανακοινώσει το ΠΑΣΟΚ….είδομεν…..

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ – SOS Δημοσιεύεται απο την GREENPEACE ο παρακάτω κατάλογος με γενετικά μεταλλαγμένες τροφές


Αλλαντικά :
Γιαούρτι After School Choco (ΦΑΓΕ)
ΑΝΑΝΙΑΔΗ
Γιαούρτια – Επιδόρπια:
FruYo γιαούρτι με δημητριακά (ΦΑΓΕ)
Nouvelle, (ΦΑΓΕ)
Caramele (ΦΑΓΕ)
Corn Flakes (Tasty)
Επεξεργασμένες ντομάτες:
Brava Ketchup (Med Foods)
Ζυμαρικά και σάλτσες ζυμαρικών:
La Mediterranea (Γιουριμάκ)
Pasta Italia (Γιουριμάκ)
Μάκβελ Ζυμαρικά (Γιουριμάκ)
Τορτελίνια (ΑΒΕΖ)
Κονσέρβες:
Παλίρροια Βοδινό με αρακά (Παλίρροια)
Παλίρροια Γίγαντες γιαχνί (Παλίρροια)
Παλίρροια Ντολμαδάκια Γιαλαντζί (Παλίρροια)
Παλίρροια Σπετζοφάι (Παλίρροια)
Σπορέλαια – Μαργαρίνες:
Corolla (Κορέ)
Standard Σπορέλαια (Standard)
Union Σογιέλαιο (Παπουτσάνης)
Εύα (Ελληνικές Δημιουργίες)
Μάνα Αραβοσιτέλαιο (Παπουτσάνης)
Μάνα Βαμβακέλαιο (Παπουτσάνης)
Σογιόλα (Κορέ)
Σορίνα (Ελληνικές Δημιουργίες)
Το Λαμπερό (μύλοι Σόγιας)
Σαλάτες – Σάλτσες – Σούπες:
17 Delicatessen Farma (Olympus Foods)
17 Delicatessen Mustard Sauce (Olympus Foods)
17 Delicatessen Μελιτζανοσαλάτα (Olympus Foods)
17 Delicatessen Ρώσικη Σαλάτα (Olympus Foods)
17 Delicatessen Τυροσαλάτα (Olympus Foods)
Brava Μουστάρδα (Med Foods)
Chef Grec Τυροσαλάτα (Κούτρας)
Chef Grec Ρώσικη Σαλάτα (Κούτρας)
Chef Grec Ταραμοσαλάτα (Κούτρας)
Chef Grec Τζατζίκι (Κούτρας)
Delicia Μουστάρδα (Med Foods)
BEM Μελιτζανοσαλάτα (BEM)
BEM Ρώσικη Σαλάτα (BEM)
BEM Ταραμοσαλάτα (BEM)
BEM Τζατζίκι (BEM)
Σοκολάτες – Καραμέλες:
Oscar Σοκολάτες (Oscar)
Παγωτά:
ΑΓΝΟ
Τσιπς – Σνακς:
Cheetos (Tasty)
Doritos (Tasty)
Φουντούνια (Tasty)
Lay ’s (Tasty)
Pitsinia (Tasty)
Ruffles (Tasty)
Tasty Snacks (Tasty)
Tsakiris Chips με αλάτι – πάπρικα (Τσακίρης)
Tsakiris Chips με αλάτι – ρίγανη (Τσακίρης)
Ψωμί – Φρυγανιές:
Ferro Κριτσίνια με σκόρδο (Αθ. Οικ. Αρτοποιία)
Ferro Κριτσίνια με σουσάμι (Αθ. Οικ. Αρτοποιία)
ΦΑΡΣΑ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΓΙΑ ΒΟΜΒΑ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ



















Τηλεφώνημα δέχτηκε η αστυνομική διεύθυνση Aκαρνανίαs στις 17.25 απο άγνωστο για τοποθέτηση βόμβας στην τράπεζα ALPHA BANK στην οδο Χαριλάου Τρικούπη.Αμέσως σήμανε συναγερμός και αποκλείστηκε ο χώρος απο αστυνομικούς ...μέχρι τις 18.20

ΦΑΡΣΕΡ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ...
Φάρσα αποδείχτηκε το τηλεφώνημα αγνώστου που έγινε στις 5.27 στην Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας για τοποθέτηση βόμβας στην ALPHA BANK στην πλατεία Παναγοπούλου....σε λίγο περισσότερες λεπτομέρειες
Άγρια επίθεση από αδέσποτα λυκόσκυλα σε κοπάδι στην Μπαμπίνη Ξηρομέρου

Επίθεση από αδέσποτα λυκόσκυλα πριν λίγες μέρες δέχθηκε κοπάδι προβάτων σε στάνη στην Μπαμπίνη Ξηρομέρου. Τα άγρια λυκόσκυλα σκότωσαν πολλές μικρές προβατίνες ενώ επιτέθηκαν με σφοδρότητα σε όλο το κοπάδι με αποτέλεσμα άλλα να έχουν ανίατα τραύματα και άλλα πνίγηκαν σε κοντινές λούτσες προσπαθώντας να σωθούν.Οι σκύλοι με πρωτοφανή αγριότητα όρμισαν στο κοπάδι και στην κυριολεξία το κατασπάραξαν, αφού έφαγαν κρέας, ήπιαν αίμα, κι έκοψαν πρόβατα πολλά.Το γεγονός έχει τρομοκρατήσει τους κτηνοτρόφους της Μπαμπίνης αλλά και της γύρω περιοχής, καθώς παρόμοιο συμβάν δεν έχει συμβεί στην περιοχή.Ο άτυχος κτηνοτρόφος ειδοποίησε την αστυνομία και υπέβαλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου και ενημέρωσε τον ΕΛΓΑ για την καταστροφή που υπέστη.(ΞΗΡΟΜΕΡΟNEWS )
ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΤΙΕΩΝ
ΜΕ ΠΡΕΣΑ ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ ΧΑΡΤΙΟΥ

Στα πλαίσια του προγράμματος ανακύκλωσης χαρτιού με «Διαλογή στη Πηγή» που εφαρμόζει ο Δήμος Θεστιέων τα τελευταία δυο χρόνια σε άριστη συνεργασία με την εταιρεία ανακύκλωσης ΑΝΥΕΛ ΕΠΕ στην Πάτρα, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Απριλίου 2010, από την εν λόγω εταιρία παράδοση στο Δήμο μιας πρέσας συμπίεσης χαρτιού.
Η ενέργεια αυτή εντάσσεται σε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσεων που προωθεί ο Δήμος Θεστιέων για την αναβάθμιση και βελτιστοποίηση του συστήματος ανακύκλωσης που εφαρμόζει με Διαλογή στη Πηγή.
Αξίζει να αναφερθεί ότι στα δυο αυτά χρόνια εφαρμογής του συγκεκριμένου συστήματος ανακύκλωσης από τον Δήμο Θεστιέων, επιτεύχθηκε η περισυλλογή 91 τόνων χαρτιού.
Συνάντηση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, με τον Κινέζο ομόλογό του.
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΔΑΤΩΝ

Για θέματα διαχείρισης υδάτινων πόρων που απασχολούν τις δύο χώρες συζήτησαν ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Θάνος Μωραΐτης, με τον Υφυπουργό Υδάτινων Πόρων της Κίνας, Hu Siyi, σε συνάντηση που είχαν σήμερα στα γραφεία του Υπουργείου. Είχε προηγηθεί επίσκεψη του κινέζου Υφυπουργού στην Κεντρική Υπηρεσία Υδάτων του ΥΠΕΚΑ.
Οι δύο υφυπουργοί συζήτησαν για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων, το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο, τα υδροηλεκτρικά έργα και την κλιματική αλλαγή. «Δίνουμε έμφαση σε υπηρεσίες που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα του πολίτη για να δημιουργήσουμε ένα κράτος παραγωγικό, το οποίο δεν θα στέκεται τροχοπέδη στα μικρά ή μεγάλα επενδυτικά σχέδια» δήλωσε ο κ. Μωραΐτης.
Ο κινέζος Υφυπουργός τόνισε τα κοινά στοιχεία των δύο χωρών, όπως η μακραίωνη ιστορία και πολιτισμός, καθώς και τα όμοια προβλήματα που έχουν οι δύο χώρες στη διαχείριση του νερού (πολλά νησιά και υδροβόρα αγροτική παραγωγή).
Τα δύο μέρη συζήτησαν τη συνέχιση της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες σε θέματα πολιτικής υδάτων και ενδυνάμωσης της ανταλλαγής τεχνογνωσίας στην έρευνα και τεχνολογία, μέσα από κοινά εκπαιδευτικά σεμινάρια. Ακόμη, ανέφεραν ότι είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν στον τομέα του θεσμικού πλαισίου για την ολοκληρωμένη διαχείριση υδάτινων πόρων και να οργανώσουν την κοινή τους συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο Θάνος Μωραΐτης, δώρισε στον κ. Hy Siyi λεύκωμα με φωτογραφίες της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού. Ο Υφυπουργός είχε έτσι την ευκαιρία να παρουσιάσει και να ενημερώσει τον Κινέζο ομόλογο του για τις ομορφιές του μοναδικού υγροβιότοπου της Αιτωλ/νίας.
Αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στο πριμ πρώτης εγκατάστασης Νέων Αγροτών

Ερώτηση Ε. Αμμανατίδου – Πασχαλίδου, Η. Διώτη προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Έχουν περάσει δεκαέξι μήνες (27/1/2009) από τη δημοσιοποίηση της πρόσκλησης για το Μέτρο 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Π.Α.Α. «Αλ. Μπαλτατζής» 2007-2013. Η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δήλωσε πρόσφατα (6/5) ότι όλοι οι νέοι γεωργοί που δικαιούνται πριμ πρώτης εγκατάστασης θα το πληρωθούν μέσα στο 2010, δηλαδή ενδεχομένως και τον Δεκέμβριο του 2010, μολονότι αρχικά αναφερόταν ότι οι αιτήσεις θα διεκπεραιωθούν εντός 4 μηνών.
Ενώ στις συμβάσεις προβλέπεται απάντηση από τον νέο γεωργό μέσα σε ένα μήνα, ενδέχεται να περιμένει κάποιος ακόμα και 22 μήνες από την ενεργοποίηση των αποφάσεων για την καταβολή του 40% των περίπου 17.500€ κατά μέσο όρο που δικαιούται. Να σημειωθεί ότι το ποσό αυτό δεν καλύπτει ούτε τα απαιτούμενα έξοδα μελετών, προαπαιτούμενου κεφαλαίου και προμηθειών.
Δεδομένου ότι οι νέοι αγρότες έχουν επωμιστεί όλες τις μονομερείς πολυποίκιλες δεσμεύσεις, την χρηματοδότηση των προαπαιτούμενων, τη μισθοδότηση των υπαλλήλων, μελετητών, ελεγκτών, των διοικητικών κ.λπ., ερωτάται η κα Υπουργός:
Προτίθεται να πάρει πρωτοβουλίες προκειμένου η διαδικασία να συντομευθεί στον ελάχιστο δυνατό χρόνο και να καταβάλλονται τα χρήματα εγκαίρως στους νέους αγρότες ώστε να μην βρίσκονται ακάλυπτοι για ποσά που έχουν διαθέσει;
Οι ερωτώσες βουλευτές
Ευαγγελία Αμμανατίδου – Πασχαλίδου
Ηρώ Διώτη
ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ


.-Τις νυκτερινές ώρες κατά την διάρκεια του τελευταίου τριημέρου στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θέρμου άγνωστος ή άγνωστοι δράστες διέρρηξαν τέσσερα (4) καταστήματα (καφετέριες) και τρείς (3) εκκλησίες και αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των χιλίων τριακοσίων (1.300,00) Ευρώ.
Για την αναζήτηση – σύλληψη των δραστών ενεργείται προανάκριση από το Α.Τ. Θέρμου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου.
2.-Την 28-5-2010 και περί ώρα 00.30΄ στο Αγρίνιο, τριαντάχρονος ημεδαπός αποπειράθηκε να αφαιρέσει από περίπτερο κάρτες κινητής τηλεφωνίας πλην όμως έγινε αντιληπτός και συνελήφθη από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου. Συλληφθείς δράστης με σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγηθεί αρμοδίως. Ενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση ασφαλείας Αγρινίου.
Νέα αναταραχή στη ΝΔ
ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Η ΡΕΝΑ ΝΤΑΣΚΑΡΗ..........


Καζάνι που βράζει θυμίζει και πάλι η Νέα Δημοκρατία, αυτή τη φορά λόγω των εσωκομματικών εκλογών της Κυριακής για τις νέες διοικήσεις των νομαρχιακών οργανώσεων. Οι εκλογές έχουν ιδιαίτερη σημασία, καθώς όσοι εκλεγούν θα μετάσχουν στο 8ο.. τακτικό συνέδριο του κόμματος, στις 25-27 Ιουνίου.Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά η παραίτηση της υπ.βουλευτή της ΝΔ Ρ.Ντάσκαρη έρχεται να ταράξει ακόμη περισσότερο το κλίμα…στην ανακοίνωση της αναφέρει «Έρχονται στιγμές στη ζωή κάθε ανθρώπου που όπως λέει και ο ποιητής πρέπει να πεις το μεγάλο ναι ή το μεγάλο όχι. Να πάρεις θέση όταν κάποιοι για τους δικούς τους λόγους επιλέγουν τη σιωπή και το συμβιβασμό.Σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας, η νέα ηγεσία με τις επιλογές της περιχαρακώνει το κόμμα αντί να το ανοίγει στην κοινωνία. Μια κοινωνία που ψάχνει να εκφράσει την οργή της απέναντι σε μια πορεία κατάρρευσης του τόπου.Κάποιοι, αυτή τη στιγμή της ευθύνης βάζουν δυστυχώς το στενό μικροκομματικό συμφέρον υπεράνω της υποχρέωσης όλων μας να υπηρετούμε το λαό και τη χώρα.Κάποιοι, την ώρα που μιλούν για συναίνεση και συνεργασία δεν υπηρετούν την σύνθεση των ιδεών μέσα στο ίδιο τους το κόμμα, προχωρούν σε αποκλεισμούς και δεν απαντούν πειστικά στα σύγχρονα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας.Νοθεύουν έτσι τις βασικές ιδεολογικές αρχές της φιλελεύθερης παράταξης και αλλοιώνουν τον πυρήνα της πολιτικής φυσιογνωμίας του κόμματος.Εξελίξεις που με οδηγούν με λύπη αλλά και με αίσθημα ευθύνης να παραιτηθώ από την ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και από ΜΕΛΟΣ του κόμματος.Παρά την προσπάθεια κάποιων να μετατρέψουν την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ σε μικρό κόμμα με φοβικά σύνδρομα, θα συνεχίσω να παλεύω πάντα για τις αρχές της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης".
Πορεία Ειρήνης, το Σάββατο 29 Μάη............
στη Νατοϊκή βάση του Ακτίου στη Βόνιτσα

Aντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο έξω από τη ΝΑΤΟϊκή βάση του Ακτίου και Πορεία Ειρήνης στη Βόνιτσα, διοργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης και οι μαζικοί φορείς της Β/Δ Ελλάδας.Με την συμμετοχή στο συλλαλητήριο θα απαιτήσουν ξανά την απομάκρυνση της ΝΑΤΟϊκής Βάσης του Ακτίου, την έξοδο της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ, την επιστροφή των Ελληνικών στρατευμάτων που βρίσκονται εκτός συνόρων.
Να μην περάσει η παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο.
Να μην αναγνωριστεί η απόσχιση του Κοσόβου.
Να αντιταχθούμε στην αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή.
Αντιδράσεις στη μεταρρύθμιση........
μέλη της ΔΟ ΠΑΣΟΚ Χάλκειας κατέθεσαν τις κομματικές τους ταυτότητες
ANAMENETAI ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


«Κύμα» τοπικών αντιδράσεων σε όλη την Ελλάδα έχει ξεσηκώσει το σχέδιο «Καλλικράτης» που φέρνει σαρωτικές αλλαγές στον αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.Κάτοικοι και φορείς τοπικών κοινωνιών που θεωρούν ότι οι δήμοι τους αδικούνται από τον νέο χωροταξικό σχεδιασμό και τις συνενώσεις που προκύπτουν, διαμαρτύρονται ποικιλοτρόπως, με συγκεντρώσεις και αποκλεισμούς δρόμων, με απεργίες πείνας και με δημοψηφίσματα.Εστίες αντίστασης στον «Καλλικράτη» έχουν διαμορφωθεί στο Μεσολόγγι όπου τις κομματικές τους ταυτότητες κατέθεσαν δεκάδες μέλη της ΔΟ ΠΑΣΟΚ Χάλκειας (όπως γράφει το messolonghinews ) για να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους για τις ρυθμίσεις της διοικητικής μεταρρύθμισης που συνενώνει το δήμο τους με αυτόν της Ναυπακτίας και όχι του Μεσολογγίου.Στην ομαδική αίτηση διαγραφής τους από τους καταλόγους του ΠΑΣΟΚ κάνουν λόγο για «εγκληματικό λάθος» και ζητούν άμεσα αναρρύθμιση των ορίων του δήμου Μεσολογγίου ώστε να περιληφθεί σε αυτόν ο δήμος Χάλκειας.«Δηλώνουμε ότι δεν θα συμμετέχουμε στο εξής σε καμιά εκλογική αναμέτρηση μέχρι να αποκατασταθεί το εγκληματικό λάθος που προτίθεται να κάνει το ΠΑΣΟΚ (αυτές τις πληροφορίες έχουμε), μην ενώνοντας το Δήμο Χάλκειας με το Δήμο Μεσολογγίου.

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΗΡΘΕ Η ΠΡΩΤΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΗΝ ΝΑΥΠΑΚΤΟ Ο Γ.ΜΠΟΥΛΕΣ


Την υποψηφιότητα κατέθεσε δημόσια ο δήμαρχος Πυλήνης Γιάννης Μπουλές κατά την διάρκεια του απολογισμού των πεπραγμένων της παράταξής του στο Εργατικό Κέντρο Ναυπάκτου …..και με απόφαση για συνέχιση της πορεία της ως Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτία στο νέο Δήμο Ναυπακτίας. «Ομόφωνα αποφασίστηκε η Κίνηση να συνεχίσει την πορεία της ως Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας με επικεφαλής το Γιάννη Μπουλέ καταθέτοντας την εμπειρία, τη γνώση και το όραμά της για τη Ναυπακτία. Στο πλαίσιο αυτό εκλέχτηκε 5μελής οργανωτική επιτροπή αποτελούμενη από τους Γιάννη Μπουλέ, Δημήτριο Ζαϊμη, Μαρία Ζιαμπάρα, Δημήτρη Ζησιμόπουλο και Πολύκαρπο Σωτηρόπουλο που θα έχει το συντονισμό των ενεργειών για τη διεύρυνση της Κίνησης με ανθρώπους από τη Ναυπακτία που θα έχουν τις ίδιες αρχές και οράματα για την αυτοδιοίκηση. Στο άμεσο μέλλον θα προετοιμασθεί η Δημοτική Κίνηση οργανωτικά και πολιτικά ώστε να ανταποκριθεί στα νέα της καθήκοντα» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση που εξέδωσε…...

ΣΥΛΛΗΨΗ 2 ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΜΜΟΛΗΨΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΑΧΕΛΩΟ



Παράνομες αμμοληψίες «ξεκοιλιάζουν» τις κοίτες των ελληνικών ποταμών. Ευαίσθητα υδάτινα οικοσυστήματα - όπως ο Εύηνος, ή ο Αχελώος αλλά και μικρότερα όπως η Ερμίτσα έχουν υποβαθμιστεί από τη καταστροφική δράση όσων αναζητούν εύκολα και... δωρεάν τεράστιες ποσότητες αδρανών υλικών για οικοδομές ή μεγάλα κατασκευαστικά έργα. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι αμμοληψίες πραγματοποιούνται παράνομα χωρίς τις απαιτούμενες άδειες. Αλλά και όταν υπάρχουν άδειες οι όροι καταστρατηγούνται. Δηλαδή σκάβουν βαθύτερα και σε μεγαλύτερη έκταση από εκείνη που επιτρέπεται.Και όμως παρότι το θέμα είναι σοβαρό λίγες πρωτοβουλίες πάρθηκαν ή σχεδόν καμμία σε τοπικό επίπεδο για την αποτροπή του φαινομένου….Αυτά είχαμε επισημάνει πρίν από λίγο καιρό…και φαίνεται πως οι αρμόδιοι πήραν το μήνυμα……Σήμερα στη θέση «Νησί» του ποταμού Αχελώου απο αστυνομικούς της ΟΠΚΕ ,ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση,συνελήφθησαν δύο άτομα,ένας οδηγός ΙΧΦ αυτοκινήτου και ο δεύτερος χειριστής μηχανήματος Έργων για παράνομη εξόρρυξη αδρανών υλικών και περιβαλλοντικές παραβάσεις.Επίσης στον ίδιο χώρο διαπιστώθηκε η λειτουργία εγκατάστασης διαχωρισμού αδρανών υλικών και η συσσώρευση μεγάλων ποσοτήτων ομοίων υλικών και η συσσώρευση μεγάλων ποσοτήτων ομοίων υλικών για περαιτέρω εκμετάλευση…Κατασχέθηκαν,ένα τριαξονικό φορτηγό στερούμενο άδεια κυκλοφορίας και πινακίδων,δύο μηχανήματα έργων,δύο φορητοί ασύρματοι,ένα ζεύγος κυάλια,48 μπλοκ δελτίων αποστολής εμπορευμάτων και σωρευμένα υλικά άνω 15.000 κυβικών μέτρων….

Συνεδρίαση του 2ου Γενικού Περιφερειακού Συμβουλίου Σωμάτων Ασφαλείας

Δυτικής Ελλάδας


Αύριο 28 Μαΐου 2010 και ώρα 10:30΄ η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Αιτωλοακαρνανίας σας Προσκαλεί να παρακολουθήσετε την συνεδρίαση του 2ου Γενικού Περιφερειακού Συμβουλίου Σωμάτων Ασφαλείας Δυτικής Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Μεγάρου της Α. Δ. Ακαρνανίας, με θέματα της ημερήσια διάταξη που αφορούν τα εργασιακά – συνταξιοδοτικά δικαιώματα μας, καθώς και τα τρέχοντα προβλήματα των υπηρεσιών μας.Θα συμμετάσχουν τα προεδρεία των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων Αστυνομικών – Λιμενικών - Πυροσβεστών από την Αιτωλοακαρνανία, την Αχαΐα και την Ηλεία. Θα γίνει εκτίμηση των νέων δεδομένων και θα αποφασιστεί ποια θα είναι η στάση μας καθώς και ποιες πρωτοβουλίες θα υπάρξουν για περιφερειακές κινητοποιήσεις σε συνεννόηση με την Π.Ο.ΑΣ.Υ.

«ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ»




Λέμε εμείς - οι όπως μας περιγράφουν δογματικοί, κυνικοί, όχι κοσμικοί, αγκυλωμένοι στο παρελθόν κ.λ.π. – ότι το Προεδρείο της ΕΣΕΕ και η πλειοψηφία του Δ.Σ. της, κάνουν κυβερνητικό συνδικαλισμό, ότι είναι βολεμένοι και συμβιβασμένοι.Όταν εμείς – που με τους παραπάνω χαρακτηρισμούς μας περιγράφουν – επειδή αυτά λέμε για την ΕΣΕΕ και το ρόλο που παίζει.Αυτοί οι άλλοι, εξοργίζονται, βγάζουν σπυράκια, επιστρατεύουν ταμπέλες κ.λ.π.


Ε! λοιπόν!!!Επειδή το παρατράβηξαν και επειδή σε όλα υπάρχουν όρια, ας αρχίσουμε να ξεκαθαρίζουμε τώρα:ü Ποιος είναι με ποιον.ü Ποιον στηρίζει και υποστηρίζει.ü Ποιον έχει σύμμαχο και φίλο και ποιον εχθρό.



Αυτοαπασχολούμενε και μικρέ έμπορε:



Στις 19 ΜΑΙΟΥ 2010 η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) διακίνησε Δελτίο Τύπου με τίτλο:


«Ελλάδα: Σημαντική εμπορική και ναυτιλιακή πύλη εισόδου της Κίνας στην Ε.Ε.»


Γράφει εισαγωγικά:


«Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, θεωρώντας την Ελλάδα ως την σημαντικότερη εμπορική και ναυτιλιακή πύλη εισόδου της Κίνας στην Ε.Ε, απέστειλε επιστολή προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της COSCO HELLAS Mr. Sun Zhabo, με την οποία ζητά συνάντηση με τον Πρόεδρο της COSCO Captain Wei Jiafu, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ελλάδα.


Σκοπός της διμερούς συνάντησης θα είναι η συζήτηση για την περαιτέρω ανάπτυξη των μεταξύ των δύο χωρών εμπορικών σχέσεων.


Ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία για τη χώρα μας είναι η απόφαση μεταφοράς του ευρωπαϊκού επιχειρησιακού κέντρου της COSCO στην Ελλάδα, καθώς και η καθιέρωση του Πειραιά ως κύρια λιμενική ευρωπαϊκή βάση.Τα κυριότερα αιτήματα της ΕΣΕΕ προς τον Πλοίαρχο Wei Jiafu καθώς και τους παράγοντες της ΣΕΠ που εκπροσωπούν την COSCO στην Ελλάδα είναι :


Διακίνηση του συνόλου των φορτίων με πλοία feeder από τον Πειραιά προς την Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο.


Σιδηροδρομική σύνδεση του σταθμού container του Ικονίου με το εμπορευματικό κέντρο του Θριάσιου Πεδίου.


Αξιοποίηση της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης του Περάματος με την επισκευή πλοίων της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά.»


Και πιο συγκεκριμένα στην επιστολή που απέστειλε η ΕΣΕΕ λέει:.


«Η ΕΣΕΕ παρεμβαίνει στη διαμόρφωση της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης , για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας, την ευελιξία στην αγορά εργασίας και γενικότερα στη δημιουργία ενός φιλικότερου περιβάλλοντος για τους Έλληνες και ξένους επενδυτές.


Οι πάγιες θέσεις της και οι προτάσεις της έχουν ως κύριο στόχο τη δημιουργία ενός σύγχρονου επιχειρηματικού περιβάλλοντος, στο οποίο θα μπορούν να λειτουργούν και να αναπτύσσονται οι εμπορικές επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν τον αποφασιστικό παράγοντα προώθησης της ανταγωνιστικότητας, της οικονομικής ανάπτυξης, της απασχόλησης και της προόδου του τόπου.


Η ΕΣΕΕ έχει θεσμικό ρόλο στο οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι συμμετέχοντας ως ισότιμος κοινωνικός εταίρος στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, ενώ συμβάλλει στην διαμόρφωση της εμπορικής πολιτικής με την συμμετοχή εκπροσώπων της στα διάφορα θεσμικά όργανα και φορείς


Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Προέδρου της COSCO, Captain Wei Jiafu, στην Ελλάδα, θα επιθυμούσαμε μια συνάντηση μαζί του με αντικείμενο συζήτησης την ανάπτυξη των διμερών εμπορικών σχέσεων, την ενθάρρυνση επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και την μεταφορά τεχνογνωσιών και καλών πρακτικών μεταξύ Ελλάδας και Κίνας».


Αυτοαπασχολούμενε και μικρέ έμπορε:



COSCO = Κινέζοι.



COSCO = Χιλιάδες Κινέζικα μαγαζιά και πλανόδιοι.



COSCO = Κλείνεις εσύ και ανοίγει Κινέζος.



COSCO = Εκχώρηση-ξεπούλημα σε ξένους εθνικής περιουσίας.



COSCO = Καπιταλισμός = Ανεργία και εξαθλίωση για σένα και τα παιδιά σου.



Αυτοαπασχολούμενε και μικρέ έμπορε:



Ø Εξακολουθείς να έχεις απορία πως και γιατί τόσα πολλά Κινέζικα; πως και γιατί τόσοι πολλοί Κινέζοι; γιατί κανείς δεν τους ελέγχει;



Ø Εξακολουθείς να έχεις απορία γιατί είναι Κυβερνητική η ΕΣΕΕ.



Ø Εξακολουθείς να έχεις απορία γιατί τα Μ.Μ.Ε. βρίζουν και βρίζουν και βρίζουν, όσους αντιδρούν στην εκχώρηση των λιμανιών στην COSCO.



Ø Εξακολουθείς να έχεις απορία γιατί βρίζουν τον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου που λέει όχι στους κυβερνητικούς «συνδικαλιστές» της ΕΣΕΕ, τα παπαγαλάκια της και γιατί οι βολεμένοι και συμβιβασμένοι τον συκοφαντούν.



Ø Εξακολουθείς να έχεις απορία γιατί τα τοπικά μέσα ενημέρωσης δεν δημοσιεύουν τα Δελτία Τύπου μας και τις Ανακοινώσεις μας.



Αυτοαπασχολούμενε και μικρέ έμπορε:



ü Βλέπεις πως γίνονται οι μπίζνες, έτσι απλά, ταπεινά, ηθικά και θεσμικά.



Αυτοαπασχολούμενε και μικρέ έμπορε:



Μήπως ; είναι ώρα να σκεφτείς πως πρέπει:



Να ενωθείς με αυτούς που σε καλούν να αντιδράσεις και να αγωνιστείς και να εγκαταλείψεις όσους σου ζητούν και σου προτείνουν συναίνεση, ήπιο κλίμα και κόσμια συμπεριφορά.






ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α.