Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

TI ΑΠΑΝΤΑ ΒΙΣΒΙΚΗΣ ΣΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟ
Με αφορμή την δημοσιοποίηση της οικονομικής εισφοράς που όφειλε και είχε χρέος ως μέλος και στέλεχος στο ΠΑΣΟΚ ο κ. .Αναγνωστόπουλος (κάτι για το οποίο η Δ.Ο ΠΑΣΟΚ Μεσολογγίου τον έχει ευχαριστήσει δημόσια σε Γ.Σ),θα ήθελα να τονίσω τα εξής:
1. Η δημοσίευση της απόδειξης για ενίσχυση της οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στο Μεσολόγγι δεν έχει σχέση με την διακοπή της Ύδρευσης στο γραφείο το οποίο στεγάζεται.
2. Ο κ. Αναγνωστόπουλος σαν στέλεχος του Κινήματος θα πρέπει να γνωρίζει ότι χιλιάδες μέλη και φίλοι έχουν δώσει μικρότερα αλλά και μεγαλύτερα ποσά προκειμένου η οργάνωση να είναι συνεπής με τις οικονομικές της υποχρεώσεις και κανένας δεν δημοσιοποίησε την υλική του πρόσφορα προς το ΠΑΣΟΚ, γιατί η πρόσφορα στο κίνημα δεν εξαργυρώνεται ούτε βγαίνει σε πλειστηριασμό.
Μεσολόγγι 31 – 08 - 2010
Ο Γραμματέας
Δημοτικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Μεσολογγίου
ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΒΙΣΒΙΚΗΣ
Οικονομολόγος
Έκανε τελικά ο Π.Σταίκος
Έκανε τελικά πίσω όπως μαθαίνουμε,χωρίς να έχουν επιβεβαιωθεί απο τον ίδιο οι πληροφορίες μας,ο δήμαρχος Π.Σταίκος απο την διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου για 2η τετραετία.Οι λόγοι δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστοί αλλά είμαστε σίγουροι πως τόσο ο κ.Π.Σαμαράς όσο και ο κ.ΓΛύτρας θα επιθυμούσαν την συμμετοχή του Γ.Σταίκου στο συνδυασμό τους...μάλιστα πρίν απο λίγες ημέρες ο κ.Λύτρας είχε δηλώσει "υπάρχει μια θέση ανάμεσά μας!"
Γ. Αναγνωστόπουλος: «Όχι και να μας εγκαλούν, για την χωρίς εξαίρεση εφαρμογή των κανονισμών της ΔΕΥΑΜ»



Με αφορμή δημοσιεύματα του τοπικού τύπου για την διακοπή της υδροδότησης των γραφείων της ΔΟ ΠΑΣΟΚ Μεσολογγίου, ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Αναγνωστόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
Αλλάζει το εφημεριακό καθεστώς στα Νοσοκομεία
Αλλάζει από την 1η Σεπτεμβρίου, το εφημεριακό καθεστώς των γιατρών στα νοσοκομεία της χώρας. Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών, ζητά από το υπουργείο Υγείας, να ολοκληρωθεί μέσα στους δύο επόμενους μήνες, η διαδικασία πρόσληψης δύο χιλιάδων γιατρών, ώστε να μην υπάρχουν κενά στις εφημερίες.
Στο μεταξύ, η εντολή που δόθηκε ήδη από τις διοικήσεις των νοσοκομείων προς τους διευθυντές των κλινικών, είναι να εκδώσουν προγράμματα εφημέρευσης, με βάση τον αριθμό εφημεριών που ορίζει το υπουργείο. net
Αξιοποίηση του εργοταξίου της Γέφυρας

Πρώτο στη λίστα της υπό αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου, βρίσκεται το εργοτάξιο της γέφυρας στο Αντίρριο. Εντός του Φθινοπώρου θα αναζητηθούν ιδιώτες επενδυτές, οι οποίοι θα αναλάβουν την εκμετάλλευση του ακινήτου, για χρονικό διάστημα έως και 50 χρόνια.
Το ακίνητο έχει έκταση 270 στρεμμάτων και η προκήρυξη του διαγωνισμού για την αξιοποίησή του, εκτός απροόπτου, θα κυκλοφορήσει μέσα στο Νοέμβριο.
Ήδη υπάρχει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον και από την κοινοπραξία Γέφυρα καθώς από την εταιρεία Qatar Holding, η οποία έχει προγραμματίσει και επενδύσεις στο Λιμάνι του Αστακού.
Η επένδυση στο Αντίρριο, προβλέπεται να δημιουργήσει περισσότερες από 500 θέσεις εργασίας.
36ο φεστιβάλ ΚΝΕ – οδηγητή
Κεντρικό σύνθημα του 36ου φεστιβάλ ΚΝΕ – οδηγητή : με το ΚΚΕ υπάρχει λύση θα συναντηθούμε στο δρόμο της ανατροπής, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3/9 και το Σάββατο 4/9 στο Δημοτικό Πάρκο Αγρινίου.
Στόχος μας να συζητήσουμε με τους νέους που συναντηθήκαμε μαζί στις απεργίες και τους αγώνες, τους νέους που υποφέρουν από την καπιταλιστική κρίση και τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, με τους νέους που προβληματίζονται.
Να συζητήσουμε για τις αιτίες που γέννησαν την καπιταλιστική κρίση, προβάλλοντας και το δρόμο διεξόδου. Γιατί λύση υπάρχει!
Η λύση βρίσκεται στο δρόμο της ανατροπής, στον άλλο δρόμο ανάπτυξης που έχει συμφέρον η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η νεολαία να βαδίσουν, έρχεται μέσα από το νέο που γεννά η πάλη για μια νέα κοινωνία, για το σοσιαλισμό – κομμουνισμό.
Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει: 
Ιδρυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου
Με σταθερά βήματα επεκτείνει το κοινωνικό του έργο ο Δήμος Αγρινίου, καθώς με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αγρινίου κ. Παύλου Μοσχολιού και του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά, ενισχύονται οι δομές κοινωνικής στήριξης, με την ίδρυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου, όπως αποφασίσθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Δευτέρα, 30 Αυγούστου).

Πρόκειται για μια δραστηριότητα του Δήμου Αγρινίου και της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας , η οποία δίνει τη δυνατότητα σε άπορα άτομα και άλλες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, οι οποίες θα επιλέγονται με βάση συγκεκριμένα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, να προμηθεύονται δωρεάν τρόφιμα που εξυπηρετούν τις καθημερινές τους ανάγκες.
Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός στην εισήγησή του ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:
ΝΔ:ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
Θα ξεκαθαρίσει όπως όλα δείχνουν το τοπίο στην ΝΔ για το δήμο Μεσολογγίου,αφού όπως πληροφορούμαστε έχει προγραμματιστεί συνάντηση στην Αθήνα μεταξύ Μιχαλολιάκου αλλά και του πανεπιστημιακού Παναγιώτη Κοντού,προκειμένου ο ίδιος να δώσει μια οριστική απάντηση,αφού τα χρονικά περιθώρια στενεύουν,για το άν επιθυμεί να είναι υποψήφιος για το διευρυμένο δήμο Μεσολογγίου.....
Στη Ρηγίλλης έβαλαν ως πρώτο στόχο τον κ. Κοντό για πολλούς λόγους: είναι χαμηλών τόνων,έχει συμπάθειες σε όλους τους πολιτικούς χώρους, έχει εμπειρία στη διοίκηση ενώ έχει και την αποδοχή αρκετών κομματικών στελεχών....
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ Α.ΤΟΡΟΥΝΙΔΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Δεν πρόκειται να ασχοληθεί με τις εκλογές του Νοεμβρίου ο πρώην δήμαρχος Ινάχου και Πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ Α.Τορουνίδης παρά τα κατα καιρούς δημοσιεύματα και δεν είναι στις προθέσεις του,αφού σύμφωνα με τον ίδιο κάτι τέτοιο θα ήταν άστοχο!!!!Παρόλα αυτά ο κ.Τορουνίδης στο χώρο όπου ανήκει θα στηρίξει φίλους του ενώ προχθές υπήρξε συνάντηση της παράταξης του προκειμένου να υπάρξει μια ισχυρή αντιπροσώπευση απο τον Ίναχο που να έχει λόγο και ρόλο στα τεκταινόμενα..........
Την Κυριακή  το ΠΑΣΟΚ ανακοινώνει τους υποψήφιους για τις κάλπες του Νοεμβρίου
Στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, την ερχόμενη Κυριακή, θα ανακοινωθούν οι υποψήφιοι περιφερειάρχες, τους οποίους θα στηρίξει το κυβερνών κόμμα για τις εκλογές του Νοεμβρίου.
Για τους υποψήφιους δημάρχους σε δήμους που δεν έχουν ανακοινωθεί αναμένονται την Κυριακή ανακοινώσεις , ή και νωρίτερα.....Το ΠΑΣΟΚ είναι επίσης έτοιμο να ανακοινώσει άλλες 60 έως 70 υποψηφιότητες δημάρχων.
Σε κάθε περίπτωση, σε διάστημα επτά ή οκτώ ημερών, όλες οι υποψηφιότητες του ΠΑΣΟΚ θα έχουν ανακοινωθεί.

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Δημοσκόπηση βρίσκεται σε εξέλιξη για το δήμο Αγρινίου απο την Εφημερίδα "Πολιτεία Αιτωλών και Ακαρνάνων".....και ενεργεί η ΚΑΠΑ RESEARCH ...και αν ολοκληρωθεί μέχρι αύριο ....θα  δημοσιευτεί στο φύλλο της Τετάρτης....
Β. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ: «Μην ακούτε φήμες – Προχωράμε μπροστά»

Ο Βασίλης Αντωνόπουλος με δήλωση του ξεκαθαρίζει ότι αντίθετα από τη φήμη που διαδίδουν κάποιοι ότι δήθεν «έχει κάνει πίσω», επιδιώκοντας να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη ξεκαθαρίζει ότι τίποτα από αυτά δεν ισχύει και δηλώνει:
«Μην ακούτε φήμες - Προχωράμε μπροστά»
Κώστας Χρ. Χριστόπουλος
Την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου 8.45 το βράδυ στην αίθουσα του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος, (Τριών Ναυάρχων 40), θα δοθεί συνέντευξη τύπου για την πρωτοβουλία και την υποψηφιότητα.
Στην Πάτρα που γεννηθήκαμε, ζούμε και δουλεύουμε, αναρωτιόμαστε καθημερινά αν αυτή είναι η πόλη που μας αξίζει.

Μια πόλη που μετρά χαμένες ευκαιρίες και απογοητεύσεις και
Πέταξαν μολότοφ σε λεωφορείο



Τρεις βόμβες μολότοφ πέταξαν άγνωστοι σε λεωφορείο με αλβανικές πινακίδες κυκλοφορίας τα μεσάνυχτα της Κυριακής.
Η επίθεση έγινε στο 44,5ο χλμ. της Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων στο ύψος του Κεφαλόβρυσου.
Ευτυχώς, στο λεωφορείο δεν υπήρχαν επιβάτες, με αποτέλεσμα να σημειωθούν μόνο υλικές ζημιές σε τρία τζάμια.
Από τις μολότοφ προκλήθηκε και μικρής έκτασης φωτιά σε χόρτα και θάμνους, η οποία κατασβήστηκε άμεσα από την Πυροσβεστική στο Μεσολόγγι."ζουγκλα"
Ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου περιόδευσεσε διαμερίσματα του δήμου Μακρυνείας



«Με την στήριξή σας θα δημιουργήσουμε έναν ισχυρό δήμο με έμφαση στον πολίτη» έλεγε χτες ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου Βασίλης Αντωνόπουλος προς… παλιούς γνώριμους στα ορεινά χωριά του δήμου Μακρυνείας.Ο υποψήφιος με τον δήμαρχο Θεστιέων αλά μπρατσέτα περιόδευσε χτες το βράδυ σε Λιθοβούνι και άλλα χωριά όπου και ανακοίνωσε σε φίλους του την πρόθεσή του να ηγηθεί ψηφοδελτίου στις εκλογές της 7ης Νοέμβρη ως πρώτος μεταξύ ίσων. Μεγάλη αβάντα του δίνει πλέον η συμπόρευση με τον Δημήτρη Τραπεζιώτη ο οποίος αποκτά θέση άτυπου Νο2 στο συνδυασμό εξαιτίας της εμπειρίας και της αποδοχής του.
Αυτές τις μέρες ο γιατρός κάνει αλλεπάλληλες συναντήσεις με γνωστά και άφθαρτα πρόσωπα που έχουν την έξωθεν καλή μαρτυρία της τοπικής κοινωνίας. Καλά πληροφορημένες πηγές της ΑΙΧΜΗΣ λένε ότι έχουν ήδη κλείσει για το ψηφοδέλτιο οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Τατιάνα Τσιτσιμελή και Γιώργος Παππάς, αλλά και ο πρώην διεθνής διαιτητής, εφοριακός Δημήτρης Ντάουλας. Υποψήφιοι που προσθέτουν πόντους στην υποψηφιότητα του γιατρού και μάλιστα εντός του Αγρινίου, αφού στους νυν δήμους της Τριχωνίδας έχει πολύ ισχυρά ερείσματα.
αιχμη
Στάση εργασίας στο ΕΚΑΒ
Έλλειψη προσωπικού στο Ακτινολογικό του Νοσοκομείου Αγρινίου

Στάση εργασίας από τις 09:00 π.μ έως τη 01:00 μ.μ πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, και παράλληλα, έκτακτη γενική συνέλευση.Οι εργαζόμενοι προχωρούν σε κινητοποιήσεις διεκδικώντας δεδουλευμένα πολλών μηνών...Επίσης σε κινητοποιήσεις προχωρά και το ΣΕΝΑ την Τετάρτη 1η Σεπτέμβη όπου θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στο ακτινολογικό τμήμα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα οποία σύμφωνα με ανακοίνωση ειναι τα εξής:"έχει τελειώσει η σύμβαση των τεχνολόγων που είχαν προσληφθεί ως επικουρικό προσωπικό. Ταυτόχρονα δύο εργαζόμενοι συνταξιοδοτήθηκαν, ενώ δύο άλλες εργαζόμενες έχουν άδεια τοκετού.

Το Γ.Ν. Αγρινίου εφημερεύει όλο το 24ωρο επί 365 ημέρες το χρόνο.
Το ακτινολογικό εξυπηρετεί όλες τις κλινικές και όλες τις ειδικότητες, τα χειρουργεία, τους φοιτητές, τους στρατευμένους, τις εξετάσεις που απαιτούνται για τους διορισμούς, τα βιβλιάρια υγείας κ.λπ. Στο α'τρίμηνο του 2010 εξυπηρετήθηκαν 20.000 άτομα.
Οι επτά εργαζόμενοι δηλώνουν ότι έχουν φτάσει στα όρια των αντοχών τους. Απαιτούν λύση εδώ και τώρα, διότι όπως τονίζουν «δεν μπορούν καθόλου να λειτουργήσουν. Το να κοπούν άτομα από τις βάρδιες δεν είναι λύση. Πρέπει να έρθει προσωπικό. Κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα από έξαλλους εξεταζόμενους καθώς και ανθρώπινες ζωές».
Τέλος, δηλώνουν ότι σέβονται τις υποχρεώσεις τους, που απορρέουν από την εργασιακή τους σχέση. Απαιτούν από το υπουργείο ν' αναλάβει τις ευθύνες του για την εύρυθμη λειτουργία του τμήματος, η οποια δεν μπορεί να στηρίζεται μόνο στο φιλότιμο των εργαζομένων"

ΕΚΛΕΨΑΝ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ
Την 28-8-2010 και περί ώρα 14.10΄στο Αγρίνιο και επί της οδού Αγίας Βαρβάρας από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου συνελήφθη 23χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ρουμανίας διότι αφαίρεσε με σκοπό να το ιδιοποιηθεί παράνομα ένα (1) ποδήλατο μάρκας Β.Μ.Χ. αξίας εκατόν πενήντα (150.00) ευρώ, ιδιοκτησίας 40χρονου ημεδαπού.

 Όχημα αποδόθηκε στον παθόντα. Συλληφθείς με σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγηθεί κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Αγρινίου.
Παιδείας αγώνας, άγονος και η αξιολόγηση των Τ.Ε.Ι.

Του ΠΑΝΟΥ Ε. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ


Αφορμή για την παρούσα παρέμβαση αποτελεί αφενός μεν η διαμορφούμενη κατάσταση στην εκπαίδευση σχεδόν δέκα (10) ημέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο σχετικά με την αξιολόγηση τμήματος των Τ.Ε.Ι. στην πόλη του Μεσολογγίου.
ΦΤΗΝΟ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΗΜΕΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Από αρμόδια και επίσημα κυβερνητικά χείλη ανακοινώθηκε ότι η
3 ΑΤΟΜΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
Την 28-8-2010 και περί ώρα 13.00΄ στο Αγρίνιο εντός καταστήματος ΄΄ βενζινάδικο΄΄ κατά τη διάρκεια πλυσίματος αυτ/του από άγνωστη αιτία εξεράγη ο λέβητας αποσυμπίεσης με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό τριών (3) ημεδαπών ηλικίας σαράντα έξι (46), είκοσι τεσσάρων (24) και δεκαεννιά (19) ετών..

Παθόντες μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο Γ.Ν. Αγρινίου. Για το ατύχημα ενημερώθηκε το τμήμα Επιθεώρησης εργασίας Μεσολογγίου. Ενεργείται προανάκριση από το Α΄ Αστυνομικό Τμήμα Αγρινίου.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑΝΝΑΚΑ ΜΕ ΜΟΣΧΟΛΙΟ
"ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΕΝΩΜΕΝΟ"
Στην Αιτ/νία βρέθηκε το Σαββατοκύριακο η βουλευτής του νομού μας Σοφία Γιαννακά και το πρόγραμμά της περιελάμβανε ,μεταξύ άλλων και επίσκεψη στο δημαρχείο Αγρινίου και συνάντηση με το δήμαρχο Παύλο Μοσχολιό.Η κ.Γιαννακά είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον κ.Μοσχολιό τη στρατηγική που θα ακολουθηθεί στις εκλογές ,εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή της στο αγώνα που δίνει,τονίζοντας πως σ’αυτή την δύσκολη οικονομικά και κοινωνικά συγκυρία θα πρέπει το ΠΑΣΟΚ να βαδίσει ενωμένο και δυνατό και να ανταπεξέλθει στο νέο τοπίο έτσι όπως αυτό διαμορφώνεται με το ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ γιατί οι πολίτες απαιτούν λύσεις στα προβλήματα τους και πολιτικές που θα ωφελήσουν τον τόπο…..

Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

"ΥΠΟΦΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΒΕΡΕΛΗΣ;"



Μπερδεύεται ακόμη περισσότερο το κουβάρι των υποψηφιοτήτων στο Μεσολόγγι και αρκετοί παρότι υποστηρίζουν πως αύριο θα δημοσιοποιηθεί το όνομα του υποψηφίου που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Νοεμβρίου,ίσως τελικά καθυστερήσει μερικά 24ωρα ακόμη. Η πρόσφατη συνάντηση ανάμεσα στους τρεις επικρατέστερους(Ψαράκη,Τέγα και Κατσούλη) και τη στενή συνεργάτιδα του Πρωθυπουργού και μέλος της Επιτροπής Αξιολόγησης Ρεγγίνα Βάρτζελη ήταν καθοριστική ως προς την δυναμική των συγκεκριμένων προσώπων.Μπορεί ο κ.Ψαράκης να συγκεντρωσε τα υψηλότερα ποσοστά στη δημοσκόπηση έναντι των υπολοίπων,αυτό όμως δεν αποτελεί και ισχυρό κριτήριο για να του δοθεί και το χρίσμα αφού ο έτερος διεκδικητής Γ.Τέγας ήταν αυτός που συγκέντρωνε υψηλά ποσοστά μέσα στο Μεσολόγγι,για αυτό εκφράστηκε και ο προβληματισμός κατά πόσο μπορεί να «τραβήξει» μέσα στο Μεσολόγγι ο κ. Ψαράκης.Ίσως η κατάσταση αυτή που έχει δημιουργηθεί προβληματίζει ιδιαίτερα το ΠΑΣΟΚ για αυτό τις τελευταίες ώρες φουντώνουν τα σενάρια να ηγηθεί του ψηφοδελτίου ένα πρόσωπα που θα συσπειρώσει το κυβερνών κόμμα στην περιοχή και θα φέρει τα υψηλότερα ποσοστά και αυτό δεν είναι άλλο από τον πρώην Υπουργό Χ.Βερελή.Έτσι αυτοδιοικητικά και όχι μόνο πρόσωπα του νέου διευρυμένου Μεσολογγίου δημιούργησαν μια ισχυρή ομάδα και θεωρούν πως είναι ο κατάλληλος χρόνος ο πρώην Υπουργός ΝΑ ΜΠΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ  …Ο ίδιος πάντως ο κ.Βερελής προς το παρόν παρακολουθεί τις εξελίξεις και δεν έχει απαντήσει ούτε αρνητικά αλλά ούτε και θετικά στο ενδεχόμενο αυτό….
Ερώτηση του βουλευτή κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και 5 βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. προς την Υπουργό Παιδείας
 με θέμα την κάλυψη κενών θέσεων διδακτικού προσωπικού σε Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια



Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής κος Παναγιώτης Κουρουμπλής προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με τη συνυπογραφή των βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ.κ. Βούρου Γιάννη, Γιαννακοπούλου Νάντιας, Μίχου Μαρίας, Τιμοσίδη Μιχαήλ και Φαρμάκη Αικατερίνης. Θέμα της ερώτησης η κάλυψη κενών θέσεων διδακτικού προσωπικού σε Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια.  
Ανδρέας Μακρυπίδης: «Να λυθούν άμεσα τα προβλήματα

του Κέντρου Υγείας Αστακού.»
Υπουργός Υγείας: «Γίνονται σοβαρές προσπάθειες.»


Μετά από ερώτηση του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Ανδρέα Μακρυπίδη προς την Υπουργό Υγείας κα.Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου που αφορούσε τις μεγάλες και χρόνιες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές του Κέντρου Υγείας Αστακού Αιτωλοακαρνανίας, η Υπουργός απάντησε περιγράφοντας τις σοβαρές προσπάθειες και ενέργειες που γίνονται από πλευράς Υπουργείου Υγείας για την επίλυση των προβλημάτων. Συγκεκριμένα με την ερώτηση του, ο Βουλευτής ζητούσε να

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

TA ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΠΩΦΕΛΗΘΗΚΕ Ο Σ.ΚΩΣΤΑΝΤΑΡΑΣ ΣΤΟ ΘΕΡΜΟ
Ούτε το χρίσμα ούτε τη στήριξη της ΝΔ επιζητεί ο Σπύρος Κωσταντάρας στο δήμο Θέρμου ο οποίος προετοιμάζεται πυρετωδώς για τις εκλογές του Νοεμβρίου.Πάντως η απόφαση του αυτή δεν είναι τυχαία προσπαθεί μάλλον να επωφεληθεί,ο καθένας το ίδιο θα έπρατε,από τη διάσπαση που υπάρχει στο χώρο του ΠΑΣΟΚ μετά και την αποχώρηση του Ν.Κωστακόπουλου … «είναι μια πανστρατιά,μια κοινωνική συμμαχία των πολιτών,ανένταχτων και απ’όλους τους πολιτικούς χώρους» αναφέρει με νόημα ο κ.Σ.Κωσταντάρας.

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

ΚΛΟΠΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ
1.- Την 26-8-2010 και περί ώρα 13.30΄στο Αγρίνιο συνελήφθησαν από Αστυνομικούς της Υποδ/νσης Ασφάλειας Αγρινίου τρείς (3) ημεδαποί ΄΄ΡΟΜΑ΄΄ ηλικίας έντεκα (11) ετών διότι εισήλθαν σε κατάστημα ψυχαγωγίας με ηλεκτρονικά παίγνια και αφού έθραυσαν την κλειδαριά ταμείου ηλεκτρονικού παιγνιομηχανήματος αφαίρεσαν μικρό χρηματικό ποσό.
Συλληφθέντες με σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία οδηγήθηκαν αρμοδίως.
2.-Την 27-8-2010 και περί ώρα 01.30 στο Αγρίνιο 30χρονος ημεδαπός αποπειράθηκε να διαρρήξει κατάστημα ΄΄ περίπτερο ΄΄ πλην όμως έγινε αντιληπτός από περιπολούντες Αστυνομικούς του Α΄ Αστυνομικού Τμήματος Αγρινίου και συνελήφθη χωρίς να πετύχει το σκοπό του.
Συλληφθείς δράστης με σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε αρμοδίως. Ενεργείται προανάκριση από την Υποδ/νση Ασφάλειας Αγρινίου.
Ο Σπήλιος Λιβανός,  είχε επαφές με στελέχη του κόμματος στην Πάτρα
Δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η επιλογή του Αντώνη Σαμαρά για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος πάντως στην Πάτρα βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο πρώην βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Ν.Δ Σπήλιος Λιβανός, και είχε  επαφές με στελέχη του κόμματος και δήλωσε θετικός στην πιθανότητα να κατέλθει ως υποψήφιος περιφερειάρχης στις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης.

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ...
ΕΚΛΟΓΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ



Μήνας... πανηγυριών ο Αύγουστος, και οι περισσότεροι εκ των ενδιαφερομένων για τον δημαρχιακό θώκο στη Ναύπακτο όργωσαν την Ορεινή Ναυπακτία. Οι διαβουλεύσεις, οι ζυμώσεις και το παρασκήνιο συνεχίζονται πλέον στα πεδινά, με αποχωρήσεις, προσχωρήσεις και αρκετή αναμονή αναφορικά με τα χρίσματα. Το γαλάζιο χρίσμα δόθηκε στον Παπαθανάση μόλις αυτή την εβδομάδα, χωρίς αυτό να συνεπάγεται και ενότητα στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας, ενώ το σήριαλ για το πράσινο χρίσμα συνεχίζεται με την έκβαση να κρίνεται αβέβαια. Το δικό τους δρόμο συνεχίζουν Μπουλές και Καρακώστας, που απαλλάχθηκαν νωρίς από κηδεμονίες. Διαβάστε στηΝαυπακτία press
Καθυστερεί ο «τοκετός» στο ΠΑΣΟΚ για τον δήμο Μεσολογγίου

ΑΣΚΗΘΗΚΕ ΠΙΕΣΗ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ Ο ΨΑΡΑΚΗΣ..ΟΜΩΣ ΥΠΗΡΞΕ ΑΝΑΒΟΛΗ


Σύμφωνα με πληροφορίες από την σημερινή συνάντηση των τριών υποψηφίων (Ψαράκη, Τέγα, Κατσούλη) με την συνεργάτρια του Πρωθυπουργού και μέλος της Επιτροπής Αξιολόγησης Ρεγγίνα Βάρτζελη προέκυψε ότι ο Κατοχιανός Γ. Ψαράκης παίρνει (μικρό) προβάδισμα για να είναι ο εκλεκτός του κόμματος. Συγκεκριμένα από το γκάλοπ που έκανε η Ιπποκράτους το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου στο διευρυμένο δήμο έδειξε ότι ο Γ. Ψαράκης προηγείται στο σύνολο του νέου διευρυμένου δήμου,ενώ μέσα στο Μεσολόγγι προηγείται ο Γ.Τέγας. Παρότι ασκήθηκαν πιέσεις να ανακοινωθεί ως υποψήφιος ο Γ.Ψαράκης στο τέλος αποφασίστηκε να αναβληθεί,προκειμένου να ληφθούν και άλλα κριτήρια ,και αναμένουμε την τελική απόφαση μέχρι την Δευτέρα.
ME ΨΑΡΑΚΗ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
Τον υποψήφιο για το Δήμο Μεσολογγίου αναμένεται να ανακοινώσει τις επόμενες ώρες  η Ιπποκράτους που όπως όλα δείχνουν θα είναι ο πολιτευτής Γιάννης Ψαράκης. Στην Ιπποκράτους κλήθηκαν σήμερα όσοι διεκδικούσαν το χρίσμα στο Δήμο (Ψαράκης, Κατσούλης και Τέγας ) για να τους ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, ενώ δεν κλήθηκε ο δήμαρχος κ. Αναγνωστόπουλος,αφού δεν είχε καταθέσει τη σχετική αίτηση......Πάντως η εκλογική αναμέτρηση στο Μεσολόγγι θα είναι δύσκολη έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση και αν λάβει κανείς υποψιν τις τελευταίες πληροφορίες για κάθοδο τις επόμενες ημέρες και ενός ακόμη συνδυασμού, ο επικεφαλής του οποίου προέρχεται απο το χώρο του ΠΑΣΟΚ
OI EKKΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΔ ΣΤΗΝ ΑΙΤ/ΝΙΑ
Δύο δήμοι παραμένουν σε εκκρεμότητα στην ΝΔ ,πρόκειται για του δήμους Μεσολογγίου και Αμφιλοχίας.Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και καταβάλλεται κάθε προσπάθεια να κλείσουν οι υποψηφιότητες μέχρι τα τέλη της εβδομάδας.. Εάν επιβεβαιωθούν τα σενάρια που θέλουν τον πρώην βουλευτή Σ. Λιβανό υποψήφιο στην περιφέρεια δυτικής Ελλάδας τότε στον δήμο Μεσολογγίου υποψήφιος θα είναι ο Π.Κοντός. Σενάρια που όμως ούτε επιβεβαιώνει αλλά ούτε διαψεύδει ο κ.Λιβανός και δηλώνει πως θα αγωνιστεί για το κόμμα απ' οποία θέση τον τοποθετήσει ο πρόεδρος.Στο δήμο Αμφιλοχίας τώρα τα πρόσωπα που ακούγονται είναι του πρώην προέδρου του Ν.Σ κ.Κατσούλα και του πρώην δημάρχου Μενιδίου κ.Πρεβεζιάνου…..Οι πληροφορίες μας λένε πως σήμερα και αύριο θα γίνουν οι απαραίτητες επαφές έτσι ώστε μέχρι το Σάββατο να έχει κλείσει και αυτή η εκκρεμότητα….
Την ένταξη στο ΕΣΠΑ δύο νέων σχολικών μονάδων ανακοίνωσε  ο  Τ.Αποστολόπουλος
Την ένταξη στο ΕΣΠΑ δύο νέων σχολικών μονάδων ανακοίνωσε σήμερα ο Γ.Γ της Π.Δ.Ε Τ.Αποστολόπουλος σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αγρινίου.Πρόκειται για το 7ο δημοτικό σχολείο Αγρινίου και το δημοτικό σχολείο Λεπενούς .Επίσης ο κ.Αποστολόπουλος τόνισε πως το 11% του προγράμματος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση θα δοθεί στο πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος….Σίγουρα πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη αν σκεφτούμε πως το Αγρίνιο αντιμετωπίζει τεράστιο κτριακό πρόβλημα όσο αναφορά τις σχολικές μονάδες ιδιαίτερα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση αλλα και στην προσχολική αγωγή….
ΚΛΕΒΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ...ΚΟΤΕΣ
Την 24-8-2010 και περί ώρα 10.00 στο Αγρίνιο από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου συνελήφθη 46χρονος  ο οποίος με τρείς  συνεργούς που δε συνελήφθησαν ενεργώντας από κοινού αφαίρεσαν από αφύλαχτο ποιμνιοστάσιο αγροτικής περιοχής Δήμου Αγρινίου τριάντα (30) κότες.

Συλληφθείς δράστης με σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε αρμοδίως.
ΛΕΙΠΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ
Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες μας.....
Αναπάντητα ακόμη σημαντικά ερωτήματα... 
Κατά το χρονικό διάστημα από 14.10 ώρα της 20-8-2010 έως και 14.00 της 24-8-2010 άγνωστος ή άγνωστοι δράστες εισήλθαν στο γραφείο του Δικηγορικού Συλλόγου που βρίσκεται στο ισόγειο του Δικαστικού Μεγάρου Αγρινίου και αφαίρεσαν από το χρηματοκιβώτιο το χρηματικό ποσό των δέκα χιλιάδων (10.000.00) ευρώ, ένα (1) μπλοκ Δικαστικού ενσήμου και ένα (1) μπλοκ εισπράξεων Δικηγορικού Συλλόγου.
Από την αυτοψία που ενεργήθηκε δεν ανευρέθησαν ίχνη διάρρηξης στις εισόδους και στο χρηματοκιβώτιο. Ενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου.
Ατύχημα με Αλεξιπτωτιστή στον Εμπεσσό του δήμου Ινάχου
Ατύχημα σημειώθηκε σήμερα νωρίς το απόγευμα στο Προπαγκόσμιο Κύπελλο Αλεξιπτώτου Πλαγιάς που διεξάγεται στο όρος Καλάνα, στον Εμπεσσό του δήμου Ινάχου Αιτωλοακαρνανίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες ένας Έλληνας Αλεξιπτωτιστής που συμετείχε στους αγώνες είχε ένα ατύχημα σε μια περιοχή ιδιαίτερα δύσβατη κοντά στο χωριό Περδικάκι και τελικά απεγκλωβίστηκε με τη βοήθεια ελικοπτέρου SAR της Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο μετέφερε ομάδα της ΕΜΑΚ και απογειώθηκε από τον Άραξο.Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με το ελικόπτερο στο νοσοκομείο του Ρίου .....
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΣΕ ΑΓΡΙΝΙΟ
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ ΣΕ ΝΑΥΠΑΚΤΟ
ΣΟΛΔΑΤΟΣ -ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

Συνεδρίαση την Πέμπτη στη Ρηγίλλης για τις εκλογές του Νοεμβρίου
Συνεδριάζει το απόγευμα της Πέμπτης υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά, η Εκτελεστική Γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας, με αντικείμενο τις προσεχείς περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.Η συνεδρίαση -η πρώτη του συγκεριμένου οργάνου- θα γίνει στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Ρηγίλλης στις 6:00 μ.μ.Ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να καλέσει τα στελέχη του κόμματος σε «επιστράτευση» εν όψει της εκλογικής μάχης του Νοεμβρίου, ενώ θα επιμείνει στην αντιπολιτευτική πλατφόρμα κατά του μνημονίου.
Σήμερα ανακοίνωσε η ΝΔ ότι θα στηρίξει για τη θέση του δημάρχου Αγρινίου τον Σταμάτη Δημήτριο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, πρώην Νομάρχης ,για το δήμου Άκτιου-Βόνιτσας Σολδάτο Νικόλαο
-Δήμαρχος Παλαίρου ,Ναυπακτίας -Παπαθανάση Αθανάσιο- Δήμαρχος Ναυπάκτου .Στηρίζουμε στελέχη που υπηρετούν αξίες και διαθέτουν ήθος και ικανότητες, προέρχονται από την αυτοδιοίκηση, είναι καταξιωμένοι στην κοινωνία και μάχονται για την ανάπτυξη του τόπου τους και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών,επισημαίνει μεταξύ άλλων σε ανακοινωσή της η ΝΔ.

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

TO ΣΕΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Ανοικτή Γενική Συνέλευση στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Αγρινίου την ΤΕΤΑΡΤΗ 1 Σεπτέμβρη Η Νέα Διοίκηση συνεχίζει την τακτική της παλαιότερης Διοίκησης να ¨μοιράζει¨ χρήματα για ¨δεδουλευμένες ώρες¨ και μάλιστα σε μερικούς υπαλλήλους ή τμήματα.


Έτσι κι εμείς συνεχίζουμε να καταγγέλλουμε τις πρακτικές αυτές που επιβεβαιώνουν περίτρανα για το ποιος διοικεί αυτόν τον…τόπο(Νοσοκομείο Αγρινίου).
Με πραγματική έκπληξη ενημερωθήκαμε για την απόφαση της
Σήμερα "κλείδωσε" η υποψηφιότητα Σταμάτη για το δήμο Αγρινίου...

ΜΟΝΟ στο PRESS-GR
Σήμερα το πρωί οριστικοποιήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες μας, η υποψηφιότητα του Δημήτρη Σταμάτη για το δήμο Αγρινίου.
Αυτό έγινε ύστερα από επικοινωνία που είχε με τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς ο οποίος του ζήτησε να είναι υποψήφιος.
Σημειώνεται ότι από το 1974 ο δήμος Αγρινίου βρίσκεται σταθερά υπό τον έλεγχο της κεντροαριστεράς.
Ο Αυτοδιοικητικός
ΕΛΛΕΙΜΑ 12.500 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ
Μια περίεργη υπόθεση απασχολεί τα διαστήρια…….Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει έλλειμα στο χρηματοκιβώτιο των  που βρίσκεται στο ισόγειο του διακαστικού Μεγάρου Αγρινίου…..Το γεγονός έχει καταγγελθεί στην αστυνομία και διεξάγονται έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί που πήγαν τα 12.500 ευρώ περίπου που έκαναν φτερά από το χρηματοκιβώτιο,το οποίο δεν έχει παραβιαστεί…..
Βασίλης Αντωνόπουλος

Δηλώνει παρών και απευθύνει κάλεσμα
«Καλώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να συγκροτήσουμε μία ενωτική δημοκρατική παράταξη που θα διεκδικήσει τη δημοτική αρχή, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις και «εν κρυπτώ χρίσματα».


Σχετικά με την πρόταση του Δημάρχου Θεστιέων κ. Τραπεζιώτη θα ήθελα να δηλώσω ότι βρίσκεται σε θετική κατεύθυνση.
Κι αυτό γιατί ο Νέος Μεγάλος Δήμος Αγρινίου που γεννιέται με το Νόμο «Καλλικράτη» απαιτεί τη μεγαλύτερη δυνατή συνένωση όλων εκείνων των δυνάμεων που θέλουν να υπηρετήσουν το Νέο Δήμο Αγρινίου.
Κάθε προσπάθεια που έχει ως σκοπό και στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση έτσι ώστε να συγκροτηθεί μια ευρεία, πλουραλιστική και Ανεξάρτητη Ενωτική Δημοκρατική παράταξη με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο και αρωγό.
Προς το σκοπό αυτό δηλώνω παρών και καλώ και προσκαλώ κάθε αυτοδιοικητικό στέλεχος αλλά και κάθε ενεργό πολίτη του νέου διευρυμένου Δήμου Αγρινίου να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να συγκροτήσουμε μία ενωτική δημοκρατική παράταξη που θα διεκδικήσει τη δημοτική αρχή, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις και «εν κρυπτώ χρίσματα». Πιστεύω ότι τα «χρίσματα» προέρχονται από την τοπική κοινωνία, από τους ίδιους τους δημότες, που αγωνιούν για το μέλλον του τόπου τους, που θέλουν και απαιτούν διαφανείς αποφάσεις με δημοκρατικές διαδικασίες, κι όχι αναθέσεις έργων σε ημετέρους και φίλους. Η τοπική κοινωνία έχει ξεπεράσει προ πολλού τα «χρίσματα» και επιζητεί νέους και άφθαρτους ανθρώπους που θα υπηρετήσουν την τοπική αυτοδιοίκηση με γνώμονα τη χρηστή διαχείριση, με την ανάπτυξη της υπαίθρου, έτσι ώστε η τοπική αυτοδιοίκηση να μπορεί να επιτελέσει το μοχλό εκείνο που καταπολεμά την ανεργία και με τα αναπτυξιακά έργα θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας σε νέες και νέους και δουλειά στους εργαζόμενους.
Βασίλειος Αντωνόπουλος
Νίκος Κωστακόπουλος"αποσύρω το ενδιαφέρον μου για την ανάδειξή μου ως υποψηφίου Δημάρχου."
Επικρατησε κλίμα της πολιτικής αναξιοπιστίας
Θεώρησα ηθικό χρέος μου να επικοινωνήσω μαζί σας, προκειμένου να σας ενημερώσω για το ζήτημα της ανάδειξής μου ως υποψηφίου Δημάρχου Θέρμου, να σας γνωστοποιήσω τους λόγους που με οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, την πορεία που ακολουθήθηκε για την επίτευξη του στόχου αυτού και την κατάληξή του.

Σας γνωρίζω, λοιπόν, ότι έχω αποσύρει το ενδιαφέρον μου για την ανάδειξή μου ως υποψηφίου Δημάρχου με την από 23 – 8 – 2010 σχετική επιστολή μου, που απευθύνεται προς το ΠΑΣΟΚ, τον πολιτικό χώρο στις διαδικασίες του οποίου σχετικά με την ανάδειξη υποψηφίων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συμμετείχα με αίτημα στήριξης της υποψηφιότητάς μου.
Γι’ αυτό δημοσιεύεται στη συνέχεια αυτούσια η παραπάνω επιστολή, όπου περιλαμβάνονται τα πραγματικά δεδομένα σε σχέση με τις παραμέτρους του ζητήματος.
Παράλληλα, αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω την
ΠΡΟΤΑΣΗ

για τον Νέο Διευρυμένο ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
του Δημάρχου Θεστιέων Δημήτρη ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗ
Να πραγματοποιηθεί σύσκεψη όλων των Δημάρχων των δέκα (10) Δήμων που συνενώνονται και αποτελούν με βάση το ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα «ΚΑΛΛΙΚΡΑ-ΤΗΣ»)


Επειδή το τοπίο στο νέο διευρυμένο Δήμο Αγρινίου είναι σύνθετο από κάθε άποψη και τα στοιχεία – χαρακτηριστικά του (αστικότατα, ορεινότατα, αγροτική οικονομία, ευπαθή οικοσυστήματα) απαιτούν πολλαπλή κουλτούρα και σύνθετη προσέγγιση και μια δημοτική πολιτική ολιστικής μεταχείρισης και διαχείρισης, στα πλαίσια της οποίας θα προστατεύεται το φυσικό περιβάλλον θα αναδεικνύεται το πολιτισμικό στοιχείο και θα τίθενται οι βάσεις οι όροι και οι προδιαγραφές για τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής μας και τον αναπροσανατολισμό της τοπικής οικονομίας προς μία οικολογική κατεύθυνση.
Επειδή το πλήθος των επιμέρους αντικειμενικών προβλημάτων
Δημήτρης Τραπεζιώτης:θα συμμετάσχω στη συγκρότηση μιας νέας αυτοδιοικητικής συλλογικότητας
Ο νέος δήμος Αγρινίου αποτελεί μια νέα θεσμική, πολιτική και αυτοδιοικητική οντότητα μέσα στην οποία οφείλουμε όλοι να αναπτύξουμε την κοινωνική και πολιτική μας δραστηριότητα και να συμβάλλουμε, με την μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα, στην προώθηση των δημοτικών συμφερόντων.
Ο νέος διευρυμένος δήμος Αγρινίου αφ’ ενός εξασφαλίζει τη δυνατότητα διαμόρφωσης και άσκησης μιας ΕΝΙΑΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ για την ορθή διαχείριση του Αστικού Περιβάλλοντος και των πλούσιων και ευαίσθητων φυσικών και ανθρωπογενών πόρων του και αφ’ ετέρου αποτελεί μια πρόκληση για την εφαρμογή των αρχών της βιωσιμότητας ώστε να είναι πραγματικά ένας ΑΝΟΙΧΤΟΣ, ΙΣΧΥΡΟΣ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟΣ ΔΗΜΟΣ.
Διαθέτει μάλιστα όλα εκείνα τα συγκριτικά – ανταγωνιστικά
Με τον σπουδαίο αγώνα του SUPER CUP ξεκινά η νέα ποδοσφαιρική χρονιά στο νομό μας.

Ένα νέο θεσμό με φιλανθρωπικό και αθλητικό χαρακτήρα αποφάσισε να θεσμοθετήσει και να καθιερώσει από φέτος η νέα Διοίκηση της Ε.Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας, κατόπιν σχετικής απόφασης που πάρθηκε μετά από συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου στις 04-08-2010 και αφορά την διοργάνωση του SUPER CUP, δηλαδή του αγώνα μεταξύ του πρωταθλητή και του κυπελλούχου του νομού μας, της προηγούμενης ποδοσφαιρικής περιόδου.
Ο φετινός αγώνας θα διεξαχθεί στο Μεσολόγγι, την Τετάρτη 1η
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
Με θέμα: « Οικονομική κρίση – Καλλικράτης
και η πρόταση του ΚΚΕ »
Την Κυριακή 29 Αυγούστου, 8:30 μ.μ, στην πλατεία του Λιμανιού.
Θα μιλήσει ο Νίκος Καραθανασόπουλος, βουλευτής Αχαΐας του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης.
Θα χαιρετήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Ναυπάκτου, Σινογιώργος Γιάννης.
Εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση: Οι μνηστήρες της Πηνελόπης και η πρώιμη φτώχευση

Του ΠΑΝΟΥ Ε. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ


Οι εκλογές του Νοέμβρη για την ανάδειξη νέων Δημοτικών και Περιφερειακών αρχών πλησιάζουν. Το νέο τοπίο προσδιορίζεται από δύο βασικά στοιχεία:
α) Την νέα Διοικητική δομή της χώρας που προέκυψε από το πρόγραμμα «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» (Ν. 3852/2010) και
β) Την επιβολή του Μνημονίου της Τρόικας στην χώρα μας με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε όλους τους τομείς της
βιολογική γεωργία και βιολογική κτηνοτροφία
αιτήσεις για τροποποίηση συμβάσεων
Η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας ενημερώνει τους δικαιούχους των προγραμμάτων βιολογικής γεωργίας και βιολογικής κτηνοτροφίας ότι από 29/7/2010 δέχεται αιτήσεις για τροποποίηση συμβάσεων, για όσους δικαιούχους, μετά την ψηφιοποίηση της Ενιαίας Ενίσχυσης 2009, προκύπτουν λιγότερες εκτάσεις από αυτές που είχαν ενταχθεί.
Οι αιτήσεις θα πρέπει να κατατεθούν εντός διμήνου.
Για περισσότερες πληροφορίες:
Τριανταφύλλου Γρηγόριος 2631055551 για τη βιολογική γεωργία Σχίζας Φώτιος 2631055542 για την βιολογική κτηνοτροφία.

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΑΓΙΑΣ ΑΓΑΘΗΣ

Παρέλαση υποψηφίων είχαμε χθές βράδυ στο πανηγύρι της Αγίας Αγάθης στο  Αιτωλικό.......Λιβανός,Ψαράκης,Κατσούλης,Τέγας,Αναγνωστόπουλος,Μουρκούσης,Αντωνόπουλος Λουκόπουλος κ.α πρόσωπα που θα ριχτούν στη μάχη του σταυρού,βρήκαν την ευκαιρία για δημόσιες σχέσεις.....Άψογος οικοδεσπότης της βραδιάς ο δήμαρχος Αιτωλικού Ν.Γαλάνης με την συμπαθέστατη συζυγό του περιποιήθηκαν δεόντος τους επισκέπτες σε όποιο πολιτικό χώρο και αν ανήκαν......