Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

                                              Ταξιδεύουν τα «Καπνομάγαζα»


Το ταξίδι της συνεχίζει η PhotoBiennale, με την έκθεση «Καπνομάγαζα» του Καμίλο Νόλλα να πηγαίνει στην Πεντάπολη του Δήμου Εμμανουήλ Παππά στο νομό Σερρών.
Η έκθεση παρουσιάζεται από την ερχόμενη Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου και μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου στο νέο Μουσείο Καπνού Πεντάπολης, ενώ μέρος της θα εκτίθεται στο κτίριο της Φιλαρμονικής.
Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες από παλιές αποθήκες καπνού στο Αγρίνιο, το Βόλο, την Καβάλα, τη Δράμα και την Ξάνθη, από την συλλογή του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.
Ο Καμίλο Νόλλας φωτογράφισε τα εσωτερικά κτιρίων που στέγαζαν στο παρελθόν καπνεργοστάσια, τα καπνομάγαζα όπως λέγονται στη Βόρεια Ελλάδα, ανακαλύπτοντας πόσο σημαντική υπήρξε στην Ελλάδα η καλλιέργεια και το εμπόριο του καπνού.
Μέχρι σήμερα, τα «Καπνομάγαζα» έχουν παρουσιαστεί σε Θεσσαλονίκη, Δράμα, Αθήνα, Αγρίνιο, Καβάλα, Ξάνθη, Παρίσι, Πάτρα, Λάρισα και Κωνσταντινούπολη.

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010


Αυτές τις εικόνες έζησαν τις προηγούμενες δυο ημέρες οι κάτοικοι του Αγίου Δημητρίου και της ευρύτερης περιοχής, λόγω της νεροποντής που προηγήθηκε.







Τριτοκοσμικές εικόνες, εικόνες προσβλητικές για όλους μας, που οφείλονται αποκλειστικά στην ολιγωρία και τις λανθασμένες προτεραιότητες της δημοτικής αρχής που απέρχεται, να ολοκληρώσει την επέκταση του σχεδίου πόλης σε αυτή την περιοχή.
Οι κάτοικοι ανταποκρίθηκαν στις ανταποδοτικές τους υποχρεώσεις απέναντι στο δήμο. Εκείνοι όμως που τον διοίκησαν μέχρι σήμερα, χρησιμοποίησαν τα χρήματα τους με τέτοιο τρόπο, με αποτέλεσμα σήμερα να τους «πνίγουν» μέσα στα λασπόνερα της πρώτης βροχής.
Αποτελεί δέσμευση για μας και ύψιστη προτεραιότητα, η ολοκλήρωση όλων των έργων στην περιοχή και ιδίως εκείνων της αποχέτευσης.
Ένα ακόμη σημαντικό έργο ύδρευσης
Αποτέλεσμα της άψογης συνεργασίας Δήμου Αγρινίου-Υπουργείου Περιβάλλοντος.


Υπογράφηκε από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΑ κ. Παύλο Μοσχολιό Δήμαρχο Αγρινίου το συμφωνητικό αποδοχής όρων ένταξης και χρηματοδότησης της πράξης: «Προμήθεια εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος τηλεελέγχου/ τηλεχειρισμού και διαχείριση διαρροών του δικτύου ύδρευσης της ΔΕΥΑ Αγρινίου».
Το συγκεκριμένο έργο έχει προϋπολογισμό 3.351.750,00€ με ΦΠΑ και αφορά την τοποθέτηση συστήματος τηλεεποπτείας και τηλεχειρισμού του δικτύου ύδρευσης που διαχειρίζεται η ΔΕΥΑΑ. Στόχος του είναι η αειφορική αξιοποίηση των υδάτινων πόρων της περιοχής και αυτός επιτυγχάνεται αφενός μέσω του περιορισμού των διαρροών του δικτύου ύδρευσης και αφετέρου μέσω της έγκαιρης διάγνωσης και επισκευής των βλαβών που παρουσιάζονται σε αυτό.
Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΠΠΕΡΑΑ που είναι το ειδικό πρόγραμμα για το περιβάλλον του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής και την αρμοδιότητα έχει ο Υφυπουργός κ. Θάνος Μωραΐτης. Είναι το πρώτο μεγάλο έργο που θα εκτελεστεί στα πλαίσια του ΕΣΠΑ από την ΔΕΥΑΑ, η οποία είναι από τις πρώτες επιχειρήσεις στην Περιφέρεια που έχει διαχειριστική επάρκεια για να εκτελεί τέτοιου είδους έργα. Το αίτημα χρηματοδότησής του υποβλήθηκε το 2009 και δημοπράτησή του θα γίνει μέχρι το τέλος του έτους.
ΠΝΙΓΜΟΣ 4ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΙΝΑΧΟΥ
ΔΥΟ ΝΕΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝ ΟΙΚΙΑ
1. Την 28-10-2010 και περί ώρα 17.00 στο χωριό παλαιός Σταθάς του Δήμου Ινάχου (Εμπεσός) , 4χρονος ημεδαπός διέλαθε της προσοχής των γονέων του και κατέπεσε εντός πρόχειρης αφύλακτης δεξαμενής ύδατος με αποτέλεσμα τον πνιγμό του .

- Θανών μεταφέρθηκε στο Π.Γ.Ν.. Πατρών για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής . Γονείς ανηλίκου συνελήφθησαν πλην όρων αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Αγρινίου . Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Εμπεσού.
2. Την 25-10-2010 και περί ώρα 22.20 στο Αγρίνιο και επί της οδού Ζαχαρία Παπαντωνίου δύο (2) ημεδαποί ηλικίας δέκα έξι (16) και δέκα επτά (17) ετών , αναρριχήθηκαν σε μπαλκόνι διαμερίσματος πρώτου ορόφου , με σκοπό να εισέλθουν εντός αυτού πλην όμως έγιαναν αντιληπτοί από ενοίκους και συνελήφθησαν από Αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
- Συλληφθέντες δράστες αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Αγρινίου . Ενεργείται προανάκριση από την Υποδ/νση Ασφαλείας Αγρινίου.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΜΠΟΥΡΗΣΣτις Δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010, θα είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος του νέου Δήμου Ξηρομέρου με τον συνδυασμό «ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΑΓΗΣ – ανάπτυξη τώρα» του υποψηφίου Δημάρχου Γιάννη Λύτρα.

 "είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος του νέου Δήμου Ξηρομέρου με τον συνδυασμό «ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΑΓΗΣ"

Η μακρόχρονη θητεία μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και η ενεργή συμμετοχή μου σε κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς, με προίκισαν με ωριμότητα και εμπειρία και αισθάνομαι έτοιμος να προσφέρω στον τόπο που γεννήθηκα, μεγάλωσα και επέλεξα να ζήσω.
Πιστεύω σε μια αυτοδιοίκηση που θα βάλει ψηλά τον πήχη της ανάπτυξης και θα κάνει τη διαφορά, μια αυτοδιοίκηση
ON LINE τα αποτελέσματα....
Από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας γίνεται γνωστό ότι το βράδυ της Κυριακής 7 Νοεμβρίου 2010 από την ιστοσελίδα www.aitnia.gr θα μεταδίδονται ON LINE τα αποτελέσματα των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών στο νομό Αιτωλοακαρνανίας.
Γιάννης Αναγνωστόπουλος: «Με ασύστολα ψεύδη προσπαθούν να ανακόψουν τη νικηφόρα πορεία μας»

Με γραπτή του δήλωση, ο υποψήφιος δήμαρχος Μεσολογγίου, Γιάννης Αναγνωστόπουλος, επικεφαλής του συνδυασμού «Όραμα – Δημιουργία για το νέο διευρυμένο δήμο» καταγγέλλει για ασύστολη ψευδολογία τόσο συνυποψήφιους του, δημάρχους όσο και δημοσιεύματα του τοπικού τύπου.
Αφορμή για τη δήλωση αποτέλεσαν τοποθετήσεις και απόψεις για την οικονομική κατάσταση του
δήμου, αλλά και διάφορα άλλα θέματα της προεκλογικής
Κάλεσμα συμμετοχής και συστράτευσης στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, απηύθυνε από τον Άγιο Κωνσταντίνο ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός.

Πλήθος πολιτών παρακολούθησε την ομιλία του υποψηφίου, που έγινε το απόγευμα της Πέμπτης 28ης Οκτωβρίου και που, λόγω της βροχόπτωσης, πραγματοποιήθηκε σε καφετέρια της περιοχής.
«Σας ευχαριστώ όλους για την συμπαράστασή σας και νιώθω περήφανος που απευθύνομαι ειδικά στον Άγιο Κωνσταντίνο που τόσα έχει προσφέρει στο Αγρίνιο και που έχει μεταγγίσει τις προοδευτικές ιδέες και την εργατικότητα από τα μέρη όπου άνθισε ο ελληνισμός, τον Πόντο και την Μικρασία.», είπε στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο κ. Μοσχολιός για να τονίσει ότι το μήνυμα των εκλογών της 7ης Νοέμβρη είναι κρίσιμο για το παρόν και το μέλλον της χώρας αλλά και τη σημασία της μεγάλης ευκαιρίας, του Καλλικράτη, μιας ευκαιρίας που όπως επισήμανε δεν πρέπει και δεν πρόκειται να πάει χαμένη.
Ο κ. Μοσχολιός, τόνισε στη συνέχεια πως «όταν οι άλλοι διακατέχονταν από σύγχυση για τις επιλογές τους, εμείς δουλεύαμε, κάναμε τον απολογισμό μας και συντάσσαμε το πρόγραμμά μας, ένα πρόγραμμα ολοκληρωμένο και υλοποιήσιμο
 Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην πόλη του Αγρινίου. Εργάζομαι ως εφοριακός υπάλληλος στη Δ.Ο.Υ Αγρινίου.


Είμαι παντρεμένη με τον Ταξιάρχη Πρέζα ,επιχειρηματία, και απέκτησα δυο παιδιά., την Βασιλική και τον Κωνσταντίνο.

Από το 1983 έως το 1986 εργαζόμουν ως γραμματέας στην Κοινότητα Άνω Μακρυνούς.

ΜΑΡΙΑ ΓΑΛΑΖΟΥΛΑ ....ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΕ ΠΑΥΛΟ ΜΟΣΧΟΛΙΟ
Η ενεργός συμμετοχή μου στα κοινά ξεκίνησε από το 1991, όπου συμμετείχα στο συνδικαλιστικό τομέα του συλλόγου Εργαζομένων Δ.Ο.Υ Νομού Αιτωλοακαρνανίας, στον οποίο και εκλεγόμουν ανελλιπώς κάθε χρόνο ως και το 2007.
Επίσης συμμετείχα και εξελέγην ως μέλος της Δημοτικής Οργάνωσης ΠΑ.ΣΟ.Κ στο Δήμο Αγρινίου το 2004 έως το 2008.
Στην Αυτοδιοίκηση εκλέχθηκα πρώτη φορά το 2006 ως δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Παύλου Μοσχολιου στο Αγρίνιο. Ανέλαβα καθήκοντα Αντιδημάρχου σε θέματα Οικονομικού για τη διετία 2007-2008. Την ίδια χρόνια, δηλαδή το 2007 εκλέγομαι μέλος στο διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Δικτύου ΡΟΜ, στο οποίο συμμετέχω μέχρι σήμερα. Από το 2009 είμαι πρόεδρος των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών στο Δήμο Αγρινίου.

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010






ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΘΥΜΙΟΥ ΣΩΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»



ΜΕ ΘΕΜΑ: « Η Εκτροπή του Αχελώου, εκτροπή της λογικής»



Με μεγάλη έκπληξη πληρο¬φορηθήκαμε την προ¬σφυγή του υπουργείου Υποδο-μών, Μεταφορών και Δικτύων στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να επιτύχει την κα¬τά παρέκκλιση συνέχιση των έρ¬γων για την εκτροπή του Αχελώ¬ου, που σταμάτησαν με την 141/2010 απόφαση του Τμήματος Αναστολών του ΣτΕ, χωρίς να αναμένει ούτε την οριστική α¬πόφαση από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ιδιαίτερη έκπληξη δημιουργεί και το γεγονός πως κλήθηκαν ξέ¬νοι μηχανικοί, οι οποίοι και απεφάνθησαν πως είναι αναγκαία η συντήρηση της σήραγγας της ε¬κτροπής, κόστους 65.000.000 €, παρ’ ότι το έργο αυτό δεν χρηματοδοτείται ούτε με ένα ευρώ από οποιοδήποτε ευρωπαϊκό πλαί¬σιο στήριξης και βαρύνει εξολο¬κλήρου τον κρατικό προϋπολο¬γισμό, σε μια περίοδο που η δη¬μοσιονομική προσαρμογή και οι οικονομίες κλίμακος

ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ  Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΤΡΑΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε , η περιοδεία του υποψήφιου Δημάρχου Ξηρομέρου κ. Γιάννη Λύτρα επικεφαλή του συνδυασμού "ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΑΓΗΣ" στα Δημοτικά Διαμερίσματα Βάρνακα και Αρχοντοχωρίου

Ο κ. Λύτρας ήρθε σε επαφή με τους κατοίκους και συζήτησε μαζί τους τα προβλήματα που απασχολούν το κάθε δημοτικό διαμέρισμα. Στη συνέχεια απάντησε σε τοποθετήσεις κι ερωτήσεις των κατοίκων σε σχέση με μεγάλα και χρόνια προβλήματα.
Οι κάτοικοι τον υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό, τόσο για την ξεχωριστή προσωπικότητα και το χαμηλό προφίλ, όσο και για τις εύστοχες απαντήσεις, που έδωσε, αποδεικνύοντας οτι γνωρίζει τόσο τα προβλήματα των πολιτών όσο και την κατεύθυνση για την επίλυσή τους.Xθες στην Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου , ο κ.Λύτρας παρέστη ,ως εκπρόσωπος της Νομαρχίας Αιτ/νίας στην Παρέλαση στον Αστακό.

Το πρόβλημα του Μεσολογγίου δεν είναι το Αγρίνιο

«Το πρόβλημα του Μεσολογγίου δεν είναι το Αγρίνιο, το πρόβλημα της Αμαλιάδας δεν είναι ο Πύργος και το πρόβλημα του Αιγίου δεν είναι η Πάτρα. Μ’ αυτούς τους τοπικισμούς και τις μικρο-αντιθέσεις δεν πηγαίνουμε μακριά, δεν πηγαίνουμε πουθενά». Αυτό τόνισε σήμερα (χθες) βράδυ μιλώντας στο Δημοτικό Θέατρο Αμαλιάδας ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, επικεφαλής του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην πρόοδο».

Τον κ. Κατσιφάρα προλόγισε ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης για την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας ενώ

Σωτήρης Σταμουλάκης: υποψήφιος Τοπικός Σύμβουλος Δ.Δ. Παπαδάτου με το συνδυασμό του Γιάννη Λύτρα στο Δήμο Ξηρομέρου.

Ο Σωτήρης Σταμουλάκης είναι Διοικητικός Διευθυντής του Κέντρου Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης Αμφιλοχίας (Κ.Α.Φ.Κ.Α.).

Κατάγεται από την Παπαδάτου και είναι υποψήφιος Τοπικός Σύμβουλος Δ.Δ. Παπαδάτου στο Δήμο Ξηρομέρου, με το συνδυασμό του Γιάννη Λύτρα «ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΑΓΗΣ- ανάπτυξη τώρα».
Ειδικότερα, έχει διατελέσει Τοπικός Σύμβουλος Δ.Δ. Παπαδάτου του Δήμου Φυτειών για τέσσερα χρόνια. Είναι Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Δ.Δ. Παπαδάτου του Δήμου Φυτειών και

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΕΓΑΣ : ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΝΕΥΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Ο Γιάννης Τέγας, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας με τον συνδυασμό «Δυτική Ελλάδα - Δικαίωμα στην Πρόοδο», συστρατεύεται στο πλευρό του Απόστολου Κατσιφάρα. Θεωρεί μεγάλη πρόκληση τη θέσπιση της αιρετής Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, ενώ, πιστεύει στην κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη.

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

ΟΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ..............

Aκόμη και τα αντίπαλα στρατόπεδα δεν μπορούν να αρνηθούν πως στην χθεσινή εκπομπή στην ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ ο Παύλος Μοσχολιός αποδείχθηκε άριστος γνώστης της τοπικής αυτοδιοίκησης και των θεμάτων που απασχολούν όχι μόνο το Αγρίνιο αλλά και των δήμων που συνενώνονται με το Αγρίνιο !! Ο Δ.Σταμάτης σ'αυτό το διάλογο μπορεί να ήταν άνετος έκανε όμως,για μια ακόμη φορά, το λάθος να αναλωθεί σε στείρα κριτική!! και έβαλε σε δεύτερη μοίρα το όραμα του για το νέο δήμο Αγρινίου.Για το Β.Νικάκη δεν έχουμε να σχολιάσουμε αρνητικά ,κύριος με Κ κεφαλαίο....Θα διαφωνήσουμε μόνο στην φράση του πως "το ΚΚΕ αδικείται απο τα ΜΜΕ"....εκτός και αν νομίζει πως το ΚΚΕ είναι ο ίδιος!!!
ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ




ΣΤΗΝ ΕΑΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ Ο Β.ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

Την ΕΑΣ Αγρινίου, επισκέφτηκε  ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Βασίλης Αντωνόπουλος, με τον συνδυασμό «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην πρόοδο» (επικεφαλής ο Απόστολος Κατσιφάρας).

Στην συνάντηση, κ. Αντωνόπουλος εξήρε την προσπάθεια που καταβάλλεται από την ΕΑΣ για την τόνωση της αγροτικής επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία της φιλοσοφίας του αγρότη επιχειρηματία. Τόνισε την ανάγκη στροφής της αγροτικής παραγωγής σε ποιοτικά προϊόντα και τη διαφύλαξης του φυσικού περιβάλλοντος ώστε να επιτευχθεί η βιωσιμότητα. Σε ό,τι αφορά την γραφειοκρατία και τα προσχώματα που δημιουργούνται, υποσχέθηκε την άμεση εποπτεία των υπηρεσιών, τον επαναπροσδιορισμό της λειτουργικής τους δομής και τον άμεσο έλεγχο των προτεραιοτήτων τους, ώστε να διασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή ταχύτητα στην διεκπεραίωση των υποχρεώσεων τους.

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

«Τον παλμό της μεγάλης νίκης για ένα ισχυρό Ξηρόμερο, έδωσαν οι ετεροδημότες»
Στην ανάγκη εφαρμογής μιας αναπτυξιακής πολιτικής για το νέο Δήμο Ξηρομέρου, σε συνάρτηση με την κάλυψη αναγκών των κατοίκων αλλά και με σεβασμό στο περιβάλλον και στην ενίσχυση της οικονομίας με διεκδίκηση πόρων, αναφέρθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Λύτρας, κατά τη ομιλία του προς τους Ξηρομερίτες ετεροδημότες, που κατέκλυσαν την αίθουσα του Ξενοδοχείου ΤΙΤΑΝΙΑ στην Αθήνα.Τον επικεφαλής του συνδυασμού "ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΑΓΗΣ" κ.Λυτρα χαιρέτισε ο Πάρις Κουκουλόπουλος ,Βουλευτής Κοζάνης και πρώην Πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ χαρακτηρίζοντάς τον "διεκδικητικό, μαχητικό, ικανό και άξιο να οδηγήσει το Δήμο Ξηρομέρου σε τροχιά ανάπτυξης" και προεξοφλώντας την εκλογή του.


Στην ομιλία του ο κ. Λύτρας μεταξύ άλλων τόνισε:

«Στις 7 του Νοέμβρη όλοι μας βρισκόμαστε μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Καλούμαστε να υπηρετήσουμε ένα νέο αυτοδιοικητικό πλαίσιο.Στόχος μας, λοιπόν, είναι να προτάξουμε, με την εμπειρία που έχουμε στην αυτοδιοίκηση, μια σοβαρή πρόταση για το Δήμο Ξηρομέρου. Θέλουμε και μπορούμε να δώσουμε απαντήσεις, λύσεις, προτάσεις. Θέλουμε και μπορούμε να κερδίσουμε το στοίχημα με την τοπική κοινωνία, γιατί είμαστε η αξιόπιστη πρόταση για το Δήμο Ξηρομέρου. Ένας Δήμος, με σχεδιασμένη, ισόρροπη ανάπτυξη που θα αξιοποιεί τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα τόσο παράκτια όσο και στην ενδοχώρα, σε 3 κατευθύνσεις:
-Αναπτυξιακή επενδυτική για την προσέλκυση επενδύσεων, του ιδιωτικού ή και του δημόσιου τομέα, με επίκεντρο την ανάδειξη του λιμανιού στο Πλατυγιάλι σε, διαμετακομιστικό και ναυτιλιακό κόμβο (Ειδικότερα για το Πλατυγιάλι και τα επενδυτικά κεφάλαια που προσελκύσει ο κ.Λύτρας έθεσε τρείς βασικές προυποθέσεις,η οποιανδήποτε επένδυση θα σέβεται τα πολιτισμικά,πολιτιστικά και περιβαλλοντικά δεδομένα της περιοχής…)
- Αναπτυξιακή Τουριστική με τη δημιουργία υποδομών για την προώθηση πολλαπλών μορφών τουρισμού.
- Αναπτυξιακή Αγροκτηνοτροφική-Αλιευτική με πρότυπες αγροτικές καλλιέργειες, με ποιοτικά και επώνυμα γεωργικά προϊόντα, με δυναμική κτηνοτροφία και σύγχρονη αλιεία»


«Δεν θα αφήσουμε τις ευκαιρίες ζωής να φύγουν μέσα από τα χέρια μας!Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να καταστρέψει τη γη και τη φύση που του τόπου μας»ανέφερε ο Γ.Λύτρας.
Ο κ. Λύτρας στην ομιλία του αναφέρθηκε επίσης σε μια σειρά έργων παρεμβατικού χαρακτήρα που θα πρέπει να γίνουν στην υγεία, την παιδεία και όλων εκείνων των δραστηριοτήτων που απασχολούν την καθημερινότητα του πολίτη «Ο σταθερός μας προσανατολισμός στην απόκτηση υποδομών αποτελεί τη μοναδική διέξοδο για την προκοπή του Ξηρόμερου. Είναι η βάση της ευημερίας των πολιτών του, το θεμέλιο κάθε αναπτυξιακής επένδυσης και πρωτοβουλίας,Από τη χρήση γης μέχρι την ενέργεια, από τα αντιπλημμυρικά μέχρι την οδοποιία και το βιολογικό καθαρισμό όλα συνθέτουν τις προϋποθέσεις για μια ανάπτυξη μακράς πνοής μακριά από τη λογική των ασύνδετων έργων, των προσωρινών λύσεων και των ημίμετρων που δεν οδηγούν πουθενά. Οι καθαροί δρόμοι,οι καλά σχεδιασμένες γειτονιές, η αναψυχή, οι χώροι της καθημερινής μας ζωής είναι ο δείκτης του πολιτισμού μας» Η πολύ σημαντική ανταπόκριση των ετεροδημοτών της Αθήνας στο κάλεσμα του Συνδυασμού «ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΑΓΗΣ» και η παρουσία τους στην συγκέντρωση, έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα νίκης για το Συνδυασμό, στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου ,ενώ μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν οι: Μωραΐτης Θάνος Υφυπουργός Π.Ε.Κ.Α., οι Βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας Μακρυπίδης Αντρέας, Γιαννακά Σοφία και Κουρουμπλής Παναγιώτης, ο Κουκουλόπουλος Πάρις (Βουλευτής Κοζάνης και πρώην Πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ), ο Αρσένης Γιώργος (Αντιπρόεδρος ιδρύματος αστέγων Αθηνών), οι Πολιτευτές Δημητρακοπούλου-Σιούνα Μαρία, Παράσχος Μάκης, Χρόνης Άγγελος και Κατερινόπουλος Αθανάσιος, ο Τρυφιάτης Πάνος Διευθύνων Σύμβουλος των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων ΑΒΕΕ (ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ ), ο Γιάγκας Μιχάλης (Πρόεδρος Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Επιμελητηρίων Ελλάδος ), ο Γρίνος Γιώργος (Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου), ο Ζαφειρόπουλος Γιάννης (τέως Υπουργός και μέλος του εθνικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ), ο Σμυρλής Χρήστος (τέως Υπουργός), ο Ροκόφυλος Χρήστος (τέως Υπουργός) κ.α..

PHOTO TSELIOS

Γ. Κάτρης ....θεωρείται από τα πρόσωπα που θα ξεχωρίσουν!!

Ο Γ. Κάτρης που έλκει την καταγωγή του από την περιοχή του Ξηρομέρου είναι υποψήφιος με τον Aπόστολο Κατσιφάρα και όχι άδικα,θεωρείται από τα πρόσωπα που θα ξεχωρίσουν.Ο κ. Κάτρης εκτός από νέος,ωραίος και αφθαρτος είναι  επιτυχημένος επαγγελματίας και έμπειρος σε ζητήματα αγροτοκτηνοτροφικά….

Ο Α. Κατσιφάρας στην Αμφιλοχία

Χθες ο κ. Κατσιφάρας επισκέφθηκε την πόλη της Αμφιλοχίας αλλά και το χωριό Στάνος.

Σε συνομιλίες που είχε με κατοίκους της περιοχής αναφέρθηκε στις αλλαγές που φέρνει στην διάρθρωση του κράτους και στην Αυτοδιοίκηση η θέσπιση της αιρετής Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις 7 προτεραιότητες που ο συνδυασμός του θέτει στην Αιτωλοακαρνανία, με έμφαση στην Ιόνια Οδό και στον οδικό άξονα Αμφιλοχίας – Ακτίου – Πρέβεζας.

Ένα ιστορικό κτίριο στην κυριότητα του Δήμου Αγρινίου

Υπογράφτηκε σήμερα (Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010) από το Δήμαρχο Αγρινίου κ. Παύλο Μοσχολιό και την υποδιοικήτρια της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Ελένη Λουρή το συμβόλαιο αγοράς για τη μεταβίβαση του κτηρίου της Τράπεζας της Ελλάδος (επί της οδού Αναστασιάδη κ Βότση) στην κυριότητα του Δήμου Αγρινίου.

Το τίμημα προσδιορίσθηκε στο ποσό των 2.585.000 (δύο εκατομμυρίων πεντακοσίων ογδόντα πέντε χιλιάδων Ευρώ), το οποίο δεν απέχει από την προσφορά που είχε καταθέσει ο Δήμος Αγρινίου που ανέρχονταν στο ποσό των 2.500.000 Ευρώ, έπειτα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Υπενθυμίζεται ότι το ενδιαφέρον του Δήμου Αγρινίου για τη διατήρηση της φυσιογνωμίας του κτιρίου, που αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη, είχε εκδηλωθεί πριν από δύο χρόνια, όταν το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από πρόταση του Δημάρχου κ. Παύλου Μοσχολιού, προέβη στις απαιτούμενες ενέργειες για το χαρακτηρισμό του κτιρίου ως διατηρητέο μνημείο και του χώρου ως κοινόχρηστο.
Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός μετά την υπογραφή του συμβολαίου δήλωσε τα εξής:
«Με συντονισμένες και στοχευόμενες ενέργειες επί μία τριετία και βεβαίως με τη θετική ανταπόκριση της Διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδας, καταφέραμε να προασπίσουμε τα συμφέροντα του Δήμου και να εξασφαλίσουμε ένα χώρο σημείο αναφοράς για την πόλη, με το μικρότερο δυνατό τίμημα.
Η απόκτηση του ακινήτου από το Δήμο Αγρινίου είναι μια σημαντική εξέλιξη, γιατί πρόκειται για ένα χώρο που πέρα από το συμβολισμό του ως κέντρο της εμπορικής και οικονομικής ζωής του τόπου, έχει σημαντικά αρχιτεκτονικά στοιχεία. Με το κτήριο αυτό σε συνδυασμό με την ανακατασκευή - αναπαλαίωση του κτηρίου της Δημοτικής Αγοράς που ολοκληρώνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα η πόλη μας θα αποκτήσει επαρκείς χώρους πολιτισμού, που πριν δε διέθετε, για να αξιοποιηθούν ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες, όπως Δημοτική Πινακοθήκη, Γλυπτοθήκη, Μουσείο Νεότερης Ιστορίας».
Από την πλευρά της η κυρία Λουρή ευχαρίστησε το Δήμαρχο Αγρινίου κ. Παύλο Μοσχολιό για τη συνεργασία που είχε η διοίκηση της Τράπεζας με το Δήμο Αγρινίου,επισημαίνοντας την αποφασιστικότητα που έδειξε ο κ. Μοσχολιός μέχρι το κτήριο να περάσει στην κυριότητα του Δήμου Αγρινίου.

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

AΠΟ 1-11-2010 ΜΕΧΡΙ 26 -3-2011
Δευτέρα
8:30-2:15
Τρίτη
8:30-2:00
5:00-9:00
Τετάρτη
8:30-2:15
Πέμπτη
8:30-2:00
5:00-9:00
Παρασκευή
8:30-2:00
5:00-9:00
Σάββατο
8:30-2:15

Ανδρέας Μακρυπίδης: «Να προχωρήσει άμεσα ο αναδασμός για να ολοκληρωθεί το έργο του Φράγματος των Αχυρών.»

Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννη Ραγκούση για τις καθυστερήσεις στον Αναδασμό της περιοχής του Κεντρικού Ξηρομέρου που πρέπει να ολοκληρωθεί για να προχωρήσει η δεύτερη φάση του δικτύου των 18.600 στρεμμάτων στο Φράγμα Αχυρών. Με την ερώτηση ο Βουλευτής ζητά να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες από το Υπουργείο Εσωτερικών, την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και τους Αρμόδιους Δήμους ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία του Αναδασμού. Η ερώτηση έγινε μετά και την πρόσφατη απάντηση που είχε δεχτεί ο Βουλευτής σε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υφυπουργό Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη, με την οποία προέκυπτε ότι η δημοπράτηση της δέυτερης φάσης του δικτύου είναι έτοιμη να γίνει αρκεί να

Ο Δημήτρης Δεσύλλας στο Αγρίνιο

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας καλούμε σε πολιτική εκδήλωση την Τετάρτη 27-10-2010 και
ώρα 18:30 μ.μ., στο Επιμελητήριο Αιτωλ/νίας 
με θέμα:
 Καλλικράτης και Περιφερειακές εκλογές
Κεντρικός ομιλητής ο υποψήφιος περιφερειάρχης
 Δημήτρης Δεσύλλας 
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

17χρονος αλλοδαπός παραβίασε το παράθυρο του τεχνικού Λυκείου Βόνιτσας

Την 26-10-2010 και περί ώρα 01.00 στην Βόνιτσα 17χρονος αλλοδαπός παραβίασε το παράθυρο του τεχνικού Λυκείου Βόνιτσας με σκοπό να εισέλθει εντός αυτού πλην όμως έγινε αντιληπτός από τον φύλακα τον φύλακα του σχολείου και τελικά συνελήφθη από προστρέξαντες αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας .

Συλληφθείς δράστης με σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Λευκάδος.

Εκατοντάδες ετεροδημότες στην ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Αγρινίου Παύλου Μοσχολιού

Εκατοντάδες ετεροδημότες της Αθήνας παρακολούθησαν το βράδυ της Δευτέρας 25 Οκτωβρίου την ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Αγρινίου Παύλου Μοσχολιού, που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας

«Απευθύνομαι σ’ εσάς, που για να ανοίξετε τα φτερά σας και να αναπτύξετε τη δημιουργικότητά σας αναγκαστήκατε ν’ αναζητήσετε αλλού τόπο κατοικίας.
Απευθύνομαι σε όλους εσάς και σας καλώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να αναστρέψουμε αυτή την πορεία, ώστε τα παιδιά μας να μπορούν να ζήσουν, να εργαστούν και να δημιουργήσουν στον τόπο μας.» είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Μοσχολιός, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο τα τονίσει την βασική προτεραιότητα του συνδυασμού «Σύγχρονο Αγρίνιο, νέος δήμος – νέα εποχή» τη δημιουργία δηλαδή προϋποθέσεων για την παραμονή των κατοίκων του νέου δήμου στον τόπο τους.
Ο Παύλος Μοσχολιός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αυτό μπορεί να γίνει, μέσα από τις βάσεις που δημιουργεί το σχέδιο Καλλικράτης και με τη σύσταση του νέου και ισχυρού δήμου Αγρινίου, ενός δήμου που μπορεί να ηγηθεί μιας πορείας προόδου και ανάπτυξης.
«Μόνο ένας τέτοιος Δήμος μπορεί να αποτελέσει τον τρίτο μεγάλο πόλο της Δυτικής Ελλάδας. Πιστεύουμε στη μεγάλη Διοικητική Μεταρρύθμιση που συντελείται με το πρόγραμμα Καλλικράτης. Θεωρούμε τον Καλλικράτη ευκαιρία για τον τόπο μας. Ευκαιρία που δεν πρέπει να πάει χαμένη.» είπε στη συνέχεια ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου, υπενθυμίζοντας τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν από την σημερινή δημοτική αρχή, για τη δημιουργία του νέου δήμου, αλλά και την στάση που τήρησαν σημερινοί υποψήφιοι που κατήγγειλαν τον Καλλικράτη.
Ακολούθως ο κ. Μοσχολιός παρουσίασε τους βασικούς άξονες του προγράμματος για την επόμενη τετραετία, που είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας και έρχεται να ενώσει τις κοινωνικές δυνάμεις του τόπου και να δημιουργήσει όρους ανάπτυξης και απασχόλησης, με σεβασμό στο περιβάλλον και την ποιότητα ζωής.
Από την πρώτη κιόλας Ιανουαρίου, όπως τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος, η νέα δημοτική αρχή θα είναι έτοιμη να προωθήσει την νέα οργάνωση του δήμου και των υπηρεσιών του, να ενισχύσει την προσπελασιμότητα, να δημιουργήσει ένα ανθωπογενές περιβάλλον υψηλής ποιότητας για τους δημότες με παράλληλη διατήρηση και προστασία του πλούσιου φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος.
Στη συνέχεια ο κ. Μοσχολιός παρέθεσε τις προτεραιότητες που περιλαμβάνει το πρόγραμμα του συνδυασμού για την στήριξη του πρωτογενούς τομέα, μέσα από ένα πλέγμα δράσεων που είναι ήδη επεξεργασμένο.
Σημείωσε ακόμη τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, τονίζοντας με έμφαση ότι οι επενδυτές, θα βρουν στον Δήμο Αγρινίου έναν ισχυρό σύμμαχο.
Ιδιαίτερη σημασία επίσης θα δοθεί στην ανάπτυξη και εξάπλωση των νέων τεχνολογιών για τη δημιουργία νέων ευκαιριών και δυνατοτήτων, την τουριστική αξιοποίηση της μοναδικής γεωμορφολογίας του δήμου και την ενίσχυση δραστηριοτήτων πολιτισμού που με την σειρά του μπορεί να ενισχύσει την συνοχή της τοπικής κοινωνίας.
Παράλληλα ο κ. Μοσχολιός επισήμανε πως η δημοτική αρχή θεωρεί χρέος της να αγωνιστεί για την σχολική στέγη, την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος, την εύρυθμη λειτουργία του νέου νοσοκομείου και την αξιοποίηση της κτιριακής υποδομής του σημερινού νοσοκομείου.
Ως προς τον απολογισμό του έργου της δημοτικής αρχής ο κ. Μοσχολιός στάθηκε μόνο στις δράσεις κοινωνικής πολιτικής, τονίζοντας πως νιώθει περήφανος για το έργο αυτό που θα συνεχιστεί με ένταση, όπως είπε, για την κοινωνική ενσωμάτωση των ευπαθών ομάδων : «Έχουμε έναν πλούσιο απολογισμό έργου σε όλους τους τομείς ευθύνης του Δήμου. Ένα έργο που αναγνωρίζεται από όλους. Απέφυγα σήμερα να κάνω την παραμικρή αναφορά στο έργο αυτό. Άλλωστε σας έχει διανεμηθεί και σχετικό έντυπο. Προτίμησα να μιλήσω γι’ αυτά που έρχονται κι όχι γι’ αυτά που περάσανε.» είπε στη συνέχεια ο κ. Μοσχολιός για να απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες για την στήριξη της παράταξης που όπως είπε, με αυξημένο αίσθημα ευθύνης και πάντα μαζί με τους πολίτες, μπορεί να καταστήσει τον νέο δήμο Αγρινίου, πρώτο δήμο σε ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή, αλληλεγγύη, απασχόληση, καινοτομία, αθλητισμό και πολιτισμό.
«Όλοι μαζί, με αποφασιστικότητα, πάμε μπροστά, πάμε για μια μεγάλη νίκη.
Νίκη όλων μας, νίκη του νέου Δήμου μας, νίκη των πολιτών του. Όλοι μαζί, με αγάπη για τον τόπο μας, δίνουμε τη μάχη. Όχι μόνο για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Γι’ αυτές δώσατε ήδη την απάντηση. Με τη δική σας αγωνιστική συμμετοχή, τις έχουμε ήδη κερδίσει. Όλοι μαζί, από σήμερα δίνουμε τη μάχη για την επόμενη μέρα, για την ισόρροπη ανάπτυξη του Δήμου μας, από τον Αγαλιανό μέχρι το Αγγελόκαστρο κι από την Άνω Μακρυνού μέχρι την Κυψέλη.» είπε ολοκληρώνοντας την ομιλία του, καταχειροκροτούμενος, ο Παύλος Μοσχολιός.
Στην ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Αγρινίου, παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Θάνος Μωραΐτης, οι βουλευτές Αιτωλ/νίας του ΠΑΣΟΚ Σοφία Γιαννακά, Ανδρέας Μακρυπίδης και Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο βουλευτής της Β’ Αθήνας Γιάννης Βούρος, οι πρ. Υφυπουργοί Χρ. Ροκόφυλλος, Χρ. Κοκινοβασίλης, και Αλ. Μπαλτάς, οι πρ. βουλευτές Κ. Παπαλέξης και Χρ. Σμυρλής – Λιακατάς, οι πολιτευτές Μαρία Σιούνα, Αθ. Κατερινόπουλος, Μ. Παράσχος και Π. Τρυφιάτης, οι κορυφαίοι γλύπτες Θόδωρος και Θ. Πανουργιάς, η πρόεδρος του συλλόγου των εν Αθήναις Αγρινιωτών Μόλλυ Βότση, ο καλ/κος διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου Βασ. Νικολαίδης, ο αντιπρ. της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γ. Κατσαρός, ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ Κ. Πατσιαλός, ο πρόεδρος της Ένωσης Αιτωλ/νων λογοτεχνών Γ. Αναγνωστόπουλος και ο Μιχ. Γιάγκας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας υπαλλήλων Επιμελητηρίων Ελλάδος, καθώς και δεκάδες πρόεδροι και εκπρόσωποι συλλόγων ετεροδημοτών.

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Προχωράμε μπροστά αλλάζουμε το μέλλον

Σε δύο εβδομάδες περίπου οι πολίτες καλούνται να προσέλθουν στις κάλπες για να αναδείξουν τα αυτοδιοικητική στελέχη τόσο για τους νέους δήμους όσο και για την περιφέρεια. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές , έχουν πάντα ένα ιδιαίτερο χρώμα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι από την μια πλευρά υπάρχουν οι κομματικοί δεσμοί των πολιτών και από την άλλη η διάθεση υπέρβασης τους, στην βάση των προσωπικών ή συγγενικών σχέσεων ,των φιλικών δεσμών και των ικανοτήτων των υποψηφίων. Το έτσι και αλλιώς λοιπόν ,ιδιαίτερο χρώμα των αυτοδιοικητικών εκλογών , στις 7 Νοεμβρίου είναι περισσότερο έντονο από κάθε άλλη φορά. Είναι περισσότερο έντονο, καθώς οι πολίτες καλούνται να κάνουν τις επιλογές τους με βάση δύο ξεχωριστά πολιτικά γεγονότα. Το ένα γεγονός αφορά την κορυφαία θεσμική αλλαγή του Καλλικράτη , που αλλάζει την διοικητική δομή της χώρας και την φιλοσοφία διακυβέρνησης της. Το άλλο αφορά την ιστορικά κρίσιμη προσπάθεια που καταβάλλεται από την σημερινή κυβέρνηση και τους πολίτες ,να δοθεί ένα τέλος στα σενάρια χρεοκοπίας, και να μπούνε οι βάσεις για ένα νέο οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης και ένα νέο ύφος, στην άσκηση της εξουσίας. Τόσο ο Καλλικράτης όσο και οι αλλαγές στην οικονομία και το κράτος είναι στην αρχή τους. Γνωρίζουμε όλοι από την εμπειρία μας , τόσο στον χώρο της δουλειάς μας ,όσο και στην ζωή μας γενικότερα , ότι κάθε αλλαγή στην αρχή της , δημιουργεί σύγχυση, δυσκολίες προσαρμογής , ξεβολέματα και κυρίως θυσίες. Απαιτούνται μεγαλύτερες θυσίες ιδιαίτερα, όταν έχουμε φτάσει ένα βήμα πριν την κατάρρευση. Από την άλλη πάλι , έχουμε ανάγκη από άμεσα αποτελέσματα , από μια μικρή αχτίδα ελπίδας ,που θα μας εμπνεύσει για να συνεχίσουμε. Σε τέτοιες στιγμές που είμαστε ευάλωτοι συναισθηματικά ,που είμαστε στην φάση της έντασης της προσπάθειας μας , που είμαστε ίσως έτοιμοι να πούμε φτάνει, τότε είναι που θα πρέπει να προτάξουμε την λογική μας. Να αντισταθούμε σε ανεύθυνους λαϊκισμούς που υπόσχονται μαγικές λύσεις. Να γυρίσουμε την πλάτη μας, σε θαυματοποιούς, που συγχέουν την προσωπική και κομματική σωτηρία, με την σωτηρία της χώρα. Μας προσβάλει ως πολίτες , η προσπάθεια εκείνων που μας οδήγησαν στην καταστροφή , ένα χρόνο μόλις μετά, να προβάλλουν ως τιμητές των κόπων και των θυσιών, που υποβάλλεται η χώρα ,για να σταθεί ξανά στα πόδια της. Οι πολίτες σε αυτές τις εκλογές πρέπει να εμπιστευτούν και να ενισχύσουν τις προοδευτικές δυνάμεις. Όταν δίνουμε μάχη για την σωτηρία και την αλλαγή ,δεν έχουμε την πολυτέλεια , να συμπορευόμαστε με όσους μας έκλεψαν χρόνο από το μέλλον. Δεν έχουμε χρόνο για ανεύθυνες θεωρίες από αυτούς που απέτυχαν στην πράξη. Όσο και αν η συντηρητικές δυνάμεις πιστεύουν πως η μνήμη των Ελλήνων είναι ασθενής , δύσκολα θα ξεχάσουμε τον Οκτώβρη του 2009.
Βασίλης Αντωνόπουλος
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης
Με τον συνδυασμό «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο»
Με επικεφαλής τον Απόστολο Κατσιφάρα

Δυναμικό «παρών» για την Αιτωλοακαρνανία στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ο κ. Φώτης Σκληρός, Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Ζούμε Δυτικά» με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Γιώργο Παπαναστασίου,εκπαιδευτικός, είναι αναμφίβολα μια δυναμική παρουσία για την Αιτωλοακαρνανία, στο νέο περιφερειακό συμβούλιο της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Γεννήθηκε, ζει μόνιμα και δραστηριοποιείται στο νομό μας ως ενεργός πολίτης με πλούσια κοινωνική και συνδικαλιστική δράση καθώς και καθολική αποδοχή από την τοπική κοινωνία.
Από το 2004 είναι εκλεγμένο μέλος του ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Αιτ/νίας και επίσης μέλος της ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα .Ακόμη π . Πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ του Δήμου Χάλκειας . Εχει πολλές συμμετοχές σε συνέδρια της ΟΛΜΕ καθώς και σε άλλα συνδικαλιστικά και επιστημονικά συνέδρια.
«Όλοι όσοι ζούμε στην Αιτωλοακαρνανία βιώνουμε καθημερινά την συνεχή υποβάθμιση του νομού μας σχεδόν σε όλα τα επίπεδα (υγεία, οικονομία, ανάπτυξη, εργασία, επενδύσεις) με αποτέλεσμα την εγκατάλειψη του τόπου μας από τους νέους και την κατηφορική πορεία του σε ένα αβέβαιο μέλλον. Ιδιαίτερα τώρα, που οι αυξημένες αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι σημαντικές αποφάσεις διαμορφώνονται μέσα σε ένα διευρυμένο αυτοδιοικητικό περιφερειακό πλαίσιο και σε συνθήκες οικονομικής κρίσης απαιτείται περισσότερο από ποτέ η αλλαγή πορείας του τόπου μας. Η αγάπη για το νομό μας δημιουργεί αυθόρμητα διάθεση για ειλικρινή προσφορά, όρεξη για δουλειά, ανάπτυξη πρωτοβουλιών για να ζούμε με αξιοπρέπεια και σεβασμό στο τόπο μας.» δηλώνει ο κ. Φώτης Σκληρός, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο ίδιος «είναι παρών στις προκλήσεις των καιρών μας».Καταλήγοντας επισημαίνει ότι «Αναμφίβολα, οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου είναι από τις πιο σημαντικές αυτοδιοικητικές εκλογές για τον τόπο μας λόγω του περιφερειακού τους χαρακτήρα και η ενεργή συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να αλλάξουμε σελίδα στην Αιτ/νία .Ταυτόχρονα όμως είναι μια ευκαιρία να σταλεί ένα δυνατό μήνυμα για αλλαγή στην οικονομική πολιτική, που μας οδηγεί καθημερινά στην οικονομική εξαθλίωση και στην ανεργία. Πρέπει ο ελληνικός λαός να δείξει ξεκάθαρα ότι δεν συμφωνεί και δεν είναι ευχαριστημένος με τα μέτρα που επιβάλλει το μνημόνιο. Αν η ακολουθούμενη πολιτική του μνημονίου επιδοκιμαστεί είναι βέβαιο ότι αμέσως μετά τις εκλογές θα ακολουθήσουν πολύ σκληρότερα μέτρα».
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ Γ.ΛΥΤΡΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ


" Στόχος των βανδάλων είναι να χτυπήσουν το ‘’ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΑΓΗΣ" αλλά δεν θα τους περάσει..Οσο πλησιάζουμε στην ημέρα των εκλογών κάποιοι προσπαθούν με διάφορους τρόπους,ανώνυμες επιστολές ,εκφοβισμούς ,σφυρίγματα κ.τ.λ να οξύνουν το προεκλογικό κλίμα και να πάνε τον προεκλογικό διάλογο μακρυά απο τα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες.Σήμερα είχαμε το σπάσιμο του εκλογικού μας κέντρου,μια ενέργεια απολύτως καταδικαστέα που μας γυρίζει πίσω και στρέφεται όχι μόνο ενάντια σε εμάς αλλά ενάντια στην Δημοκρατία και σε ολόκληρη την κοινωνία του Ξηρομέρου.Όχι μόνο δεν μας φοβίζουν αλλά δυναμώνουν ακόμη περισσότερο την θέληση μας να υπηρετήσουμε αυτό τον τόπο και να τον απαλάξουμε
απο τέτοιου είδους νοσηρά φαινόμενα Εμείς θέλουμε για το Ξηρόμερο ένα καλύτερο αύριο ,ο Καλλικράτης δίνει την δυνατότητα και εμείς έχουμε την θέληση και το πρόγραμμα να το πράξουμε"

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Καταπέλτης ο Γ. Λύτρας στη συνέντευξή του στο ΑΙΧΜΗ Radio

Μιλώντας  στην ενημερωτική εκπομπή του ραδιοφώνου της ΑΙΧΜΗΣ ο κ. Λύτρας καταφέρθηκε κατά του συνυποψήφιού του και για το γεγονός ότι αναρτά αφίσες και πανό στους δρόμους του δήμου, προκειμένου να προβάλει τον συνδυασμό του πράγμα που για τον κ. Λύτρα δεν συνάδει με τον σημερινό πολιτικό πολιτισμό, καθώς, αν μη τι άλλο, ρυπαίνει το περιβάλλον, καταστρατηγώντας το σχετικό νόμο.

Τα βάζει όμως ταυτόχρονα και με τη σημερινή διοίκηση του δήμου που δεν αναλαμβάνει την ευθύνη να κατεβάσει τις αφίσες και να επιβάλλει το ανάλογο πρόστιμο, εφαρμόζοντας το σχετικό νόμο. Εμμέσως με αυτό ο κ. Λύτρας προφανώς υπονόησε ότι ο κ. Σαμαράς στηρίζεται από το σημερινό δήμαρχο. «Ο δήμος Ξηρομέρου είναι ο μοναδικός στο νομό που παρουσιάζει αυτή την εικόνα, αφού ο κ. Σαμαράς πληρώνει κάποιους για να ανεβάζουν τα πανό και τις αφίσες, προσβάλλοντας την αισθητική των δημοτών. Ο κ. Σαμαράς νομίζει ότι με τη δύναμη του χρήματος μπορεί να μην σεβαστεί το νόμο, και γι’ αυτό έχει ευθύνες και ο ίδιος αλλά και η τοπική αυτοδιοίκηση. Εμείς δεν θα τον ακολουθήσουμε σε αυτή την τακτική και σε αυτό τον κατήφορο, πρώτα πρώτα γιατί σεβόμαστε το νόμο, το περιβάλλον και την αισθητική των Ξηρομεριτών. Επίδειξη πλούτου και αυταρχικότητας και επίδειξη στο ότι δεν σέβομαι τίποτε και δεν διστάζω μπροστά σε οτιδήποτε, κάνει ο κ. Σαμαράς και θα τα πληρώσει από το λαό του Ξηρομέρου», ανέφερε επίσης ο κ. Λύτρας. Και κατέληξε λέγοντας ότι ο κ. Σαμαράς είναι ο μοναδικός υποψήφιος σε όλο το νομό, που χρησιμοποιεί αυτό τον τρόπο προβολής «επειδή δεν έχει περιεχόμενο, και προσπαθεί να επηρεάσει με αυτό τον τρόπο παραβιάζοντας το νόμο και ρυπαίνοντας το περιβάλλον». Αναφερόμενος και στην απόσυρση του Κατάρ από την επένδυση του Αστακού, είπε κατ’ αρχήν ότι, ενώ εδώ και πολλά χρόνια το Πλατυγιάλι το μνημονεύουμε μόνο στις εκλογές και όλοι θέλουν την αξιοποίησή του, τελικά τείνει να πάρει μουσειακό χαρακτήρα. Πρόσθεσε ότι κάποια στιγμή αυτή η επένδυση για την οποία έχουν δαπανηθεί πολλά χρήματα θα πρέπει να αρχίσει να αποδίδει τόσο για την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής όσο και για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, με βασική προϋπόθεση να μην αλλοιώνει τα πολιτιστικά, πολιτισμικά και περιβαλλοντολογικά δεδομένα της περιοχής.
Υποστήριξε επίσης ότι η επένδυση αυτή, η οποία στηρίχτηκε από τη νομαρχία και μάλιστα οι περιβαλλοντικοί όροι ψηφίστηκαν ομόφωνα, όπως είπε, από το νομαρχιακό συμβούλιο, παρόντος και του κ. Σταμάτη στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, θα είχε και αντισταθμιστικά οφέλη για την περιοχή. Αυτά θα ήταν θέσεις εργασίας, παροχή ενέργειας για την περιοχή αλλά και οικονομικά οφέλη για το δήμο. Άλλωστε, όπως πρόσθεσε, για να ψηφιστούν οι περιβαλλοντικοί οροί τέθηκαν συγκεκριμένες προϋποθέσεις από το νομαρχιακό συμβούλιο προς όφελος της περιοχής. Ωστόσο όμως το ενδιαφέρον αποσύρθηκε και πλέον δεν τίθεται θέμα.

Εκσυγχρονίζει τρεις μονάδες τυποποίησης ο Συνεταιρισμός Βιοπαραγωγών Δυτικής Ελλάδας

Σε εκσυγχρονισμό και επέκταση τριών μονάδων τυποποίησης και συντήρησης βιολογικών προϊόντων φυτικής προέλευσης θα προχωρήσει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βιοπαραγωγών Δυτικής Ελλάδας. Πρόκειται για μια επένδυση ύψους ποσού 1.679.102 €, η οποία θα επιχορηγηθεί από τον Αναπτυξιακό Νόμο με ποσοστό 49,514%, δηλαδή 831.397,10€. Αναλυτικότερα, η υπαγωγή της επένδυσης του Συνεταιρισμού στις διατάξεις του Ν. 3299/04 εγκρίθηκε με την υπ' αριθμ. 98552/4021/Π09/5/00416/Ε/Ν. 3299/2004/11-8-2010 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Αναστάσιου Αποστολόπουλου, και αφορά τις εξής μονάδες;



•στη θέση Αγκινάρα Γαστούνης, του Δήμου Γαστούνης, του Νομού Ηλείας,


•στη θέση Μάστρου του Δήμου Οινιαδών, του Νομού Αιτωλοακαρνανίας και


•στη θέση Ζεστή Μεσολογγίου, του Δήμου Μεσολογγίου, του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Σημαντική είναι και η συμβολή του αντιπροέδρου της ΟΝΝΕΔ Π. Μαρνέζου στην ανασυγκρότηση της οργάνωσης

Εντυπωσιακή ήταν η εμφάνιση των νεολαίων πρόσφατη εκδήλωση που διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ στο νομό. Η σημαντική προσπάθεια που καταβάλλει ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ στο νομό Θανάσης Μαυρομμάτης έχει αρχίσει να πιάνει τόπο ενώ σύμφωνα με τους οννεδίτες σημαντική είναι και η συμβολή του αντιπροέδρου της ΟΝΝΕΔ στην Αιτωλοακαρνανία Π. Μαρνέζου στην ανασυγκρότηση της οργάνωσης. Ο Πάνος είναι από τα σοβαρά στελέχη της γαλάζιας νεολαίας και φαίνεται να είναι το δεξί χέρι του προέδρου ο οποίος τον εμπιστεύεται με κλειστά μάτια ενώ ο Πάνος απολαμβάνει και της εμπιστοσύνης του Γιώργου Παπαναστασίου που δέχτηκε θερμή υποδοχή στην εκδήλωση από την ηγεσία της ΟΝΝΕΔ!

Δύο υποψήφιοι που κερδίζουν τις εντυπώσεις!!!!

Στην παρουσίαση του προγράμματος  του συνδυασμού «Σύγχρονο Αγρίνιο-Νέος Δήμος, Νέα Εποχή» (και στον οποίο είναι υποψήφιοι) παραβρέθηκαν και οι Βασίλης Παπαθανάσης και Αγγελική Ρούση.Δύο  υποψήφιοι που μέρα με την ημέρα κερδίζουν  τις εντυπώσεις.... Η απήχηση δε του Βασίλη είναι τόσο μεγάλη που το κινητό δε σταμάτησε να χτυπά!!!!!

«Δήμος πρότυπο, ο νέος δήμος Αγρινίου.»

Παρουσιάστηκε και επίσημα στα ΜΜΕ το πρόγραμμα του Παύλου Μοσχολιού
Τις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού «Σύγχρονο Αγρίνιο-Νέος Δήμος, Νέα Εποχή» παρουσίασε ο επικεφαλής του, υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός, στους εκπροσώπους των ΜΜΕ στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Νεάπολη, σήμερα Παρασκευή 22 Οκτωβρίου.
Το πλήρες πρόγραμμα του συνδυασμού μετά την ηλεκτρονική ανάρτησή του πλέον διατίθεται στους πολίτες της περιοχής μας και σε έντυπη μορφή προκειμένου να διαπιστώσουν την πληρότητα και την προοπτική του.
Ο κ. Παύλος Μοσχολιός αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε του εκπροσώπους του Τύπου για την παρουσία τους, στο ξεκίνημά της συνέντευξης, ευχαρίστησε θερμά την δημοτική αρχή Νεάπολης για την φιλοξενία της. H επιλογή του συγκεκριμένου δήμου δεν υπήρξε καθόλου τυχαία, μιας και ο δήμος Νεάπολης είναι από τους πρώτους πανελλαδικά που προέκυψε με εθελούσια συνένωση, το 1984.
Στην αρχή, ο κ. Μοσχολιός, τόνισε ότι το πρόγραμμα που είναι πλέον στην κρίση του λαού του διευρυμένου Δήμου Αγρινίου είναι το αποτέλεσμα της διαβούλευσης για τη συνένωση δέκα Δήμων και τη δημιουργία του 15ου Δήμου της χώρας σε πληθυσμό.
Τόνισε επίσης, ότι πρόκειται για ένα φιλόδοξο, αλλά ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο πρόγραμμα που «δεν συντάχτηκε από γραφειοκράτες μέσα σε τέσσερις τοίχους αλλά με συλλογική δουλειά και σε συνεργασία τόσο με τους δημάρχους των υπό συνένωση Δήμων όσο και με τους φορείς των παραγωγικών τάξεων (Επιμελητήριο, οι γεωργικές ενώσεις κ.α.) και τους πολίτες.». Γιατί, όπως επισήμανε, η τοπική κοινωνία πρέπει να μεταφέρει την πολιτική βούληση στους καθηγητές και τους μελετητές και όχι το αντίστροφο.
Στη συνέχεια ο κ. Μοσχολιός παρουσίασε τα δυο βασικά χαρακτηριστικά του προγράμματος που είναι το ανθρωποκεντρικό και πολυτομεακό, αφού υπηρετεί τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, ενισχύοντας παράλληλα την ενότητα και τη συνοχή της κοινωνίας και αξιοποιεί όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής επικεντρώνοντας στον πολίτη σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του διευρυμένου Δήμου. «Δεσμεύομαι προσωπικά για την υλοποίηση του προγράμματός μας, ενός προγράμματος που ενώνει όλες τις κοινωνικές δυνάμεις του Δήμου μας και δημιουργεί όρους Ανάπτυξης και Απασχόλησης, με σεβασμό στο Περιβάλλον και την Ποιότητα Ζωής» σημείωσε ο Δήμαρχος Αγρινίου.
Στη συνέχεια ο κ. Μοσχολιός επισήμανε ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα με 15 ενότητες και συνολικά 235 προτάσεις. Οι ενότητες αυτές, όπως εξήγησε, είναι: η οργάνωση του Δήμου και των Υπηρεσιών του, η Ενίσχυση της προσπελασιμότητας, το Αστικό - οικιστικό περιβάλλον. η Περιβαλλοντική προστασία και διαχείριση, η Ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, η Επιχειρηματικότητα και απασχόληση, η Καινοτομία, η Τεχνολογική ανάπτυξη, ο Τουρισμός, ο Πολιτισμός, ο Αθλητισμός, η Παιδεία, η Κατάρτιση, η Υγεία και οι Κοινωνικές υποδομές – κοινωνική αλληλεγγύη - κοινωνική ενσωμάτωση. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι υπάρχουν 17 προτάσεις μόνο για την εξυπηρέτηση του πολίτη και των επιχειρήσεων στο νέο διευρυμένο Δήμο που φιλοδοξεί να συνεχίσει να είναι πρότυπο προοδευτικής διακυβέρνησης σε ένα εγχείρημα όπως ο Καλλικράτης που απαιτεί για παράδειγμα, 23 νέες αρμοδιότητες μόνο σε θέματα κοινωνικού χαρακτήρα. Ειδική αναφορά έκανε ο υποψήφιος δήμαρχος στις κοινωνικές υποδομές, την αλληλεγγύη και ενσωμάτωση, όπου, όπως τόνισε, μπορεί αυτή η ενότητα να παρουσιάζεται στο τέλος του προγράμματος αλλά σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί την τελευταία προτεραιότητα για το νέο μεγάλο Δήμο, όπως άλλωστε ξέρουν και αναγνωρίζουν οι ίδιοι οι πολίτες της περιοχής.
Για να καταλήξει ο κ. Παύλος Μοσχολιός: «Οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου είναι κρίσιμες και θα καθορίσουν την πορεία του Δήμου μας για τα επόμενα χρόνια. Έχουμε χρέος, όλοι οι υποψήφιοι, όλοι οι συνδυασμοί, να καταθέσουμε τις προγραμματικές μας θέσεις και δεσμεύσεις για το νέο μεγάλο Δήμο Αγρινίου. Εμείς το κάναμε έγκαιρα. Περιμέναμε και από τους άλλους συνδυασμούς να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις για το μέλλον του τόπου μας, ώστε οι πολίτες να ενημερωθούν, να κρίνουν και να συγκρίνουν. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν είχαμε τη χαρά να δούμε τις προτάσεις τους. Εμείς, όπως διαπιστώσατε, διαθέτουμε και όραμα και στρατηγική για την ανάπτυξη της περιοχής μας. Θεωρούμε τον Καλλικράτη ευκαιρία για τον τόπο μας. Ευκαιρία που δεν πρέπει να πάει χαμένη. Με αυξημένο αίσθημα ευθύνης, αρχίζουμε μια νέα πορεία, για να καταστήσουμε το νέο μας Δήμο πρώτο Δήμο της χώρας. Πρώτο σε ανάπτυξη, σε κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, στην απασχόληση και την καινοτομία, στον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Η μέχρι τώρα πορεία μας εγγυάται το μέλλον».