Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

ΕΚΡΥΨΕ ΤΗΝ ΗΡΩΙΝΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΚΤΟ ΤΟΥ!!

Συνελήφθησαν , στην περιοχή της Κυψέλης Αττικής από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδ/νσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας ημεδαπός και δύο αλλοδαποί υπήκοοι Ιράκ – Μαρόκου ηλικίας 42, 29 και 36 ετών αντίστοιχα για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών .

Συγκεκριμένα ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, μετά από διαπραγματεύσεις και προγραμματισμένο ραντεβού συλληφθέντες επιχείρησαν να πουλήσουν ποσότητα ηρωίνης αντί χρηματικού ποσού -4.500.00- ευρώ σε Αστυνομικό που παρουσιάσθηκε ως αγοραστής.
Κατασχέθηκαν :
• Ηρωίνη βάρους - 170 - γραμμαρίων ,

«Η Γυναίκα της Πάτρας»

του Γιώργου Χρονά

στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου
Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Αγρινίου φιλοξενεί και παρουσιάσει για 2 μόνο παραστάσεις την Ελένη Κοκκίδου στο έργο του Γιώργου Χρονά «Η γυναίκα της Πάτρας».
Είναι ένας θεατρικός μονόλογος – ντοκουμέντο που προέρχεται από συνεντεύξεις της πόρνης Πανωραίας από την Πάτρα, στον ποιητή Γιώργο Χρονά.
Η Πανωραία, παλλόμενη, συγκινητική, αστεία, τραγική, άγρια και τρυφερή συγχρόνως, μας διηγείται τη ζωή της, τα πάθη της, τραγουδάει, χορεύει, βρίζει, κλαίει, γελάει.
Η ερμηνεία της Ελένης Κοκκίδου είναι συγκλονιστική. Χαρακτηρίστηκε από θεατές και κριτικούς ως η παράσταση της χρονιάς 2010. Η Κοκκίδου εξάλλου για το ρόλο αυτό τιμήθηκε με το βραβείο Κάρολος Κουν και το βραβείο του Αθηνοράματος.

Αγώνας Παλαιμάχων και Νέων του ΠΑΟ Καλυβίων

Ένας ξεχωριστός αγώνας πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο Καλυβίων το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου (23-04-11), στον οποίο συμμετείχαν παλαίμαχοι και νεώτεροι παίκτες του ΠΑΟ Καλυβίων.

Το πάθος και η αγωνιστικότητα περίσσευαν, ειδικά από την ομάδα των παλαιμάχων, οι οποίοι παρά τα παραπάνω χρονάκια και τα επιπλέον κιλά που έχουν προστεθεί, χάρηκαν, και απόλαυσαν το παιχνίδι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό της διάρκειά του.
Για μια ακόμη φορά ο ικανότατος και πολυνίκης προπονητής Βασίλης Σταρακάς καθοδήγησε

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Επίσκεψη Υφυπουργού Περιβάλλοντος στo γηροκομείο Αγρίνιου

Κοντά τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας και τους υπευθύνους του Γηροκομείου Αγρινίου, βρέθηκε την Κυριακή του Πάσχα, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Θάνος Μωραΐτης.

Ο Υφυπουργός, αντάλλαξε ευχές με όλους και σε δηλώσεις του είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στο μεγάλο κοινωνικό έργο που επιτελείται εδώ και δεκαετίες στο Γηροκομείο.
«Βρισκόμαστε και φέτος στο Γηροκομείο, σε έναν χώρο όπου η κοινωνία των πολιτών και της αλληλεγγύης, έχουν ξεπεράσει κατά πολύ την Πολιτεία και τα κενά που υπάρχουν. Είμαι εδώ όχι μόνον για να ευχηθώ στους συνανθρώπους μας που φιλοξενούνται , σε μια δύσκολη φάση της ζωής τους, αλλά και για να συγχαρώ όλους όσοι εδώ και χρόνια, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, για να υπάρχει

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες, τα Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Εθελοντικούς Συλλόγους και Φορείς της περιοχής διοργανώνει Εβδομάδα Περιβάλλοντος και Καθαριότητας από Δευτέρα 2 Μαΐου έως 7 Μαΐου 2011.

Οι δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη αλλά και σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν καθαρισμό χώρων, ενημερωτικές εκδηλώσεις με αναφορές στο περιβάλλον, την καθαριότητα και την ανακύκλωση.
Αναλυτικά το Πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΛ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

Συμφωνία για την επίτευξη λύσης στο σοβαρό και χρονίζον πρόβλημα αποκατάστασης της νότιας πτέρυγας του ΕΠΑΛ Ναυπάκτου, σημειώθηκε μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Ναυπάκτου.Η λύση προέκυψε μετά από συνεργασία του Βασίλη Αντωνόπουλου, Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας και του Γιάννη Μπουλέ, Δημάρχου Ναυπάκτου με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων και αφορά στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Ναυπάκτου προκειμένου να χρηματοδοτηθεί κανονικά η ολοκλήρωση των εργασιών. Σημειώνεται ότι το σύνολο της δαπάνης για

Κυριακή 24 Απριλίου 2011

ΑΓΡΟΤΕΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ:EΩΣ 30/06 Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

Με την έγκριση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τη ΔΕΗ θα πρέπει να προσέρχονται μέχρι τις 30 Ιουνίου στις Εφορίες οι αγρότες που θέλουν να εγκαταστήσουν στα χωράφια τους φωτοβολταϊκά έως 100 kw για να πάρουν την έναρξη δραστηριότητας.Αυτό ορίζει εγκύκλιος του υφυπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Κουσελά η οποία διευκρινίζει τις διατάξεις του φορολογικού νόμου αναφορικά με το φορολογικό καθεστώς των επαγγελματιών αγροτών που επενδύουν στην «πράσινη» ενέργεια (μέχρι 100 KW).Η εγκύκλιος του υπουργείου τονίζει ότι για να λάβουν την έναρξη οι αγρότες θα πρέπει να προσκομίζουν στις Δ.Ο.Υ. επικυρωμένο αντίγραφο της έγκρισης παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τη ΔΕΗ.

Σε περίπτωση που δεν έχει εκδοθεί η έγκριση αυτή, μπορεί να προσκομιστεί αντίγραφο της αίτησης

ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

Καθημερινοί ήταν οι έλεγχοι στα 12 σφαγεία της Περιφέρειας ώστε να διακριβωθεί η αυστηρή τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας.Στην Αιτωλοακαρνανία, έγιναν  9 έλεγχοι σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και περισσότεροι από 90 έλεγχοι σε εγκαταστάσεις τεμαχισμού κρέατος και κρεοπωλεία χωρίς να διαπιστωθούν παραβάσεις. Σε ορισμένες περιπτώσεις έγιναν συστάσεις για καλύτερη τήρηση των κανονισμών ασφαλείας των τροφίμων.Παράλληλα, έλεγχοι διεξάγονται και σε πρατήρια υγρών καυσίμων σε ολόκληρη την Περιφέρεια, κυρίως στο σκέλος της υποχρέωσης των πρατηριούχων να αναρτούν τις τιμές πώλησης των καυσίμων στην ειδική ιστοσελίδα του Παρατηρητηρίου Τιμών του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

Η ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας διοργανώνει την Τρίτη 26 Απριλίου 2011 και ώρα 7.00 το απόγευμα, Εκδήλωση  στο Δημαρχείο της Κατούνας με θέμα: «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας». Επίσημη προσκεκλημένη της εκδήλωσης η πρ. Βουλευτής Αχαΐας κα Νατάσσα Ράγιου.

Επίσκεψη Υφυπουργού Περιβάλλοντος στην Αμφιλοχία

«Θέλουμε πιο ισχυρό το ΚΑΦΚΑ»

Ενίσχυση σε προσωπικό και συμβάσεις με τα Ταμεία, τα άμεσα βήματα.
Συνάντηση με την δημοτική αρχή Αμφιλοχίας.
To ΚΑΦΚΑ Αμφιλοχίας, επισκέφθηκε την Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Θάνος Μωραΐτης, όπου και συναντήθηκε με εργαζομένους και Διοίκηση και είχε την ευκαιρία να συζητήσει για τα προβλήματα και τις προοπτικές του Κέντρου και κυρίως για τις άμεσες ενέργειες που απαιτούνται ώστε η σημαντική αυτή υποδομή πρόνοιας για την Αιτωλ/νία, να ενισχυθεί.

Από µουδιασµένη έως εντελώς παγωµένη είναι η ατµόσφαιρα φέτος το Πάσχα για πολλούς βουλευτές

Πάσχα στην Αιτ/νία επέλεξαν οι περισσότεροι βουλευτές ,όμως προγραμμάτισαν λιγότερες δημόσιες εμφανίσεις προκειμένου να μην γίνουν αποδέκτες της λαϊκής οργής !«Υπάρχει µελαγχολία στην ατµόσφαιρα και υπάρχει και γκρίνια», μας είπε Αιτ/νας βουλευτής  «Ο κόσµος είναι στεναχωρηµένος και προβληµατισµένος. Μας ρωτάνε συνέχεια τι θα γίνει, κάνουν έντονη κριτική, µας µιλάνε για τις δυσκολίες τους κι εµείς πρέπει να δώσουµε απαντήσεις......». Αποδέκτες της λαϊκής οργής είναι κυρίως βουλευτές των δύο µεγάλων κοµµάτων ενώ ο νεοεκλεγέντας Κ.Καραγκούνης   αντιµετωπίζει λιγότερο την αγανάκτηση.........

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΑΠΟ ΤΟ INAGRINIO

Με σύμμαχο τον ανοιξιάτικο καιρό και θερμοκρασίες που φθάνουν έως και τους 24 βαθμούς Κελσίου στο Αγρίνιο γιορτάζουν οι Έλληνες το Πάσχα με το παραδοσιακό σούβλισμα του οβελία.

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

ΑΘΙΓΓΑΝΟΙ ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΕΥΗΝΟΥ

Επί ποδός για την ομαλή έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα βρίσκεται η Τροχαία. Tο δεύτερο μεγάλο κύμα των εκδρομέων αναχωρεί σήμερα.Προβλήματα όμως παρουσιάστηκαν αυτή την ώρα στην Ε.Ο Αντιρρίου-Ιωαννίνων,αφού Αθίγγανοι απο την ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου απέκλεισαν την γέφυρα του Ευήνου διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατο 38χρονης απο το Μεσολόγγι που εισήχθη εσπευσμένα σε γνωστό μαιευτήριο των Αθηνών ύστερα απο θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης...Οι  Αθίγγανοι ισχυρίζονται πως υπήρξε αμέλεια των γιατρών.

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας στη Δυτική Ελλάδα

Σαφάρι ελέγχων ενόψει του Πάσχα ξεκινά τη Μεγάλη Βδομάδα το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ). Στόχος να περιοριστεί το φαινόμενο της παράνομης και ανασφάλιστης εργασίας, που αυτές τις ημέρες οι Επιθεωρητές έχουν εντοπίσει ότι κάνει θραύση, σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας,μεταξύ αυτών και η Δυτική Ελλάδα.

Απεχώρησαν απο το Δ.Σ Ξηρομέρου

Για προχειρότητα της απογραφή της Περιουσίας του Δήμου καταγγέλει η δημοτική παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης «ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΑΓΗΣ» και ο επικεφαλής της παράταξης Γιάννης Λύτρας, και απεχώρησαν καταγγέλλοντας το δήμαρχο για υποβάθμιση του δημοτικού συμβουλίου.
Το δελτίο τύπου :

«Βρισκόμαστε ήδη στα μέσα του Απρίλη και μόλις τώρα και με περισσή προχειρότητα η δημοτική αρχή αποφάσισε να φέρει για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο την απογραφή, που κατά τη διάρκεια της συζήτησης ακόμη και ο υπεύθυνος ορκωτός λογιστής είπε, ότι, μετά τις τοποθετήσεις των αντιδημάρχων θα πρέπει να αποσύρει την έκθεσή του. Κανείς από τη δημοτική αρχή δεν είναι σε θέση να βεβαιώσει τι παραλάβαμε, ποιο είναι το χρέος του νέου δήμου και από πού προέρχεται.
Το τεχνικό πρόγραμμα που έφερε για συζήτηση στη σημερινή συνεδρίαση, πέραν του ότι ορισμένες τοπικές κοινότητες τις έχει ξεχάσει τελείως, δεν δίνει καμιά αναπτυξιακή προοπτική για το νέο Δήμο Ξηρομέρου. Αρκείται σε μια διαχειριστική λογική που διέπεται από προσωπικές σκοπιμότητες οι οποίες θα οδηγήσουν το Δήμο σε μαρασμό. Περιλαμβάνει

ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΜΠΟΥΛΕ


«Παραπέμπεται στις καλένδες, χωρίς καμία διαβούλευση ένα μέτρο επιτυχημένο κατά κοινή ομολογία που μοναδικό γνώμονα είχε την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, την ενίσχυση της εμπορικής κίνησης και τη βελτίωση του κυκλοφοριακού της πόλης μας,» δήλωσε ο τ. Δήμαρχος Ναυπάκτου και επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί για τη Ναυπακτία» Θανάσης Παπαθανάσης Κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου Ναυπάκτου που πραγματοποιήθηκε στις 15/4/2011, συζητήθηκε μεταξύ άλλων το θέμα της λύσης της Σύμβασης Ελεγχόμενης Στάθμευσης.

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Μπουλές, στο βωμό της δήθεν οικονομίας και μείωσης των δαπανών του Δήμου, προχώρησε και πάλι χωρίς καμία διαβούλευση, στη λύση της Σύμβασης Ελεγχόμενης

Η Green Aim με την νέα της πρωτοβουλία.........

Η Green Aim με την νέα της πρωτοβουλία σκοπό έχει να αναδείξει τον ανεκμετάλλευτο φυσικό

πλούτο της Αιτωλοακαρνανίας και τις αναπτυξιακές δυνατότητες της. Βασικός άξονας της
εκδήλωσης θα είναι η αλληλεπίδραση των καινοτόμων περιβαλλοντικών εφαρμογών στην
πολυπόθητη ανάπτυξη και την αναγκαία δημιουργία νέων θέσεων εργασίας του νομού. Σκοπός μας
είναι η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου βιώσιμου περιβαλλοντικού σχεδιασμού με εφαρμογή σε
όλο το νομό. Στις θέσεις των ομιλητών θα βρίσκονται καταξιωμένοι επιστήμονες από όλη την

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Την Μ. Πέμπτη, 21 Απριλίου 2011 (αποφράδα ημέρα της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας στη χώρα μας) ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου κ. Γ. Ατσαλάκης, μαζί με το Διοικητικό Συμβούλιο, έχουν προγραμματίσει συναντήσεις με τις τοπικές Αρχές και Υπηρεσίες του κράτους ως εξής:

1) Στις 10 το πρωί, μαζί με την Εισαγγελέα Μεσολογγίου κα Βεργιώτου για θέματα που άπτονται της αρμοδιότητάς της και της κοινής υποχρέωσής μας για την βελτίωση των συνθηκών και της ταχύτερης και ποιοτικής απονομής της δικαιοσύνης, ώστε να διασφαλίζεται η Δικαία Δίκη και να εμπεδώνεται το αίσθημα Δικαιοσύνης στο Λαό μας.
Επίσης, θα συζητηθεί η λειτουργία των προανακριτικών οργάνων (Πταισματοδίκη, Αστυνομικών

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ 4 ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ

Ένας εξ αυτών προκάλεσε σωματικές βλάβες (εκδορές στο πρόσωπο) σε 45χρονο αστυνομικό.


Συνελήφθησαν, χθες (19-4-2011) απογευματινές ώρες στο Καινούργιο Αγρινίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση πληροφοριών, τέσσερις ημεδαποί ηλικίας 30,26,27 και 30 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και πρόκληση σωματικών βλαβών.

Κατασχέθηκαν:
o Τετρακόσια γραμμάρια αποξηραμένης ακατέργαστης κάνναβης.
o Ένα αυτοσχέδιο τσιγαριλίκι περιέχων καπνό και κάνναβη.
o Μία ζυγαριά ακριβείας.
o Τρία κινητά τηλέφωνα.
Κατά την διάρκεια της σύλληψης ο πρώτος των δραστών προκάλεσε ελαφρές σωματικές βλάβες (εκδορές στο πρόσωπο) σε 45χρονο

Χρήματα στους σεισμόπληκτους της Αιτωλοακαρνανίας

Ξεκίνησε η καταβολή χρημάτων στους σεισμόπληκτους. Τα 24 εκατομμύρια ευρώ για τους νομούς Αχαίας και Αιτωλοακαρνανίας μπήκαν από την Πέμπτη στην Τράπεζα και ήδη έχουν δοθεί 6 εκατομμύρια και έπεται συνέχεια . Οι δικαιούχοι θα πρέπει να πηγαίνουν στο ταμείο αποκατάστασης σεισμοπλήκτων κατόπιν ειδοποίησης. 

ΚΟΝΤΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ

Ανησυχία και φόβος κυριαρχεί το τελευταίο διάστημα στην Ε.Ο, για τα δεκάδες νεαρά παιδιά που σχεδόν καθημερινά  επιδίδονται σε κόντρες Το «σπορ» κρίνεται επικίνδυνο, οι ταχύτητες που αναπτύσσουν είναι μεγάλες Η επέμβαση της αστυνομίας κρίθηκε αναγκαία ......
ΏΡΑ 23.30 ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ(βίντεο)

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας έχει ανάγκη τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας ανακοινώνει ότι, στην προγραμματισμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18-4-2011 και ώρα 11.00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, στο Αγρίνιο, με την παρουσία του Ειδικού Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης, του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κ. Βασίλη Παπάζογλου, για θέματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, προσκεκλημένοι ήταν:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΟΣΚ

Την άμεση ανάγκη να τακτοποιηθούν οι οφειλές του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ώστε να αρθεί το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται σήμερα η Περιφέρεια, επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, σε επιστολή που έστειλε σήμερα προς τους συναρμόδιους Υπουργούς και τον Πρόεδρο του Οργανισμού.

Ο Ο.Σ.Κ. αθροιστικά, και για τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες (Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία) οφείλει στην Περιφέρεια ποσό που φτάνει τα 16,5 εκατομμύρια ευρώ.
Η επιστολή του κ. Κατσιφάρα απευθύνεται στους Υπουργούς Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοίδη και Υποδομών και Μεταφορών Δημήτρη Ρέππα, στους Υφυπουργούς Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη και Περιφερειακής Ανάπτυξης Παναγιώτη Ρήγα και στον Πρόεδρο του Ο.Σ.Κ. Ηρακλή Δρούλια.
Στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας αναφέρει ότι «η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται μπροστά σε ένα μεγάλο αδιέξοδο με την αντικειμενική αδυναμία αποπληρωμής οικονομικών υποχρεώσεων και χρεών που δεν βαρύνουν την ίδια και την πολιτική της, αλλά που επωμίζεται ως κληρονόμος και

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Πράσινο φως, υπό όρους, για έργα της σήραγγας Αχελώου

Το "πράσινο φως", υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, άναψε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, για να συνεχιστούν τα έργα συντήρησης της σήραγγας του Αχελώου ποταμού

Το "πράσινο φως", υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, άναψε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, για να συνεχιστούν τα έργα συντήρησης της σήραγγας του Αχελώου ποταμού.
Ειδικότερα, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, με απόφασή της το περασμένο έτος είχε παγώσει όλα τα έργα εκτροπής του Αχελώου.
Στη συνέχεια το υπουργείο Υποδομών και τοπικοί φορείς ζήτησαν την ανάκληση της απόφασης που "πάγωσε" τα έργα, επικαλούμενοι ότι υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης της σήραγγας του Αχελώου,

Ο Ανδρέας Μακρυπίδης στους αγρότες Οινιαδών.

Ο Βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης περιοδεύοντας στην περιοχή των Οινιαδών (Νεοχώρι και Κατοχή), βρέθηκε για μια ακόμη φορά κοντά στους αγρότες, συναντήθηκε και συζήτησε μαζί τους για τα πολλά και μεγάλα προβλήματα που τους απασχολούν. Μεταξύ των άλλων είχε συνάντηση και με τους νέους αγρότες-παραγωγούς της περιοχής, όπου τέθηκαν τα ιδιαίτερα προβλήματα που τους αφορούν.Τα κύρια θέματα που έθεσαν και συζήτησαν οι αγρότες με τον Βουλευτή αφορούσαν την προώθηση και την στήριξη της παραγωγής νέων, δυναμικών, ποιοτικών και διεθνώς εμπορεύσιμων προϊόντων, με πιστοποίηση ταυτότητας και σύγχρονες μεθόδους διάθεσης και

Ν. Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Οικονομικό φράγμα στους πολίτες, η αύξηση των τιμών διοδίων στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου»

Αν προτίθεται να παρέμβει ώστε να επανεξεταστεί η τιμολογιακή πολιτική της γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης» ερωτά τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Ι. Νικολόπουλος.

Ο κ. Νικολόπουλος ζητά επίσης να του κατατεθούν οι συμβάσεις με τις οποίες το Δημόσιο ανέθεσε στην παραχωρησιούχο εταιρεία «ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.» τη μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, συντήρηση και εκμετάλλευση της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, παρέχοντάς του το δικαίωμα να εισπράττει διόδια για μια καθορισμένη χρονική περίοδο και τα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν την κίνηση και τα έσοδα της γέφυρας για τα έτη 2009 και 2010.
Αφορμή για την κοινοβουλευτική παρέμβαση του κ. Νικολόπουλου ήταν η πρόσφατη αύξηση στις τιμές διοδίων για το 2011, από την οποία. η διέλευση για ένα Ι.Χ. κοστίζει 0,70 ευρώ περισσότερο, φθάνοντας τα 12,90 ευρώ.
«Με δεδομένες τις παρούσες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες η τιμολογιακή πολιτική που εφαρμόζει

Nεκρός 50χρονος από αναθυμιάσεις μαγκαλιού

37χρονος μετέφερε παράνομα  πέντε αλλοδαπούς αφγανικής υπηκοότητας
1. Πρωινές ώρες, χθες (18-4-2011) στην Μεγάλη Χώρα Αγρινίου, ανευρέθη νεκρός εντός αγροικίας όπου διέμενε, 50χρονος αλλοδαπός αλβανικής υπηκοότητας. Πιθανολογείται ότι ο θάνατός του προήλθε από αναθυμιάσεις μαγκαλιού.

- Θανών διεκομίσθη στο Π.Π.Γ.Ν. Πατρών για διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής. Προανάκρισης επελήφθη το Β΄ Αστυνομικό Τμήμα Αγρινίου.
2. Συνελήφθη, χθες (18-4-2011) πρωινές ώρες στην 102 χ/θ της Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων (Αμφιλοχία) από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας 37χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ρουμανίας, διότι κατελήφθη να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να

Στη Βουλή τα προβλήματα του νοσοκομείου Αγρινίου

ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜ.ΑΡ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΚΑΙ ΘΑΝΑΣΗ ΛΕΒΕΝΤΗ

Τα προβλήματα λειτουργίας του νοσοκομείου Αγρινίου επαναφέρουν με ερώτησή τους στη βουλή οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης και Θανάσης Λεβέντης.
Οι δύο βουλευτές, τονίζουν ότι το νοσοκομείο Αγρινίου παρουσιάζει εικόνα διάλυσης από την έλλειψη προσωπικού, υλικών, και την ελλιπή χρηματοδότησή του και ερωτούν τον υπουργό υγείας τι προτίθεται να κάνει προκειμένου να λυθούν τα συσσωρευμένα προβλήματα λειτουργίας του.

«Σύλληψη για κλοπή»

Συνελήφθησαν, χθες (18-4-2011) απογευματινές ώρες στο Αγρίνιο και επί της οδού Παπαστράτου, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο ημεδαπές ‘’ρομά’’ ηλικίας 18 και 29 ετών, διότι εισήλθαν σε πολυκατάστημα και με την μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν διάφορα καλλυντικά και το χρηματικό ποσό των -250,00- Ευρώ.Κλοπιμαία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον παθόντα ιδιοκτήτη του καταστήματος. Συλληφθείσες με σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία οδηγήθηκαν κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Λευκάδα, αλλά και ο σχεδιασμός δράσεων που θα προσδώσουν αναπτυξιακή κινητικότητα στο νησί, ήταν τα θέματα συζήτησης στις συναντήσεις που είχε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος με τον βουλευτή Λευκάδας κ. Σπύρο Μαργέλη και επιτροπή κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Απολλωνίων.Ο κ. Αποστολόπουλος και ο κ. Μαργέλης συζήτησαν τις δυνατότητες υλοποίησης αναπτυξιακών έργων, όπως η ανέγερση νέου Νοσοκομείου, η διάνοιξη και διαπλάτυνση

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Τα ζητήματα του Πανεπιστημίου στο επίκεντρο

Η ουσιαστική ενίσχυση και η απρόσκοπτη λειτουργία του Αυτόνομου Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος στο Αγρίνιο ήταν το αντικείμενο της συνάντησης, που είχε σήμερα ( Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου) στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός με τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Βασίλη Παπάζογλου.
Στη συνάντηση των δύο ανδρών συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα ζητήματα του Πανεπιστημίου και κυρίως όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ξεκινήσει η αυτόνομη λειτουργία του.
Ο κ. Μοσχολιός στις δηλώσεις του αφού ευχαρίστησε τον Ειδικό Γραμματέα για την επίσκεψή του

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

«Εθνικό είναι το αληθές»

«Για να έρθει η πραγματική αλλαγή, πρέπει να αλλάξει η κουλτούρα μας», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μιλώντας στο πλαίσιο των εορτασμών για την 185η επέτειο από την Έξοδο του Μεσολογγίου.

"Όχι να ενοχοποιηθούμε, ούτε να θυματοποιηθούμε. Να συνειδητοποιήσουμε ότι εθνικό είναι το αληθές, όπως είπε ο μεγάλος μας ποιητής [σ.σ. ο Διονύσιος Σολωμός], ακόμη και αν πρόκειται για μια αλήθεια άβολη", διευκρίνισε ο Κάρολος Παπούλιας.
"Ας αναλογιστούμε, αν έχουμε προσφέρει το μέγιστο των δυνατοτήτων μας στον τόπο μας, αν είμαστε κοντά σε εκείνους τους ελεύθερους ανθρώπους που έβαλαν πάνω από τη ζωή τους την 'ιερή πόλη' του Μεσολογγίου, την πατρίδα όλων μας", πρόσθεσε.

« Συλλήψεις για κατοχή εκρηκτικών υλών, όπλων, κροτίδων και αρχαιοτήτων »

Μεγάλη ποσότητα από αρχαία αντικείμενα, αλλά και εκρηκτικά και βεγγαλικά βρέθηκαν στο σπίτι τριών ατόμων στο χωριό Παντάνασσα του Αγρινίου. Πρόκειται για δύο άνδρες και μια γυναίκα, ηλικίας 20, 31 και 36 ετών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των Νόμων «Περί όπλων και εκρηκτικών, βεγγαλικών και προστασίας αρχαιοτήτων»
Συγκεκριμένα συνελήφθησαν έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση Αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, τρεις ημεδαποί ηλικίας 20,31 και 36 ετών (μία γυναίκα), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των Νόμων «Περί όπλων και εκρηκτικών, βεγγαλικών και προστασίας αρχαιοτήτων».

Ειδικότερα, χθες (16-4-2011) πρωινές ώρες στην Παντάνασσα Αγρινίου Αιτ/νίας, κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών ενεργήθηκε νομότυπη κατ’ οίκον έρευνα στην κοινή κατοικία των συλληφθέντων, κατά την οποία ανευρέθησαν και κατασχέθηκαν, ως παρανόμως κατεχόμενα:
 Δεκαπέντε (15) ανισοβαρή μασούρια ζελατοδυναμίτιδας συνολικού βάρους -24.158- γραμμαρίων.
 Έξι (6) ανισοβαρή μασούρια αμμωνίτιδας συνολικού βάρους -8.700- γραμμαρίων.
 Υπολείμματα αμμωνίτιδας συνολικού βάρους -760- γραμμαρίων.
 Τέσσερα τεμάχια προωθητικής εκρηκτικής ύλης βάρους -144- γραμμαρίων.

Εξέλιξη στην ΜΑΝ δικαιώνει πλήρως τον Χρίστο Βερελή

Φως στις μίζες από τη ΜΑΝ

Οι εμπλεκόμενοι θα κληθούν ως ύποπτοι μέσα στις επόμενες 10 ημέρες και θα τους απαγ¬γελθούν κατηγορίες
Ο διαγωνισμός που έγινε για λεωφορεία το 1997, και τον ανέλαβε η ΕΛΒΟ, έκρυβε πίσω του ένα συμβόλαιο με εταιρεία παροχής συμβουλών την υπεράκτια εταιρεία WAKER.Πρόκειται για έναν αντιπρόσωπο κλιματιστικών Θ.Τ., το στέλεχος της ΕΛΒΟ Ντ.Κ., τον δ/ντή των ΗΛΠΑΠ, Κ.Λ., στον ιδιοκτήτη Ελληνικής Εταιρείας Κατασκευής Οχημάτων Κ.Π. και έναν δ/ντή της ΕΘΕΛ, ο οποίος και σήμερα υπηρετεί ως δ/ντής Προμηθειών της εταιρείας, τον Κ. Α., τον οποίο μάλιστα υπέδειξε στέλεχος της ΜΑΝ ΕΛΛΑΣ.Ολη αυτή η εξέλιξη, όπως είναι αντιληπτό, δικαιώνει πλήρως τον Χρίστο Βερελή,

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΖΩΗΣ......

Ζητείται δότης μυελού των οστών για την Γαντζούδη Ελένη του Θεοφάνη (17 ετών απο Νεοχώρι Μεσολογγιου) στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίο (Παθολογική πτέρυγα ). Για πληροφορίες καλέστε στο : 6948198984 - Αντωνοπούλου Γεωργία.

Συλλήψεις για κλοπές – διαρρήξεις

ΔΥΟ ΝΕΑΡΟΙ ΕΚΛΕΨΑΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ
Διέρρηξαν ’ΜΙΝΙ- ΜΑRKET- στο Παναιτώλιο
επί της οδού Κορυτσάς 45χρονος αφαίρεσε απο 19χρονη την τσάντα της
1. Συνελήφθησαν, χθες (15-4-2011) απογευματινές ώρες στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου δύο ημεδαποί ΄΄ρομά΄΄ (άνδρας-γυναίκα), ηλικίας 17 και 18 ετών, οι οποίοι από κοινού ενεργούντες με τρία ακόμη νεαρά άτομα, τα οποία δεν συνελήφθησαν και αναζητούνται, εισήλθαν εντός καταστήματος ‘’φαρμακείο’’ ενώ λειτουργούσε και αφαίρεσαν παιδικές τροφές και καλλυντικά συνολικής αξίας -330,00- Ευρώ. Δράστες έγιναν αντιληπτοί από 24χρονή ημεδαπή υπάλληλο του φαρμακείου και προκειμένου να διατηρήσουν τα κλοπιμαία, χρησιμοποίησαν βία προκαλώντας της, ελαφρές σωματικές βλάβες.

Παθούσα μετεφέρθη στο Γ.Ν.Ν. Αγρινίου και μετά την παροχή πρώτων βοηθειών αποχώρησε.

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

 Συνελήφθησαν, χθες (15-4-2011) πρωινές ώρες στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, τρεις ημεδαποί ηλικίας 29,32 και 39 ετών, οι οποίοι κατελήφθησαν να κατέχουν από κοινού:

-8- δισκία του ναρκωτικού φαρμάκου Lexotanil.
 -3- δισκία του ναρκωτικού φαρμάκου xanax
-2- δισκία του ναρκωτικού φαρμάκου vouprenorfini.
Ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν. Συλληφθέντες με σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία οδηγήθηκαν κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.

1000- κροτίδες ‘’MEFISTO’’ στη θεση ΣΑΜΑΡΙ

 Βραδινές στην 99 χ/θ της Ε.Ο. Αντιρρίου-Ιωαννίνων (Σαμάρι) σε χώρο πάρκινγκ, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας ανευρέθη μία νάιλον συσκευασία περιέχουσα -1000- κροτίδες ‘’MEFISTO’’ Ιταλικής προέλευσης ερυθρού χρώματος.

Κροτίδες κατασχέθηκαν. Προανάκρισης επελήφθη το Αστυνομικό Τμήμα Αμφιλοχίας.

Προβληματισμός απο Π.Κουρουμπλή

Τη στήριξή τους στην προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση αλλά και τον προβληματισμό τους για επιμέρους θέματα, όπως το θέμα της αναδιάρθρωσης και οι αποκρατικοποιήσεις, εξέφρασαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.Για απτά αποτελέσματα των ευρωπαϊκών αποφάσεων που εξασφάλισε ο Έλληνας πρωθυπουργός μίλησε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ωστόσο εξέφρασε αμφιβολίες για το εάν η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να αφουγκράζεται την αγωνία της κοινωνίας.

Βρέθηκε ρουκέτα στο Αγρίνιο

Πιθανότατα εκλάπη από πεδίο βολής και δεν σχετίζεται με τρομοκρατία
Συναγερμό στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία προκάλεσε η ανεύρεση εγκαταλειμμένης ρουκέτας δίπλα σε κάδο απορριμμάτων στην οδό Μπιζανίου 22 στο Αγρίνιο την Τετάρτη το πρωί.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. η ρουκέτα είχε κατασκευαστεί το 1953 και ήταν εκπαιδευτικού χαρακτήρα.
Την διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου ωστόσο, όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, πιθανότατα εκλάπη από πεδίο βολής και δεν σχετίζεται με υπόθεση τρομοκρατίας.
Παρόλα αυτά την εξέλιξη των ερευνών παρακολουθεί και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Τουριστική συνεργασία Δήμου Μεσολογγίου και Μαρίνας

Ξεκίνησε η τουριστική συνεργασία του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και της ΜΑΡΙΝΑΣ Α.Ε. Στη συνέντευξη τύπου που χθες παραχώρησαν ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης, ο εκπρόσωπος της εταιρείας Jo Mennen και ο εμπορικός ακόλουθος της Ολλανδικής Πρεσβείας Paul Van Rhijn αναφέρθηκαν στους ορίζοντες ανάπτυξης που ανοίγει αυτή η συνεργασία, η οποία περιλαμβάνει:

1ον ) Τη λειτουργία γραφείου πληροφοριών, εκθετηρίου τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Δεν αλλάζει τίποτα όσον αφορά την κατανομή των εδρών

Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (κατά το άρθρο 100 του Συντάγματος) εξέδωσε τις υπ΄αρίθμ. 11/2011 και 12/2011 αποφάσεις, με τις οποίες απορρίπτει τις ενστάσεις των υποψηφίων Βουλευτών κυρίων Ιορδάνη Τζαμτζή και Βασιλείου Αντωνόπουλου κατά των Βουλευτών Καραγκούνη Κων/νου και Βασιλείου Γιουματζίδη και ως εκ τούτου ουδέν αλλάζει όσον αφορά την κατανομή των εδρών.Συνεχίζει ακάθεκτος λοιπόν την

Η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΒΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

Καταδικάζουμε απερίφραστα και με αποτροπιασμό τα φαινόμενα βίας που παρουσιάστηκαν στο Πανεπιστήμιο Πατρών κατά την επίσκεψη του Καθηγητή James Watson.

Τέτοια φαινόμενα αποτελούν βαρύτατο χτύπημα στον θεσμό του Δημόσιου Πανεπιστημίου και του ασύλου και καταρρακώνουν το κύρος των Ελληνικών Πανεπιστημίων διεθνώς.
Η συνεχής και απρόσκοπτη λειτουργία των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων χωρίς φαινόμενα βίας πρέπει να είναι ο στόχος όλων ανεξαιρέτως, καθώς αυτή αποτελεί ανάγκη και απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας.

Συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου θα έχει o A.Κατσιφαρας


Συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου θα έχουν τις προσεχείς μέρες οι Περιφερειάρχες όλης της χώρας ώστε να τεθεί το μείζον ζήτημα των οφειλομένων χρημάτων από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων. Οφειλόμενα που ήδη έχουν προξενήσει προβλήματα στις αιρετές Περιφέρειες, όπως διεξοδικά τονίστηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών

H Ντόρα Μπακογιάννη στο Μεσολόγγι

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, θα επισκεφθεί το Σάββατο 16 Απριλίου την Πάτρα, όπου θα πραγματοποιηθεί η 4η προσυνεδριακή Συνδιάσκεψη του κινήματος με θέμα: «Θέσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας για την Παιδεία και το μεταναστευτικό». Επίσης θα παρουσιαστούν οι προγραμματικές θέσεις για την περιφερειακή ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας.Την Κυριακή 17 Απριλίου η Ντόρα Μπακογιάννη θα μεταβεί στο Μεσολόγγι, προσκεκλημένη του Δημάρχου της Ιεράς Πόλης, για να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 185 χρόνων από την έξοδο του Μεσολογγίου.

Tο πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Βασίλη Παπάζογλου

Tο πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Βασίλη Παπάζογλου, Ειδικού Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, την Δευτέρα 18/04/2011, έχει ως ακολούθως:

10:45π.μ. Άφιξη – Συνάντηση με το Δήμαρχο Αγρινίου (Δημοτικό Μέγαρο Αγρινίου)
11:00 π.μ. Συνάντηση με τη Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, τον Υφυπουργό ΠΕΚΑ κ. Θάνο Μωραΐτη, τους Βουλευτές του Νομού, τους εκπροσώπους της Περιφέρειας, τον Πρύτανη του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων κ. Τριαντάφυλλο Αλμπάνη και τους Προέδρους των Τμημάτων του Π.Δ.Ε.
12:30μ.μ. Συνάντηση με τα Μέλη της Ακαδημαϊκής κοινότητας του Π.Δ.Ε. και εκπροσώπους τοπικών

Απαγορεύτηκε η συμμετοχή νεοσύστατης φιλαρμονικής του Μεσολογγίου στην πομπή!!!

«Πρακτικές Χούντας» καταγγέλλει ο πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου

Ο πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου και επικεφαλής του συνδυασμού «Όραμα – Δημιουργία», Γιάννης Αναγνωστόπουλος σχετικά με τον αποκλεισμό από τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις για την ηρωική Έξοδο του νεοσύστατου Μουσικού Ομίλου Μεσολογγίου «Ιωσήφ Ρωγών» προέβη στην ακόλουθη δήλωση:«Ο δήμαρχος Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης την στιγμή που απαιτείται σύμπνοια και συστράτευση όλων για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων επιλέγει το ΔΙΧΑΣΜΟ.
Αναφέρομαι στην άδικη απόφασή του, να αποκλείσει από τη συμμετοχή στην πομπή της Ιερής Εικόνας της Εξόδου τη νεοσύστατη φιλαρμονική του Μουσικού Ομίλου Μεσολογγίου «Ιωσήφ Ρωγών».
Πρόκειται για μουσικό σύνολο που συγκροτήθηκε από έμπειρους μουσικούς της περιοχής, οι οποίοι για πολλά χρόνια συμμετείχαν στη Δημοτική Μουσική του δήμου μας, με τα περισσότερα μέλη του κατέχουν πτυχία μουσικής αναγνωρισμένα από το Κράτος.
Είναι τα παιδιά που τόλμησαν στις αρχές του χρόνου να διαμαρτυρηθούν δημόσια στον κ. Κατσούλη

Το Σ.Ε.Ν.Α. πραγματοποιεί ανοιχτή γενική συνέλευση στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Αγρινίου

Το Σ.Ε.Ν.Α. πραγματοποιεί την Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ 18 / 4 / 2011 και ώρα 10:00 π.μ. ανοιχτή γενική συνέλευση στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Αγρινίου για να διαμαρτυρηθεί και να καλέσει σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις όλους τους φορείς και τους πολίτες της Αιτωλ/νίας με θέματα όπως:

 Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων
 Ελλείψεις Προσωπικού
 Νέο Ενιαίο Μισθολόγιο
 Ελλείψεις στοιχειωδών υλικών για την λειτουργία του Νοσοκομείου
 Υπηρεσίες Υγείας προς τους πολίτες
Η κατάσταση στο χώρο της Υγείας είναι σε οριακή κατάσταση. Οι χρήστες των υπηρεσιών υγείας πλήττονται από την περιοριστική πολιτική. Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για τις νύχτες – αργίες για το Πεντάμηνο Δεκέμβριος 2010 ως τον

Σοβαρές ελλείψεις και στo Nοσοκομείο του Αγρινίου

Σοβαρές ελλείψεις υλικών παρατηρούνται ήδη και στo νοσοκομείο του Αγρινίου, καθώς όλο και περισσότερες εταιρείες προχωρούν σε αναστολή των παραδόσεων λόγω των χρεών του ΕΣΥ. Από σήμερα Τετάρτη στο χορό των κινητοποιήσεων μπήκαν και οι εταιρίες που προμηθεύουν εμφυτεύσιμα ορθοπεδικά υλικά. «Πεταλούδες» ορών, καθετήρες, χειρουργικές λάμες, βαμβάκι, οινόπνευμα, χαρτοσέντονα και άλλα βασικά υλικά είναι πλέον δυσεύρετα και στα Νοσοκομεία του νομού.Αν συνεχιστει αυτη η τραγωδια θα θρηνησουμε θυματα απο ελλειψη φαρμακων και υλικων στα νοσοκομεια,θα φυγουν οι ανθρωποι μας αδικα και οδυνηρα αναφέρουν χαρακτηριστικά οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Διαψεύδει ο Αντώνης Γαλαζούλας......

Καμία μείωση του κόστους μισθωμάτων για την στέγαση των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, δεν έγινε ούτε επαναδιαπραγματεύσεις των ενοικίων με τους ιδιοκτήτες των ακινήτων υπήρξε υποστηρίζει ο πρώην Αντινομάρχης Αιτ/νίας Αντώνης Γαλαζούλας εξηγώντας παράλληλα πως η επαναδιαπραγμάτευση των ενοικίων είχε γίνει επί θητείας Θύμιου Σώκου και η μείωση προήλθε λόγω συγχώνευσεις των υπηρεσιών.Μετά τα όσα ειπώθηκαν περί χρεών της Ν.Α Αιτ/νίας  ο πρώην Αντινομάρχης σπάει την σιωπή του και εξαπολύει τα βέλη του (σε ρεπορτάζ της εφημερίδας ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ)σε όσους υποστηρίζουν πως η πρώην Ν.Α έκανε σπατάλες σε μισθώματα,λειτουργικά έξοδα κ.τ.λ «Όλα τα μισθώματα συμβολαια  των κτιρίων όπου στεγάζονταν οι υπηρεσίες τα επαναδιαπραγματευτήκαμε από πέρυσι τον Αύγουστο εμείς! Η επαναδιαπραγμάτευση έγινε

Στο Χαλκιόπουλο Δήμου Αμφιλοχίας Αιτ/νίας, άγνωστοι δράστες παραβίασαν την κεντρική είσοδο του καταστήματος του πρώην Δημαρχείου Ινάχου

Συνελήφθη 33χρονος στο Παναιτώλιο για ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα
Συνελήφθησαν στην Κυψέλη για κλοπή πετρελαίου
Συνελήφθησαν στο Αγρίνιο δύο ανδρες για 187 πακέτα τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν επικολλημένη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

1. Νυχτερινές ώρες της 14/15-4-2011 στο Χαλκιόπουλο Δήμου Αμφιλοχίας Αιτ/νίας, άγνωστοι δράστες παραβίασαν την κεντρική είσοδο του καταστήματος του πρώην Δημαρχείου Ινάχου, εισήλθαν εντός αυτού και επιχείρησαν να διαρρήξουν το Α.Τ.Μ. της Αγροτικής τράπεζας, το οποίο είναι εγκατεστημένο στον ισόγειο χώρο πλην όμως ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός και αποχώρησαν.

-Για την ανακάλυψη-σύλληψη των δραστών, προανάκρισης επελήφθη το Αστυνομικό Τμήμα Εμπεσού.
2. Συνελήφθη χθες (14-4-2011) βραδινές ώρες στο Παναιτώλιο Δήμου Αγρινίου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, 33χρονος