Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Ημερίδα για τις εξαγωγές

Στην ημερίδα, συμμετείχε και ο Πρόεδρος του  Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας  Π. Τσιχριτζής,
«Η εξωστρέφεια στα προϊόντα μας και ο εξαγωγικός προσανατολισμός των επιχειρήσεών μας, είναι δρόμος που θα μας βγάλει από την κρίση. Σ’ αυτή την δύσκολη συγκυρία δεν μπορούμε να μένουμε με σταυρωμένα χέρια. Οφείλουμε να βγούμε, με επιθετικό τρόπο, μπροστά». Αυτό επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας μιλώντας στην ημερίδα για τις εξαγωγές που φιλοξενήθηκε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας, στην Πάτρα.

Την ημερίδα διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με την συνεργασία του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου και με την συμμετοχή δεκάδων εκπροσώπων επιχειρήσεων από την Δυτική Ελλάδα που αναπτύσσουν εξαγωγική δραστηριότητα αλλά και εκπροσώπων φορέων.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου Αλκιβιάδης Καλαμπόκης παρουσίασε αναλυτικά τις δράσεις του Οργανισμού για το έτος 2011 και αναφέρθηκε εκτενώς στο επιχειρησιακό σχέδιο για τα έτη 2012 και 2013. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Καλαμπόκης υπάρχει ένα πλάνο παρουσίας της χώρας σε 93 διεθνείς εκθέσεις, κλαδικού χαρακτήρα, με διαφορετικό κάθε φορά αντικείμενο και προέτρεψε την Περιφέρεια αλλά και τα Επιμελητήρια να αναλάβουν ρόλο συντονιστή των επιχειρήσεων από την Δυτική Ελλάδα που θα θελήσουν να συμμετάσχουν στις εκθέσεις αυτές.

Ληστεία»

«Σύλληψη ενός ημεδαπού για κλοπές»

1. Σε οικία στο Δ.Δ. Σταθά Αμφιλοχίας όπου διέμεναν δύο ημεδαποί, αδέρφια άνδρας γυναίκα, ηλικίας 79 και 73 χρονών αντίστοιχα, εισήλθαν δύο άγνωστα άτομα τα οποία με την απειλή όπλου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των -18.000- ευρώ.
Δράστες αναζητούνται. Προανακρίσεως επιλήφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Εμπεσού.

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Ανδρέας Μακρυπίδης:«Η χώρα έχει άμεση ανάγκη

Παρέμβαση έκανε ο Βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης ως γραμματέας του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (Κ.Τ.Ε.) Οικονομικών του ΠΑ.ΣΟ.Κ., στη μαραθώνια συνεδρίαση που διεξήχθη για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, παρουσία πέντε (5) Υπουργών της Κυβέρνησης και ογδόντα (80) και πλέον Βουλευτών.

Σε μια πρωτόγνωρη, τόσο για τη συμμετοχή όσο και για την διάρκεια της, διαδικασία ο Βουλευτής μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην Παγκόσμια Οικονομική κρίση, η οποία στην Ελλάδα έχει λάβει σύνθετη μορφή, και ότι συγκεκριμένα παρουσιάζεται ως πρόβλημα Δημοσιονομικό (υψηλό έλλειμμα, τεράστιο χρέος), ως Οικονομικό (ανταγωνιστικότητα, ύφεση), αλλά και Πολιτικό, αφού σήμερα απαιτείται από το πολιτικό σύστημα στο σύνολο του, να οδηγηθεί σε αναγκαίες αποφάσει και λύσεις με Συνεννόηση, Συναίνεση, Συμμαχίες και Συμπόρευση.
Στην συνέχεια της ομιλίας του ο Ανδρέας Μακρυπίδης υπογράμμισε ότι δεν μπορούμε να αξιολογήσουμε σωστά τη σημερινή οικονομική και πολιτική

Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

«Δυτική Ελλάδα – Οι εξαγωγές απάντηση στην κρίση».

Ο πολυσήμαντος ρόλος των εξαγωγών, ως κινητήρια δύναμη ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και απάντηση στην κρίση είναι το θέμα που θα συζητηθεί την προσεχή Τετάρτη 8 Ιουνίου, σε ημερίδα που συνδιοργανώνουν στην Πάτρα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (Ο.Π.Ε.).

Η ημερίδα θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας και θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης. Τίτλος της είναι «Δυτική Ελλάδα – Οι εξαγωγές απάντηση στην κρίση». Στην ημερίδα παρών θα είναι και ο Πρόεδρος του Ο.Π.Ε. Αλκιβιάδης Καλαμπόκης ο οποίος θα μιλήσει για το Επιχειρησιακό Σχέδιο του ΟΠΕ για τα έτη 2012-2013 και την υλοποίηση των δράσεων για το έτος 2011 ενώ ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας θα αναφερθεί στις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας για την τόνωση της εξαγωγικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων της Δυτικής Ελλάδας. Στην ημερίδα έχουν προσκληθεί περισσότερες από 200 επιχειρήσεις από τις Περιφερειακές Ενότητας Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας που παρουσιάζουν εξαγωγική δραστηριότητα.

ΣΥΛΛΗΨΗ 2 ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Συνελήφθη, χθες Σάββατο 04-06-2011 και ώρα 10.00 περίπου στο Λουτρό Βάλτου Αιτ/νίας ένας (1) αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 20 ετών , για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.

- Ειδικότερα , αστυνομικοί του Α.Τ. Αμφιλοχίας και του Σ.Τ. Αμφιλοχίας, ενεργούντες από κοινού αστυνομικούς ελέγχους, στο Λουτρό Βάλτου Αιτ/νίας , στάθμευσαν για έλεγχο Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο, με ελληνικές πινακίδες, το οποίο οδηγούσε ο παραπάνω αλλοδαπός και κινούνταν με κατεύθυνση από Ιωάννινα προς Αντίρριο .
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου ο οδηγός κατελήφθη να μεταφέρει εντός της καμπίνας του αυτ/του και στο πορτ-παγκάζ αυτού εξήντα (60) συνολικά ανισοβαρή δέματα που περιείχαν αποξηραμένη ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μικτού βάρους 64,795 γραμ.
Για συμμετοχή στην παραπάνω πράξη συνελήφθη το απόγευμα της ίδιας μέρας και ο ιδιοκτήτης του οχήματος (έλληνας υπήκοος) ηλικίας 20 ετών, κάτοικος Πατρών Αχαΐας.

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Υπερβάλλουν εαυτόν .......

Στη μεγάλη κρίση που περνάει ο τόπος μας, τα ζητήματα ασφάλειας είναι το σημαντικότερο στοιχείο για να διαφυλαχθεί ακέραιος ο κοινωνικός ιστός, το αίσθημα της κοινωνικής αλληλεγγύης,για το λόγο αυτό η Ασυνομική Διεύθυμση Ακαρνανίας παρά τις ελλείψεις.έχει επιτείνει τα μέτρα αστυνόμευσης ενώ οι αστυνομικοί (δίωξης ναρκωτικών.ΔΙΑΣ κ.τ.λ)υπερβάλουν εαυτόν....ο δε νέος Διοκητής ασφαλείας κ.Τζαμούλιας τις περισσότερες ώρες της αφιερώνει στο καθήκον.....

Συνενώσεις στα προνοιακά ιδρύματα

Στην ενοποίηση δημόσιων φορέων πρόνοιας προχωρά το υπουργείο Υγείας.Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δέκα NΠΔΔ συνενώνονται σε δύο, στον Οργανισμό Κοινωνικής Φροντίδας Παιδιού και Οικογένειας και στον Οργανισμό Κοινωνικής Φροντίδας ΑμεΑ (όπου εντάσσονται και τα τρία ιδρύματα της Ηλείας). Οι δύο αυτοί οργανισμοί θα υφίστανται σε κάθε Διοικητική Περιφέρεια.

Αναλυτικά, στις 13 Διοικητικές Περιφέρειες, τα 72 ΝΠΔΔ προστασίας ΑμεΑ συνενώνονται σε 13 ΝΠΔΔ, με 1 ενιαίο οργανισμό, ο οποίος θα εκδοθεί με Π.Δ. για τη «Σύσταση Οργανισμού Κοινωνικής Φροντίδας με Αναπηρία (ΟΚΦΑμεΑ)». Επίσης, τα 19 ΝΠΔΔ προστασίας παιδιού συνενώνονται σε 9 ΝΠΔΔ, με 1 ενιαίο οργανισμό, ο οποίος θα εκδοθεί με Π.Δ. για τη «Σύσταση Οργανισμού Κοινωνικής Φροντίδας

Δωρεάν πρόσβαση στα νοσοκομεία σήμερα

Δωρεάν θα είναι σήμερα η πρόσβαση σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, καθώς η 1η Ιουνίου ορίζεται ως ημέρα κοινής δράσης γιατρών, εργαζομένων στο ΕΣΥ, ασθενών κοινωνικών φορέων κι ενεργών πολιτών.Τη σχετική απόφαση έλαβε η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας ΟΕΝΓΕ, σε συνεργασία με επιτροπές πρωτοβουλίας πολιτών, Ομοσπονδίες και Σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

«Σύλληψη ανηλίκων για ναρκωτικά – μεταφορά λαθρομεταναστών»

1. Συνελήφθησαν σήμερα (1-6-2011) και ώρα 01:30΄στο Αγρίνιο δύο ανήλικοι μαθητές Λυκείου, για παράβαση του Νόμου που αφορά τα Ναρκωτικά.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, κατέλαβαν τους ανωτέρω ανήλικους σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο να απορρίπτουν στο έδαφος ένα χάρτινο περιτύλιγμα που περιείχε αποξηραμένη ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 10,9 γραμμαρίων.
Ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν.
Δράστες συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία.
2. Συνελήφθησαν σήμερα (1-6-2011) πρωινές ώρες στην Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων (Αγρίνιο) δύο

Ο Ο.Σ.Κ. οφείλει 16,5 εκ. ευρώ στη Δυτική Ελλάδα

Το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργούν στην τοπική οικονομία και ειδικότερα στον κλάδο των εργολάβων οι μεγάλες οφειλές του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων(Ο.Σ.Κ), αναδεικνύει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Παιδείας, ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Ι. Νικολόπουλος.

Ο κ. Νικολόπουλος ερωτά τους Υπουργούς γιατί επικρατεί αυτή η κατάσταση και πότε θα εξοφληθούν οι οφειλές του Ο.Σ.Κ. στην Αχαΐα.
Ο Ο.Σ.Κ. έχει σταματήσει εδώ και πολύ καιρό να στέλνει χρήματα για την εξόφληση των οφειλών που έχει σε διάφορες περιοχές της χώρας και καθημερινά αυξάνονται οι πιέσεις των κατασκευαστών που ζητούν να εξοφληθούν για εργασίες που έχουν κάνει.
«Συνέπειες της ελλιπούς χρηματοδότησης είναι να παραμένουν απλήρωτοι οι εργολάβοι, να στενάζουν οι τοπικές οικονομίες, τα έργα στον ευαίσθητο τομέα της να παραμένουν βαλτωμένα και ημιτελή, ενώ παράλληλα υπάρχει και αδυναμία ένταξης νέων έργων στο ΕΣΠΑ»,

Συγκροτήθηκε στις 31-5-2011 σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, που προέκυψε από τις εκλογές στις 25 και 26 Μαΐου 2011.

Η σύνθεσή του έχει ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΜΠΕΣΙΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΛΙΤΣΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΠΑΖΗΣΗ ΧΑΙΔΩ

ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΚΑΛΑΪΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

ΤΑΜΙΑΣ: ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ

ΑΝΑΠΛ. ΤΑΜΙΑΣ: ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.: ΚΩΣΤΙΚΟΓΛΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗΣ

Έκθεση φωτογραφία του Γιώργου Φιλιππαίου ¨Λόγια της θάλασσας¨.

28 Μαΐου έως 12 Ιουνίου 2011, Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο



Πραγματοποιούνται σήμερα Σάββατο 28 Μαΐου 2011 στις 8 το βράδυ στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του σκηνοθέτη και φωτογράφου Γιώργου Φιλιππαίου, με τίτλο ¨Λόγια της θάλασσας¨.Ο Γιώργος Φιλιππαίος, είναι ένας σημαντικός σκηνοθέτης με περισσότερα από 20 χρόνια πείρα στην υποβρύχια κινηματογράφηση και στη δημιουργία ταινιών με θέματα που αντλούνται από το θαλάσσιο και υποβρύχιο περιβάλλον, το 2004 είχε γυρίσει στο Μεσολόγγι την ταινία ¨Ψαράδες της Λιμνοθάλασσας¨, ενώ στην έκθεση θα παρουσιάσει, μέσα από τις θαυμάσιες φωτογραφίες του, εικόνες των ελληνικών θαλάσσιων οικοσυστημάτων και την απέραντη ομορφιά τους!

Η διάρκεια της έκθεσης φωτογραφίας είναι από 28 Μαΐου έως 12 Ιουνίου 2011 και θα είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά πρωί και απόγευμα.

17ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Νεάπολης

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αγρινίου, η Δημοτική ενότητα Νεάπολης, ο σύλλογος Δρομέων Υγείας Αγρινίου και ο Ορειβατικός σύλλογος Αγρινίου συνδιοργανώνουν…O 17ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Νεάπολης θα γίνει το Σάββατο 4 Ιουνίου 2011 και ώρα 7.00 μ.μ (Αφετηρία Γήπεδο Ελαιοφύτου).

Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν με δική τους ευθύνη, δρομείς από 18 ετών και άνω καθώς και μαθητές Δημοτικών σχολείων Γυμνασίων και Λυκείων με ευθύνη των γονέων τους .
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής τις εργάσιμες ημέρες ώρα 9.00 π.μ-13.00 μ.μ
Στα τηλέφωνα : 2641039631 κ.Τσώνη

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας ΠΑ.ΣΟ.Κ.

κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή για την Προστασία και Καταγραφή της Δημόσιας Περιουσίας


Συζητήθηκε την Δευτέρα 30 Μαΐου 2011 στην Ολομέλεια της Βουλής, Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου, για την προστασία και καταγραφή της Δημόσιας Περιουσίας.Ο κος βουλευτής ανέφερε ότι «Το ζήτημα της Δημόσιας Περιουσίας βρίσκεται στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου, για την επίλυση του υπερβολικού εξωτερικού χρέους. Η διαχείριση της δημόσιας περιουσίας αποτελεί χρόνιο θέμα για την ελληνική κρατική διοίκηση, η

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Στα πλαίσια δράσεων ,για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 5 ΙΟΥΝΙΟΥ , η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (Περιφερειακή ενότητα Αιτωλ/νίας), το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Θέρμου και ο Δήμος Θέρμου , σε συνεργασία με τους υπευθύνους Π.Ε. Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Αιτωλ/νίας ,διοργανώνουν τις παρακάτω δράσεις:

«Σύλληψη ημεδαπής για Ναρκωτικά »

Συνελήφθη στην Αμφιλοχία Αιτ/νίας, ημεδαπή υπήκοος ηλικίας 44 ετών, κάτοικος Αθηνών για παράβαση του Νόμου που αφορά τα Ναρκωτικά.

Ειδικότερα αστυνομικοί του μικτού συνεργείου ελέγχου εγκληματικότητας της Α.Δ. Ακαρνανίας, κατέλαβαν τη δράστιδα να κατέχει δύο νάιλον σακουλάκια που περιείχαν αποξηραμένη ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 2,5 και 1,6 γραμμαρίων αντίστοιχα.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κατέθεσε η βουλευτής Αιτ/νιας Σοφία Γιαννακά με θέμα την αξιοποίηση των εργοταξιακών χώρων του Αντιρρίου

. Στην ερώτησή της η κα Γιαννακά αναφέρει ότι η αξιοποίηση των χώρων αυτών είναι από τις σημαντικότερες αξιοποιήσεις Δημόσιου Κτήματος στην Ελλάδα. Πρόκειται για έκταση 223 στρεμμάτων, ιδιοκτησίας Δημοσίου, η οποία θα παραχωρηθεί με μακροχρόνια μίσθωση μέχρι 50 ετών. Οι επενδύσεις που θα πραγματοποιηθούν θα είναι άνω των 45.000.000 € (εκτός Φ.Π.Α.) και θα γίνουν εγκαταστάσεις άνω των 60.000 m2. Για το λόγω αυτό συστήθηκε το 2005 η κοινοπραξία «Γέφυρες Ανάπτυξης» με αποκλειστικό σκοπό την παραχώρηση κατά χρήση ή κατά κυριότητα των εργοταξιακών χώρων στο Δήμο Αντιρρίου. Οι Φορείς που συμμετείχαν στην Κοινοπραξία είναι το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, η Νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ

Την κατάθεση μήνυσης κατά παντός υπευθύνου και τη διεξαγωγή περαιτέρω οικονομικού ελέγχου από ορκωτούς λογιστές, ζήτησε ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός, από τον Πρόεδρο της Εταιρείας Στάθμευσης Αγρινίου - Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ, κ. Κων/νο Παπαθανασίου, μετά τη διαπίστωση οικονομικού ελλείμματος στην Εταιρεία. Ο Πρόεδρος της Εταιρείας, συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο (σήμερα Τρίτη 31 Μαΐου 2011), ενημέρωσε τα μέλη για το συμβάν και για την μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε χθες, 30 Μαΐου 2011, στον Εισαγγελέα Αγρινίου, καθώς και για όλες τις ενέργειες που θα γίνουν μέχρι την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ενίσχυση της Αστικής Συγκοινωνίας

Την επιδότηση του Αστικού ΚΤΕΛ για την παροχή συγκοινωνιακού έργου κατά τους θερινούς μήνες αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση. Οι γραμμές που επιδοτούνται είναι :


1. Αγρίνιο- Πυργί- Σκουτεσιάδα – Αγρίνιο

2. Αγρίνιο –Γαβαλού –Αγρίνιο

3. Αγρίνιο –Καλύβια –Άγιος Γεώργιος –Αγγελόκαστρο

ΣΤΟ "ΠΛΕΥΡΟ" ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Περισσότεροι από 50 μελισσοκόμοι από την Αιτωλοακαρνανία πήραν μέρος στην ειδική θεματική ενημερωτική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 30 Μαΐου στο Αγρίνιο και αφορούσε αποκλειστικά τον κλάδο της μελισσοκομίας.Τη σύσκεψη άνοιξε ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας Βασίλης Αντωνόπουλος και στη συνέχεια οι γεωπόνοι Νίκος Ασημακόπουλος, Σάββας Βλάχος και Γρηγόρης Τριανταφύλλου ενημέρωσαν διεξοδικά τους μελισσοκόμους για τα σχέδια βελτίωσης των παραγωγικών τους μονάδων, τις δυνατότητες χρηματοδοτήσεων για τον εκσυγχρονισμό της παραγωγής τους καθώς και για τις δυνατότητες που

Με το Βουλευτή και ιδρυτή του κόμματος «ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» Γιάννη Δημαρά, συναντήθηκε στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης.

Στη διάρκεια της συνάντησης από την πλευρά του Δημάρχου Παναγιώτη Κατσούλη, τέθηκαν τα μεγάλα αναπτυξιακά ζητήματα που απασχολούν το δήμο και για τα οποία έχει ήδη προχωρήσει σε αγωνιστικές διεκδικήσεις και κινητοποιήσεις. Έγινε συγκεκριμένη αναφορά: (Α) Στην ίδρυση του κεντρικού Αρχαιολογικού Μουσείου στο Μεσολόγγι (Β) Στην ενδυνάμωση του ρόλου του ΤΕΙ Μεσολογγίου(Γ) Στην αναβάθμιση των υπηρεσιών του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου.

Ο κος Δημαράς και οι εκπρόσωποι του «ΑΡΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ» που συμμετείχαν στη συνάντηση, δεσμεύτηκαν να συμβάλλουν από την πλευρά τους στην προσπάθεια επίλυσης αυτών των σημαντικών θεμάτων του διευρυμένου δήμου Μεσολογγίου και για το σκοπό αυτό θα κατατεθούν και σχετικές επερωτήσεις στη Βουλή των Ελλήνων.