Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Για τα όσα διαδραματίζονται στην Ελληνική Αστυνομία



Άρθρο του εν αποστρατεία Ταξίαρχου της ΕΛ.ΑΣ και πρώην αντιπροέδρου  της Ένωσης  Αξ/κών Δυτ. ΕΛΛΆΔΑΣ Καλιμάνη Κώστα


-Εκφράζοντας την ίδια άποψη, με αποστράτους και στην ενέργεια συναδέλφους μου, οφείλω  για μια ακόμη φορά να διατρανώσω τον απόλυτο σεβασμό μου, πέρα από οποιαδήποτε ρατσιστική ή συντεχνιακή αντίληψη, στο πιο σημαντικό πρόσωπο της ποινικής δίκης που είναι αυτό του ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ κατηγορουμένου, για τον οποίο ισχύει, ως κεντρική και
διάχυτη στο νομικό μας σύστημα αρχή, αυτή του τεκμηρίου Αθωότητάς του.

-Που σημαίνει πως και οι δύο αστυνομικοί ,της Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου,  πρέπει να θεωρούνται ως αθώοι μέχρι της τελεσιδίκου καταδικαστικής ή αθωωτικής   Απόφασης, του αρμόδιου δικαστηρίου, στην οποία με βάση νομικούς κανόνες θα καταλήξει  από την αξιολόγηση, εκτίμηση  και  κρίση του αποδεικτικού υλικού.

-Όμως, θα ήμουν ο τελευταίος που θα μπορούσε να συμβιβασθεί με την  υπεραπλουστευμένη θεώρηση  κάποιων, ευτυχώς ολίγων, κυρίως στην ενέργεια ή σε αποστρατεία ένστολων, ότι ΕΤΣΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, δικαιολογώντας έτσι και το περιθωριακό <<Οι μπάτσοι πουλάνε την ηρωίνη>>. Και όμως η Αστυνομία δεν δουλεύει έτσι. ΄Ετσι δούλεψε μέχρι σήμερα το τρίπτυχο της διαφθοράς ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ-ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ-ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ και αυτοί που το υπηρέτησαν .Το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της Αστυνομίας είναι με σαφήνεια περιοριστικά στο Νόμο καθορισμένο και οριοθετημένο. Οποιαδήποτε συναλλαγή και συνδιαλλαγή των αρμοδίων για την καταδίωξη και τη δίωξη της παρανομίας οργάνων, με ανθρώπους του  υποκόσμου, αποτελεί συνταγματικό εκτροχιασμό και ταύτιση Κράτους και Παρακράτους. Η Νομιμότητα αποτελεί πλέον στοιχείο της επαγγελματικής κουλτούρας της συντριπτικής πλειοψηφίας των αστυνομικών, ως ενσυνείδητη υποχρέωση και καθήκον και δεν έχει καμία σχέση με τις μεθοδολογίες άλλων, αλήστου μνήμης εποχών.

- Μεγάλη είναι και η ηθική ευθύνη της υπηρεσιακής Ιεραρχίας. Που έχει αναγάγει την ουσία της αστυνόμευσης σε  αριθμητική στατιστική τρίλιζα, πιέζοντας το προσωπικό στο κυνήγι των αριθμών έναντι οιουδήποτε τιμήματος και όχι στην πρόληψη του εγκλήματος και την παγίωση κλίματος εμπιστοσύνης και ασφάλειας στους πολίτες. Σ αυτούς πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες και αυτοί και ιδίως οι άμεσα προϊστάμενοι του προφυλακισθέντα αρχιφύλακα του Τ.Δ. Ναρκωτικών Αγρινίου, ευθαρσώς  πρέπει να πάρουν θέση και να καταθέσουν όσα ξέρουν και όχι  να θυσιασθεί στο βωμό οποιασδήποτε σκοπιμότητας, ως αποδιοπομπαίος τράγος, ο τελευταίος τροχός της αμάξης.

  Κόσμος των Ναρκωτικών είναι μεγάλος και εκεί μέσα συμπλέκονται και διαπλέκονται υποχρεώσεις και συμφέροντα. ‘ Άρρωστα κορμιά και διεφθαρμένες συνειδήσεις. Λευκά κολάρα-βρώμικο χρήμα-δημόσιοι λειτουργοί-μεγαλοδικηγόροι-πολιτικοί και δημοσιογράφοι. Και τα όρια της Νομιμότητας  είναι πολύ συγκεχυμένα….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου