Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010


Το Δήμο Αγρινίου επισκέφθηκε Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος κ.Αναστάσιος Αποστολόπουλος, ο οποίος συναντήθηκε με το Δήμαρχο Αγρινίου κ. Παύλο Μοσχολιό.



Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με την παρουσία Αντιδημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου, ο κ. Μοσχολιός παρέθεσε αναλυτικά στοιχεία για όλα τα θέματα και προβλήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας.
Ειδικότερα, ο κ.Μοσχολιός αναφέρθηκε καταρχήν στον επανασχεδιασμό και στην ανάγκη επίσπευσης του ΕΣΠΑ και στην επιτάχυνση των διαδικασιών για την υπογραφή του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου.
Επεσήμανε την κατασκευή κάθετων οδικών αξόνων που θα συνδέσουν το δυτικό άξονα με το Αγρίνιο.
Επίσης, ζήτησε να συμπεριληφθεί στο σχεδιασμό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος η ανάπτυξη υποδομών του Πανεπιστημίου.
Ιδιαίτερη αναφορά ο κ. Μοσχολιός έκανε στο έντονο πρόβλημα σχολικής στέγης που αντιμετωπίζει η πόλη κυρίως στην πρωτοβάθμια και προσχολική εκπαίδευση.
Ακόμη, τόνισε την ανάγκη κατασκευής έργων επί των Εθνικών Οδών Αγρινίου-Καρπενησίου, Αγρινίου-Θέρμου και Αγρινίου-Αμφιλοχίας καθώς και την εγκατάσταση φωτεινής σηματοδότησης σε κόμβους της πόλης.
Μετά τη συνάντηση εργασίας ο κ.Μοσχολιός με τον κ.Αποστολόπουλο επισκέφθηκαν έργα που είναι σε εξέλιξη μεταξύ των οποίων και το έργο της «Κατασκευής Περιμετρικής Οδού Αγρινίου (Τμήμα Β-Γ)» που βρίσκεται στην τελική φάση υλοποίησής του.
Ο Δήμαρχος Αγρινίου, μετά τη συνάντηση, σε δηλώσεις του ευχαρίστησε τον κ.Αποστολόπουλο για την επίσκεψη στο Δήμο Αγρινίου, υπενθυμίζοντας ότι είχαν περάσει αρκετά χρόνια από την τελευταία επίσκεψη Περιφερειάρχη στην πόλη.
«Θέσαμε στο Γενικό Γραμματέα όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη και τα οποία είναι σημαντικά για την ανάπτυξη της περιοχής.
Ιδιαίτερα τόνισα στον Γενικό Γραμματέα το θέμα της ένταξης στο ΕΣΠΑ των υποδομών του Πανεπιστημίου Αγρινίου που πρέπει να αντιμετωπιστεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού πρόκειται για ένα νέο Πανεπιστήμιο το οποίο έχει ανάγκη στα πρώτα του βήματα τη στήριξη όλων και κυρίως της πολιτείας.
Θέσαμε, επίσης, το ζήτημα με μια σειρά έργων της περιοχής που πρέπει να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ μιας και ο Δήμος Αγρινίου αντιμετωπίσθηκε εχθρικά έως τώρα, αφού οι πόροι που διατέθηκαν από όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα ήταν μηδενικοί πέρα από τους θεσμοθετημένους πόρους».
Από την πλευρά του ο κ.Αποστολόπουλος χαρακτήρισε την επίσκεψη ως επίσκεψη ουσίας ,αφού είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί αναλυτικά για όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν την πόλη και να επισκεφθεί μια σειρά από έργα που είναι σε εξέλιξη.
«Μας δόθηκε η δυνατότητα με το Δήμαρχο να μιλήσουμε για μία σειρά ζητημάτων που αφορούν τα μεγάλα χρηματοδοτικά προγράμματα, όπως το ΕΣΠΑ και ο ΘΗΣΕΑΣ, και διάφορες άλλες δράσεις που αναπτύσσονται αυτή την περίοδο.
Θέλω να υπογραμμίσω ότι στην πόλη παράγεται σημαντικό έργο από τη Δημοτική Αρχή και αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι ο Δήμος έχει την υψηλότερη απορροφητικότητα από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ.
Επισκέφθηκα, επίσης, σημαντικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και μέσα από το διάλογο που θα έχω με το Δήμαρχο και άλλους φορείς όπως η Νομαρχία, πρέπει να δώσουμε λύσεις σε όποια έργα αντιμετωπίζουν προβλήματα. Ένα από αυτά είναι και η Περιμετρική, έργο το οποίο και πρέπει να ολοκληρωθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου