Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ LEADER ΑΛΙΕΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΑΕ ΟΤΑ




Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ (Ε.Δ.Τ.Π.) LEADER ΑΛΙΕΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΑΕ ΟΤΑ παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, την Πέμπτη 25/02/2010 και ώρα 12:00 μ.μ., στο Δημαρχείο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, προκειμένου να ανακοινώσει στους πολίτες και στους φορείς την έγκριση, από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, του Τοπικού Προγράμματος, το οποίο αφορά τις πόλεις της Ι.Π. Μεσολογγίου, του Αιτωλικού και της Ναυπάκτου.
Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου και Πρόεδρος της Ε.Δ.Τ.Π., κ. Αναγνωστόπουλος Γιάννης, απηύθυνε τα εύσημα στην Αιτωλική Αναπτυξιακή και στους συντελεστές κατάρτισης της πρότασης, τόνισε τη σημασία του προγράμματος για την περιοχή, δηλώνοντας ότι «… η θετική έκβαση αποτελεί αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ των Δήμων, της Αιτωλικής Αναπτυξιακής, των λοιπών κοινωνικών φορέων και των αλιέων».
Ο Δήμαρχος Ναυπάκτου, κ. Παπαθανάσης Αθανάσιος και Πρόεδρος του Δ.Σ. ΑΙΤΩΛΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ, επισήμανε τη σπουδαία εργασία του στελεχιακού δυναμικού της ΑΙΤΩΛΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ, το γεγονός ότι το σύνολο της περιοχής ευθύνης της εταιρείας είναι πλέον ενταγμένο σε ένα πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και τη σημαντικότητα της άριστης συνεργασίας μεταξύ των τοπικών φορέων και των πολιτών, δηλώνοντας ότι «…με την άριστη συνεργασία μεταξύ Δήμων, κοινωνικών φορέων και πολιτών επιτεύχθηκε η ένταξη της περιοχής μας στο Leader Αλιείας αποδεικνύοντας ότι το συμφέρον της κοινωνίας και των πολιτών είναι πάνω από μικροκομματικές αντιλήψεις του χθες. Κοινός μας στόχος είναι η ανάπτυξη της περιοχής μας με σεβασμό στο περιβάλλον».
Ο Δήμαρχος Πυλήνης και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΙΤΩΛΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ, κ. Μπουλές Γιάννης, επισήμανε ότι η πρόταση καταρτίστηκε αποκλειστικά από το στελεχιακό δυναμικό της περιοχής χωρίς παραπομπές σε εταιρείες συμβούλων και ανέδειξε τη σημαντικότητα του προγράμματος για την ανάπτυξη της περιοχής, δηλώνοντας ότι «…βάσει των αποτελεσμάτων εάν η Αιτωλική Αναπτυξιακή δεν είχε καταθέσει πρόταση τότε ο Νομός Αιτωλοακαρνανίας δεν θα εντασσόταν στο πρόγραμμα LEADER Αλιείας».
Ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Αλιέων Ελλάδας, κ. Κοτσώργιος Τάκης, επισήμανε τη σημασία του προγράμματος για την περιοχή και τις προοπτικές που ανοίγονται για νέες χρηματοδοτήσεις, τονίζοντας ότι «… πρέπει να κοιτάξουμε το από εδώ και πέρα, ώστε να αξιοποιήσουμε το πρόγραμμα με τον αποτελεσματικότερο δυνατό τρόπο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου