Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Τις προτάσεις της για τον «Καλλικράτη» στέλνει στο ΥΠ.ΕΣ. η ΕΝΑΕ

Διαχείριση των λιμενικών ταμείων, νεοσύστατες Διευθύνσεις Υδάτων, ενίσχυση των αναπτυξιακών εταιρειών και συντήρηση του οδικού δικτύου ζητούν οι νομάρχες να συμπεριεληφθούν στις αρμοδιότητες των αιρετών περιφερειαρχών στην πρόταση που θα αποστείλουν εντός των επομένων ημερών στο υπουργείο Εσωτερικών. Αυτό αποφασίσθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του δ.σ. της ΕΝΑΕ που είχε ως βασικό θέμα τον «Καλλικράτη». Οι προτασεις της ΕΝΑΕ θα αφορούν ακόμη:
• την καταστατική θέση των αιρετών • τους οικονομικούς πόρους του νέου θεσμού
Πάντως, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δ.σ. της ΕΝΑΕ οι νομάρχες στη μεγάλη τους πλειοψηφία εξέφρασαν την άποψη ότι το κεντρικό κράτος δεν είναι έτοιμο να μεταφέρει τις δικές του αρμοδιότητες στους αιρετούς του πρώτου και δεύτερου βαθμού. Παράλληλα αύριο πρόκειται να συνεδριάσει εκ νέου η επιτροπή θεσμών με το ΔΣ της ΕΝΑΕ προκειμένου να συζητήσουν το ζήτημα των αρμοδιοτήτων των αιρετών περιφερειαρχών.
Επιπλέον η ΕΝΑΕ αναμένει την τελική πρόταση της Κυβέρνησης για το σχέδιο «Καλλικράτης», ώστε να μπορέσει να επανέλθει με συγκεκριμένες προτάσεις και παρατηρήσεις επί του ολοκληρωμένου σχεδίου- νόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου