Σάββατο 17 Απριλίου 2010

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΙΜΗΣΗΣ: « η ιστορία του Στράτου στο Αγρίνιο αποτελεί αστικοποίηση..»

Η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων του Ν. Αιτωλ/νίας ολοκλήρωσε χθές στην Αμφιλοχία τις πέντε συναντήσεις με τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και τους Κοινωνικούς Εταίρους του νομού, όπου συζήτησε και υποβλήθηκαν προτάσεις επί του Χωροταξικού Σχεδιασμού των νέων Δήμων.Οσο αναφορά την Επαρχία Βάλτου προτάθηκε εμμέσως η συνένωση των δήμων Αμφιλοχίας ,Μενιδίου,Ινάχου, και δήμου Στράτου….Βέβαια στην συζήτηση ακούστηκαν και διαφορετικές..
Ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Α.Κοιμήσης μπορεί να μην τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της προσάρτησης του Δήμου Στράτου στην Αμφιλοχία ,τόνισε όμως πως « η ιστορία του Στράτου στο Αγρίνιο αποτελεί αστικοποίηση..» ενώ αναφέρθηκε και στα θετικά που θα επιφέρει αυτή η συνένωση τα οποία μεταξύ άλλων είναι….


*Πανάρχαια ιστορική κοινωνική ταύτιση,αδιάρικτα φυσικά όρια,ταυτόσημη παραγωγική δράση,κτηνοτροφία και ανταγωνιστική γεωργία,κοινή διαχείρηση βοσκοτόπων..προυπόθεση για μελλοντικές επιδοτήσεις,κοινό υδροαρδευτικό δίκτυο που θα φτάσει ως το Μενίδι από τον ΑΧΕΛΩΟ. Ο κ.Κοιμήσης ανέφερε επίσης πως ο νέος δήμος που θα δημιουργηθεί θα έχει 25 έδρες…και ο δήμος Στράτου αν συνενωθεί με το Αγρίνιο του αντιστοιχούν 2 έδρες δηλ. χαμηλή πολιτική και αναπτυξιακή δυνατότητα,ενώ αν συνενωθεί με την Αμφιλοχία ..θα έχει 6 έδρες!

KAI O ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ...

Aντίθετος στην συνένωση με την Αμφιλοχία τάχθηκε ο δήμαρχος Μενιδίου Μ.Βασίλας..που ως γνωστόν επιθυμούν την συνένωση με την Άρτα κάτι που φυσικά δεν θα γίνει…Ο Δήμαρχος Ινάχου Σ.Μπασιούκας τόνιςε πως ο δήμος έχει όλα τα χαρακτηριστικά να μείνει μόνος του…χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα αντισταθούν αν αποφασιστεί να δημιουργηθούν 5 δήμοι στην Αιτ/νία!Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο δήμαρχος Στράτου Δ.Μουρτζιάπης..προφανώς αποφεύγοντας να πάρει θέση για συνένωση με Αγρίνιο ή Αμφιλοχία..όμως η παρουσία του εκεί ενίσχυσε τα σενάρια που τον θέλουν να συμφωνεί για συνένωση με την Αμφιλοχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου