Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

ΝΔ: Είναι πολλά τα λεφτά Πρόεδρε.........

Τα 10.000 ευρώ που έχουν κληθεί όλοι οι βουλευτές της ΝΔ να πληρώσουν σε κουπόνια για την οικονομική ενίσχυση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, φαίνεται ότι προκαλούν πονοκέφαλο στην ηγεσία του κόμματος. Αρκετοί βουλευτές, δεν πάνε να παραλάβουν τα κουπόνια, επικαλούμενοι οικονομικούς λόγους: «μιλάμε για ένα μεγάλο ποσό, πολλά λεφτά
πως θα πείσουμε τους ψηφοφόρους μας να τα αγοράσουν», λένε.Είναι αυτοί οι βουλευτές, που κάθισαν και έκαναν τους υπολογισμούς τους και βρήκαν ότι με τις περικοπές που τους έγιναν (λόγω μνημονίου) το 2011 θα εισπράξουν, ως μισθό 26.500 ευρώ λιγότερα.Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ κ. Κ. Τασούλας δήλωσε στο «Βήμα online», ότι κατανοεί τα οικονομικά προβλήματα που έχουν οι βουλευτές και αποκάλυψε ότι γνωρίζει αρκετούς βουλευτές που έχουν δανειστεί ποσά για να εξοφλήσουν τα έξοδα που έκαναν στον προεκλογικό αγώνα: «Ακόμα πληρώνουν για την προεκλογική περίοδο, δεν έχουν εξοφλήσει ακόμα τα έξοδά τους», είπε, αλλά συμπλήρωσε: «Πρέπει να βοηθήσουμε το κόμμα. Χρειαζόμαστε λίγα χρήματα από πολλούς» και αναφερόμενος σ΄ όσους αρνούνται να παραλάβουν τα κουπόνια, τους ζήτησε να έρθουν και να τα παραλάβουν κανονικά, διαφορετικά, όπως είπε χαριτολογώντας: «θα τους τα στείλω με δικαστικό κλητήρα στο σπίτι».
Έως τώρα έχουν αποσταλεί σε 45 βουλευτές τα κουπόνια των 10.000 ευρώ για να τα διαθέσουν. Οι εντολές που έχει ο κ. Τασούλας είναι να αποσταλούν αυτά τα κουπόνια σ΄ όλους ανεξαιρέτως τους βουλευτές, περιλαμβανομένου και του πρώην Πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή. Έως τώρα, όπως ανέφερε, ο κ. Καραμανλής δεν του ζητήθηκε να παραλάβει τα κουπόνια, αλλά θα ζητηθεί απ΄ όλους τους βουλευτές.
Τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ έχουν δύο επιλογές: είτε να διαθέσουν τα κουπόνια στους πολιτικούς τους φίλους, είτε, εάν δεν μπορέσουν λόγω οικονομικής συγκυρίας, να τα αποπληρώσουν οι ίδιοι. Ορισμένοι, κατάφεραν μάλιστα να παραδώσουν τα 10.000 ευρώ στο κόμμα, αλλά αυτοί είναι ελάχιστοι.
Την ίδια ώρα αποκαλύπτεται ότι η ΝΔ προχώρησε σε απολύσεις υπαλλήλων: «Ξέρω ότι έγιναν απολύσεις, έχουμε εκατοντάδες υπαλλήλους, αλλά δεν γνωρίζω πόσοι ακριβώς απολύθηκαν», είπε ο κ. Τασούλας, ενώ η βουλευτής κυρία Φωτεινή Πιπιλή, τους ανεβάζει σε 80.Οι απολύσεις στο κόμμα έγιναν με διάφορα κριτήρια: «Υπήρχε μία περίπτωση που δύο αδέλφια εργάζονταν στο κόμμα. Αποφασίσαμε να διώξουμε τον έναν και να κρατήσουμε τον άλλον», είπε ο κ. Τασούλας. Το θέμα όμως παραμένει αφού ουδείς γνωρίζει εάν οι απολύσεις θα σταματήσουν εδώ ή εάν θα συνεχισθούν.
Η ηγεσία του κόμματος κάνει μία προσπάθεια νοικοκυρέματος των οικονομικών και αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί τομεάρχες της ΝΔ (κυρίως οι παλαιότεροι) κλήθηκαν τελευταίως και τους ειπώθηκε ότι θα πρέπει να σταματήσουν τις ρουσφετολογικές προσλήψεις υπαλλήλων στο κόμμα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου