Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011

Κάλεσμα για διαμαρτυρία στα διόδια Ρίου

Κάλεσμα για διαμαρτυρία στα διόδια Ρίου, το Σάββατο 19/3, στις 11 πμ, για το αδιέξοδο και Κυβερνητική πολυγλωσία με τα σκουπίδια της Πάτρας και της Αχαίας.
Ενώ η Πάτρα, τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας κινδυνεύει να «πνιγεί» από τα σκουπίδια, το υπουργείο Εσωτερικών μας παραπέμπει στην… υφυπουργό, που μάλιστα, με ανάρμοστο ύφος,
κατευθύνει το θέμα σε άλλη θέση, από αυτή που η αρμόδια υπουργός Περιβάλλοντος διατύπωσε.


Κατά συνέπεια, η τοπική κοινωνία γίνεται «μπαλάκι» κυβερνητικής ανικανότητας και διγλωσσίας.


Την ίδια ώρα, η απαίτηση των πολιτών για «ξεκάθαρους λογαριασμούς» παραμένει αναπάντητη, ο πρωθυπουργός δεν έχει εκπληρώσει ούτε στο παραμικρό τις υποσχέσεις του προς την περιοχή.


Απαιτούμε λύσεις που θα κινούνται προς όφελος της πόλης και των πολιτών και όχι υπέρ των πάσης φύσεως μεγαλοεργολάβων της Αθηνοκετρικής εξουσίας που θα μετατρέπουν σε χρυσάφι την ανάγκη του λαού της Αχαΐας για καθαριότητα, υγεία, καθαρό περιβάλλον και ποιότητα ζωής.


Το Σάββατο, 19 Μαρτίου, στις 11 το πρωί, θα είμαστε στα διόδια του Ρίου για να σταθούμε στο πλευρό της Πάτρας, που έχει κάθε δικαίωμα να απαιτεί στήριξη και λύσεις από τη κυβέρνηση σε ένα ζήτημα μείζονος σημασίας, όπως είναι η διαχείριση των απορριμμάτων.


Και θα το κάνουμε, εξακολουθώντας να πιστεύουμε πως όλοι οι αρμόδιοι και εμπλεκόμενοι φορείς, οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να «καθαρίσουν το πιάτο τους».


Και πως η δημοτική Αρχή της Πάτρας θα πρέπει να ενώσει όλες τις δημοτικές Αρχές του νομού, στον ίδιο στόχο.


Γιατί ο στόχος είναι κοινός και η φωνή πρέπει να είναι κοινή:


«Αρκετά ανεχτήκαμε, αρκετά υποστήκαμε.


Απαιτούμε από την κυβέρνηση, αυτά που δικαιούμαστε!».


Πρόσκληση για την παρουσίαση βιβλίου "Αντι-μνημονιακά", της Μαρίας Νεγρεπόντη – Δελιβάνη


(Τετάρτη 16/3/11, ώρα 18:30, Ξεν. Βυζαντινό).


________________________________________


Ελληνικά και αντι-μνημονιακά.


Έντονα… αντιμνημονιακή αναμένεται να είναι η βραδιά που διοργανώνεται το απόγευμα της Τετάρτης 16 Μαρτίου (ώρα 18:30) στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό», στην οποία και σας προσκαλούμε.


Με την ευκαιρία της παρουσίασης του νέου βιβλίου της πρώην Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Μαρίας Νεγρεπόντη – Δελιβάνη, θα παραστούν και θα μιλήσουν, ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης, Στέλιος Παπαθεμελής, ο δημοτικός σύμβουλος, Νίκος Τζανάκος, αλλά και η ίδια η συγγραφέας.


Στην εκδήλωση, την οποία θα συντονίσει ο Αχιλλέας Παπαδιονυσίου, ο υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας της Ν.Δ, Αχαιός βουλευτής, αναμένεται να τοποθετηθεί για την ισχυρή «περιρρέουσα ατμόσφαιρα» που επί δύο σχεδόν χρόνια επικρατεί στην Ελλάδα και η οποία προσπαθεί να πείσει ότι το μνημόνιο ήταν «μονόδρομος», τονίζοντας πως το βιβλίο, με απόλυτη επιστημονική επάρκεια αλλά και απλότητα, αποκαλύπτει ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι και πως η χώρα διέρχεται μια «κόλαση» που θα μπορούσε να αποφύγει.


Το βιβλίο, άλλωστε, έχει τον «εύγλωττο» τίτλο: «ΑΝΤΙ-ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ» και με την ευκαιρία της εκδήλωσης, ο κ. Νικολόπουλος επισημαίνει: «Ζούμε σε μια εποχή γενικευμένης σύγχυσης, στην οποία οι καθαρές φωνές, που μπορούν να διακρίνουν το πραγματικό από το απατηλό, αποτελούν όαση λογικής και λειτουργούν ως πυξίδες γνώσης.


Μια τέτοια φωνή είναι και η συγγραφέας του βιβλίου, που με την δική της επιστημονική ματιά, αποδεικνύει πως το μνημόνιο δεν χρειαζόταν να εφαρμοστεί στην Ελλάδα και δεν υπάρχει για να σώσει την Ελλάδα. Ένα βιβλίο που αποκαλύπτει την στρεβλή μακροοικονομική ανάπτυξη της Ευρώπης, προς όφελος των ισχυρών, αλλά και την λεηλασία του πλούτου της χώρας που έχει ήδη ξεκινήσει.


Ένα βιβλίο που ακόμα και όταν μοιάζει να ξεκινάει από διαφορετική ιδεολογική βάση από αυτή της Νέας Δημοκρατίας, αποδεικνύει πως όσα πρεσβεύει η Νέα Δημοκρατία αποτελούν αυτή τη στιγμή, τη λύση στο αδιέξοδο που οδηγείται η χώρα. Κι αυτό γιατί, τούτη την ώρα, υπάρχει μόνο μια ιδεολογία: Η Ελλάδα! Και αυτή πρεσβεύει η παράταξή μας…»


Σας περιμένουμε την Τετάρτη 16 Μαρτίου (ώρα 18:30), στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό» στην Πάτρα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου