Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Κων/να Κουμανδράκη - Σαμαρά

Μετά από σκληρούς και συνεχείς αγώνες πολλών δεκαετιών το Γυναικείο Κίνημα κατάφερε να πετύχει πολλά τόσο σε θεσμικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, διεκδικώντας την πλήρη ένταξη της γυναίκας με ισότητα δικαιωμάτων και υποχρεώσεων, σε όλους τους τομείς της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Στις μέρες μας οι γυναίκες δοκιμάζονται σκληρά σε ένα Σήμερα η γυναίκα μετά από επίπονες διεκδικήσεις πέτυχε να αναγνωριστεί η αξία της.
δύσκολο, αντίξοο και περίπλοκο περιβάλλον, ενώ καθημερινά καλούνται να αγωνιστούν, να στηρίξουν και να διατηρήσουν τις αρχές και αξίες τους.
Η σύγχρονη γυναίκα καλείτε να ανταποκριθεί σε πολλαπλούς και δύσκολους ρόλους .Διατηρώντας ένα μεγάλο μέρος από τα παραδοσιακά καθήκοντα της κόρης, συζύγου, μητέρας λαμβάνει πλέον ενεργά μέρος στην παραγωγική διαδικασία, στην παιδεία σ’όλους τους τομείς δράσεις στα κέντρα λήψης αποφάσεων.
Ο αγώνας των γυναικών βέβαια συνεχίζεται με τόλμη για κατοχύρωση της ισονομίας και δικαιωμάτων που ακόμη αμφισβητούνται σε συντηρητικούς εργασιακούς χώρους και γενικότερα στην κοινωνία.
Πρόκειται για ένα αγώνα που κρίνεται συχνά από μεροληπτικά, ασαφή και άνισα κριτήρια.
Γιορτάζουμε όπως χρόνο και φέτος την παγκόσμια ημέρα συστράτευσης για τα δικαιώματα των γυναικών και δυστυχώς τα στοιχεία παγκοσμίως αλλά και στη χώρα μας δεν είναι ευχάριστα, δεν αφήνουν περιθώρια για γιορτές. Η Δημοτική Αρχή Ξηρομέρου με αφορμή το φετινό Παγκόσμιο εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας καταθέτει το σεβασμό και την εκτίμηση της στις γυναίκες που παραμένουν φορείς αγάπης, τρυφερότητας, προσφοράς, σε κείνες που με τη δυναμική τους παρουσία θυμίζουν καθημερινά την ουσία της Δημοκρατίας και με ευφυή επιχειρήματα και διαλλακτικές πρακτικές γεφυρώνουν τα ανθρώπινα χάσματα.
Είμαστε πλάι τους, συναγωνιστές σ’ ένα κοινό αγώνα απέναντι στην κοινωνική αδικία με στόχο έναν πολιτισμένο κόσμο που να τον διέπει η ισοτιμία και ισονομία.
Με φιλικούς χαιρετισμούς
και εκτίμηση
Κων/να Κουμανδράκη – Σαμαρά
Αντιδήμαρχος Ξηρομέρου











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου