Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Τριετές Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Δράσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Ερωτηματολόγια απέστειλε ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας προς όλους του δήμους της περιφέρειας, προκειμένου να συγκεντρωθούν προτάσεις για έργα που μπορούν να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ.



Στην κωδικοποιημένη συγκέντρωση των προτάσεων όλων των Δήμων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για έργα που μπορούν να ενταχθούν στο Τριετές Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Δράσης της Περιφέρειας προχωρά ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας. Ο κ. Κατσιφάρας, σε συνέχεια της συνεργασίας που έχει ξεκινήσει με  Ταυτόχρονα, ζητά να κατατεθούν σαφείς προτάσεις γύρω από τις κατά τόπους προοπτικές ανάπτυξης και να αξιολογηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής καθώς, επίσης, και να περιγραφούν οι τοπικές ανάγκες έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί σήμερα. Ειδικότερα, η πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη εστιάζει στη συγκέντρωση συγκεκριμένων προτάσεων από μέρους των Δήμων για έργα που μπορούν να περιληφθούν στο Τριετές Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Δράσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας το οποίο, ύστερα από διαβούλευση, θα έχει καταρτισθεί ως τον Σεπτέμβριο του 2011, όπως προβλέπει ο νόμος.Στην επιστολή που συνοδεύει την αποστολή του ερωτηματολογίου ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας επισημαίνει την ανάγκη μιας σταθερής και διαρκούς συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια και στους Δήμους ώστε να επιτευχθεί ο κοινός στόχος που είναι να βγει η Δυτική Ελλάδα από την σκιά των εξελίξεων και να βρεθεί στο επίκεντρο ο πολίτης και οι σύγχρονες ανάγκες του. «Στην σημερινή συγκυρία που η οικονομική κρίση θέτει σε δοκιμασία το σύνολο του παραγωγικού ιστού της περιοχής μας, είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία η συστράτευση όλων μας στην προσπάθεια της βέλτιστης και αποδοτικότερης κατεύθυνσης των ούτως ή άλλως περιορισμένων πόρων μας» αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Κατσιφάρας. Και προσθέτει: «Στο πλαίσιο αυτό δεν υπάρχουν περιθώρια για περιχαρακώσεις, άγονους τοπικισμούς, ατέρμονες διεκδικήσεις. Οι επιλογές μας για το μέλλον οφείλουν να είναι υπό το πρίσμα της συνέργειας και της πολλαπλασιαστικότητας. Η σημερινή συγκυρία επιβάλλει στην στενότητα των οικονομικών πόρων να αντιτάξουμε την κοινωνική ευθύνη, την λογοδοσία, την καινοτομία, την επένδυση στο φυσικό και ανθρώπινο κεφάλαιο της περιοχής μας».
τους Δημάρχους της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηλείας έστειλε σήμερα στους Δήμους ερωτηματολόγιο ώστε κωδικοποιημένα να περιληφθούν τα έργα που οι κατά τόπους δημοτικές αρχές αξιολογούν και ιεραρχούν ως έχοντα πιεστικό και κρίσιμο χαρακτήρα για την τοπική ανάπτυξη.
ολοκλήρωση του κύκλου επαφών που είχε με τους Δημάρχους και
των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου