Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Στα θρανία τα στελέχη της ΝΔ

Στα θρανία κάθονται και πάλι τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης ξεκίνησε μαθήματα επιμόρφωσης στελεχών, στα οποία όμως σε αυτή τη φάση, δεν περιλαμβάνονται οι βουλευτές.

Πρόκειται για μαθήματα που έχουν σχέση με τη λειτουργία του κράτους, τα οποία άρχισε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής» και σκοπό έχουν, όπως ανέφερε, μιλώντας στο «Βήμα», την ενημέρωση των στελεχών για το πως λειτουργεί ο κυβερνητικός μηχανισμός.
«Έχουν καθαρά επιμορφωτικό χαρακτήρα», προσθέτει και στόχος
είναι να τα παρακολουθήσουν όλα τα στελέχη, ώστε να οπλιστούν με γνώσεις για τις δημόσιες εμφανίσεις τους σε τοπικά ΜΜΕ.
Ήδη περιφερειάρχες και δήμαρχοι που έχουν εκλεγεί με τη στήριξη της ΝΔ, στελέχη της ΟΝΝΕΔ, περιφερειακοί σύμβουλοι, αλλά και στελέχη περιφερειακών οργανώσεων της ΝΔ πήραν μια πρώτη γεύση των «γαλάζιων» σεμιναρίων.
«Όλοι αυτοί έχουν σχέση με τις κρατικές λειτουργίες και θα μπορέσουν να επιτελέσουν καλύτερα τη δουλειά τους, εάν μπορέσουν να κατανοήσουν τις λειτουργίες του κράτους», λένε συνεργάτες του πρώην υπουργού και πρώην Γραμματέα του κόμματος.
Τα ίδια στελέχη διαψεύδουν ότι τα μαθήματα άρχισαν επειδή η ΝΔ πιστεύει ότι θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, αλλά και πως προετοιμάζει επιλεγμένα μέλη της για να στελεχώσουν τον κρατικό μηχανισμό.
Η ύλη των μαθημάτων
Σε τι εκπαιδεύονται τα στελέχη;
«Τι είναι το Λογιστήριο του Κράτους και πώς αυτό λειτουργεί», ή «πώς λειτουργεί το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους», «τις αρμοδιότητες του Συμβουλίου Επικρατείας», τη «λειτουργία των διαφόρων ανεξάρτητων αρχών», κ.α.
Το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν εισηγήσεις για την πολιτική στρατηγική, την επικοινωνία (πως θα κάνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ), κ.α.
Αποφεύγονται οι πολιτικές συζητήσεις
Ο κ. Μεϊμαράκης, δεν ενθαρρύνει στα μαθήματά αυτά να γίνεται οποιαδήποτε συζήτηση για το κόμμα και την ηγεσία του, κρίσεις ή επικρίσεις.
Επίσης, αρνείται να γίνεται αναφορά ακόμα και σε προτάσεις που έχουν ενδεχομένως οι...μαθητευόμενοι και επιδιώκει οι παρατηρήσεις και οι επισημάνσεις των στελεχών να περιορίζονται σε καθαρά εκπαιδευτικό χαρακτήρα.
Η πρώτη συνάντηση των στελεχών, είχε γίνει πριν ένα μήνα περίπου στα νέα γραφεία της Ν.Δ. επί της Λεωφ. Συγγρού, όπου εκτός από τον κ. Μεϊμαράκη, παραβρέθηκαν και στενοί συνεργάτες του προέδρου του κόμματος κ. Αντ. Σαμαρά, όπως η αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου κυρία Βασιλική Τζότζολα και ο διευθυντής του γραφείου τύπου κ. Γ. Μουρούτης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου