Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Ανδρέας Μακρυπίδης.«Internet παντού, σε όλο το Νομό Αιτ/νίας.»

Απάντηση δέχτηκε ο Βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης απο το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και τον Ο.Τ.Ε. Α.Ε., σε ερώτηση που είχε καταθέσει σχετικά με την πρόσβαση στο διαδίκτυο απομακρυσμένων περιοχών Νομού Αιτ/νίας. Με την ερώτησή του ο Βουλευτής τόνιζε ότι στα πολλά προβλήματα και τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν οι ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, έρχεται να προστεθεί η έλλειψη πρόσβασης
στο διαδίκτυο (Internet), και ιδιαίτερα στο Κεντρικό Ξηρόμερο (Μαχαιρά, Σκουρτού, Πρόδρομος, Μπαμπίνη, Αγράμπελο κ.α.).



Ο Βουλευτής επισήμαινε ότι η έλλειψη πρόσβασης στο διαδίκτυο, στερεί τους κατοίκους και ιδιαίτερα τη νεολαία από ένα πολύτιμο εργαλείο για την ισότιμη συμμετοχή στον σύγχρονο τρόπο ζωής, και συμβάλλει στην περαιτέρω ερήμωση των περιοχών. Τέλος, ο Ανδρέας Μακρυπίδης ζητούσε ενεργοποίηση των κονδυλίων και επιτάχυνση της υλοποίησης των αναγκαίων έργων, με συγκεκριμένο σχεδιασμό και χρονοδιάγραμμα, ώστε κάθε περιοχή του Νομού να αποκτήσει πρόσβαση στο διαδίκτυο.


Η απάντηση που προήλθε από τον Ο.Τ.Ε. Α.Ε., αφορά τη δυνατότητα πρόσβασης σε ευρυζωνικές υπηρεσίες της περιοχής του Κεντρικού Ξηρομέρου, και ενημερώνει για τα εξής: «Για τον οικισμό Μαχαιρά (όπου λειτουργούν 212 τηλεφωνικές συνδέσεις), έχει ήδη προγραμματιστεί εγκατάσταση εξοπλισμού DSL για πρόσβαση σε ευρυζωνικές υπηρεσίες, η οποία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός του α’ εξαμήνου του 2011. Με την εγκατάσταση του εν λόγω εξοπλισμού θα παρέχεται η δυνατότητα πρόσβασης σε ευρυζωνικές υπηρεσίες και στους κατοίκους των οικισμών Μπαμπίνη (137 λειτουργούντες συνδρομητές) και Σκουρτού (80 λειτουργούντες συνδρομητές).


Ο οικισμός Πρόδρομος (όπου λειτουργούν 96 τηλεφωνικές συνδέσεις) τηλεφωνοδοτείται από τη Μαχαιρά μέσω συγκέντρωσης γραμμών, ενώ το Αγράμπελο (58 λειτουργούντες συνδρομητές) τηλεφωνοδοτείται από τον Πρόδρομο μέσω εναέριου καλωδίου χαλκού. Η φύση της τηλεφωνοδότησης στην εν λόγω περιοχή δεν επιτρέπει την άμεση διάθεση ευρυζωνικών υπηρεσιών στους κατοίκους της. Ωστόσο, η Εταιρεία μας διερευνά τη βέλτιστη τεχνικοοικονομική λύση αναβάθμισης των δικτυακών υποδομών, προκειμένου να εντάξει την περιοχή αυτή σε μελλοντικό επενδυτικό πρόγραμμα.»


Στην απάντηση του Υφυπουργού Υποδομών,Μεταφορών και Δικτύων κ. Σπύρου Βούγια, αναφέρεται ότι εξετάζεται η εγκατάσταση οπτικών ινών στην ελληνική επικράτεια. Επίσης σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Ψηφιακής Σύγκλισης του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχεδιάζεται η ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών σε αγροτικές περιοχές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου