Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Το Σωματείο Εργαζομένων Ε.Κ.Α.Β. Αιτωλ/νιας σε επίσχεση εργασίας απο τις 31-05-2011

Το Σωματείο  Εργαζομένων  Ε.Κ.Α.Β.  Αιτωλ/νιας, προχωρά σε επίσχεση εργασίας στις 31-05-2011 η οποία θα διαρκέσει μέχρι την αποπληρωμή όλων των οφειλών. Αιτία της κινητοποίησης αυτής είναι οι οφειλές της υπηρεσίας προς τους εργαζομένους  της.Τα χρήματα που οφείλονται ,όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους σε κάθε εργαζόμενο κυμαίνονται από 1800-2000 ευρώ και προέρχονται από απλήρωτες υπερωρίες 4 μηνών (νυχτερινά και αργίες) καθώς και αποζημιώσεις για εκτός έδρας διακομιδές (12 μήνες).Επανειλημμένα με έγγραφά μας έχουμε τονίσει το πρόβλημα στην υπηρεσία αλλά μόνο δικαιολογίες έχουμε εισπράξει, δηλ. έλλειψη χρημάτων ή καθυστέρηση από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών.

TI ANAΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥΣ
Την ίδια στιγμή που εργαζόμενοι στο Ε.Κ.Α.Β. είναι απλήρωτοι 12 μήνες για τις διακομιδές που εκτελούν, για τον υπουργό μας Κο Λοβέρδο εγκρίνεται η πληρωμή ποσού 1.187,14 ευρώ για την εκτός έδρας μετακίνησή του (2 ημερών) στο Ηράκλειο από 02 έως 04-03-2011.

Η ειρωνεία είναι ότι τόσα περίπου είναι και τα χρήματα που παίρνει ο εργαζόμενος στον Ε.Κ.Α.Β. για εκτός έδρας, όχι όμως για δυο ημέρες, αλλά για έναν ολόκληρο χρόνο, διανύοντας χιλιάδες χιλιόμετρα με κίνδυνο της ζωής του, προσπαθώντας να σώσει ζωές. Η προσφορά του στην κοινωνία περικλείει μια υπεραξία που δεν αντικατοπτρίζεται στην αντιμετώπιση που έχει από το κράτος.

Αντίθετα για την πληρωμή των αμοιβών εκτός έδρας του κ. Υπουργού, δεν υπάρχουν κωλύματα (οικονομικά προβλήματα, γραφειοκρατία κλπ),αλλά το κράτος αποφασίζει και λειτουργεί άμεσα σαν καλολαδωμένη μηχανή. Έτσι δεν έπρεπε να λειτουργεί απέναντι σε όλους τους υπαλλήλους του; Πως κατηγορούμαι έναν υπάλληλο που έχει μήνες απλήρωτος ως αντιπαραγωγικό και τεμπέλη;

Η αδικία έχει μετατραπεί σε αγανάκτηση και η διεκδίκηση με κάθε νόμιμο μέσο είναι η μόνη μας επιλογή . Έτσι στις 31-05-2011 ξεκινάμε επίσχεση εργασίας η οποία θα διαρκέσει μέχρι την αποπληρωμή όλων των οφειλών. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης η υπηρεσία θα λειτουργεί με ποσοστό ασφαλείας και θα εξυπηρετεί μόνο τα επείγοντα περιστατικά .

Έχοντας συναίσθηση του ρόλου μας στην κοινωνία ζητάμε την κατανόηση των πολιτών στον αγώνα μας.

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Σιαφάκας Ευάγγελος Γρίνος Αντώνιος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου