Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Ανδρέας Μακρυπίδης:«Να μην θυσιάσουμε το αύριο των παιδιών μας

Ο Βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης μίλησε στη Βουλή για την κύρωση του Απολογισμού και Ισολογισμού του Κράτους οικονομικού έτους 2009. Αρχίζοντας την ομιλία του ο Βουλευτής, εξέφρασε την λύπη και την οδύνη του για την απώλεια των ένστολων των Σωμάτων Ασφαλείας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για ένα αποτρόπαιο γεγονός, το οποίο είναι καταδικαστέο από όλους μας, από την Κυβέρνηση και
από τους Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους. Θα ήθελα και εγώ να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θανόντων και τη συμπαράστασή μου στις οικογένειες των ένστολων που βρίσκονται βαριά τραυματισμένοι.»



Στη συνέχεια της παρέμβασής του, ο Ανδρέας Μακρυπίδης άσκησε σκληρή κριτική στη Νέα Δημοκρατία για την περίοδο διακυβέρνησής της, και στα καταστροφικά αποτελέσματα που είχε για την ελληνική οικονομία και το δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας λέγοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Σήμερα η Νέα Δημοκρατία δεν ήρθη στο ύψος των περιστάσεων να ζητήσει, τουλάχιστον, συγγνώμη για τη διαχείριση των δημοσιονομικών δεδομένων το 2009, ένα έτος που έχει μείνει στην ιστορία της δημοσιονομικής πολιτικής στη χώρα μας όσον αφορά τις μεγάλες αποκλίσεις.


Όταν ψηφιζόταν σ’ αυτήν την Αίθουσα ο προϋπολογισμός για το 2009 προέβλεπαν έλλειμμα 2%, στη συνέχεια έγινε 3,7%, μετά έφτασε 6% και κατέληξε να είναι 15,4%. Μια πορεία του ελλείμματος «λες και ανέβαινε με ασανσέρ» μήνα με το μήνα. Ξεκίνησε με πρόβλεψη 5 δισεκατομμύρια Ευρώ και κατάληξε σ’ ένα έλλειμμα 36 δισεκατομμύρια., που σημαίνει μια υπέρβαση 31 δισεκατομμύρια ευρώ.


Αυτή την απόκλιση του 2009 καλούμαστε εδώ και ενάμισι χρόνο να την καλύψουμε, παίρνοντας σκληρά και επώδυνα μέτρα για τους εργαζόμενους, για τους συνταξιούχους, για τους μικρομεσαίους, για να καλύψουμε λάθη της πολιτικής όλης της εξαετίας της Νέας Δημοκρατίας που είχε παρενέργειες όχι μόνο στο έλλειμμα, αλλά και στο χρέος. Αυτές οι υπερβάσεις ήταν που μας έφεραν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Αυτήν την κατάσταση κληθήκαμε να διαχειριστούμε.»


Σχολιάζοντας την πρόσφατη κριτική της Νέας Δημοκρατίας ο Βουλευτής επισήμανε: «Σήμερα, μετά από όλα αυτά, η Νέα Δημοκρατία κάνει κριτική ότι ο Πρωθυπουργός επέστρεψε από το πρόσφατο ταξίδι σε Γερμανία και Φινλανδία με άδεια χέρια. Κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, θα έλεγα :«αιδώς Αργείοι!».


Μιλάτε τη στιγμή που ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και δίνει μάχη για να προκύψει συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου, προκειμένου να ληφθούν πρωτοβουλίες για την επιμήκυνση της εξόφλησης του Δανείου, τη μείωση του επιτοκίου, την επαναγορά του χρέους και φυσικά το Μόνιμο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης και Σταθερότητας. Για να αντιμετωπίσει σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο τα προβλήματα που δημιουργήσατε με την πολιτική σας.


Ασκείτε κριτική όταν όλη η ελληνική κοινωνία γνωρίζει ότι ο κ.Καραμανλής, ο τότε Πρωθυπουργός επί κυβερνήσεως της Νέας Δημοκρατίας, μετά βίας πήγαινε και απλά παρίστατο, ήταν «ωσεί παρών» στις συνδιασκέψεις της Συνόδου Κορυφής και του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όταν ανταποκρινόταν στοιχειωδώς στις υποχρεώσεις που πήγαζαν από τη θεσμική του ιδιότητα.»


Σχετικά με τις προτάσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την έξοδο από την κρίση ο Ανδρέας Μακρυπίδης ανέφερε τα εξής: «Το πρόγραμμα που που έδωσε στη δημοσιότητα το καλοκαίρι του 2010 η Νέα Δημοκρατία για την έξοδο από την κρίση, αυτό το «νέο μείγμα πολιτικής» που επικαλείται μας λέει ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι θα μηδενίσει το έλλειμμα του 15,4%, δηλαδή τα 36 δισεκατομμύρια ευρώ, σε ενάμιση χρόνο. Ότι θα αυξήσει τα έσοδα, με αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, εισπράττοντας τα 50 δισεκατομμύρια μέσα σε δύο χρόνια.


Αυτή η οικονομική πολιτική, αυτό το μείγμα πολιτικής είναι ασκήσεις επί χάρτου μαθητευόμενων μάγων της Νέας Δημοκρατίας. Αυτά τα βλέπει, κρίνει και έχει άποψη ο ελληνικός λαός.»


Κλείνοντας την ομιλία του ο Βουλευτής τόνισε τα εξής: «Μέσα από συγκεκριμένες επιλογές, μέσα από υπεύθυνη και σταθερή στάση, δίνουμε λύσεις, γυρίζουμε σελίδα σε αυτά που μας πλήγωσαν. Αφήνουμε πίσω μας αυτά που μας ταλαιπώρησαν, που κράτησαν δέσμια την οικονομία και κράτησαν σε ομηρία την κοινωνία μας. Είμαστε αποφασισμένοι να μην θυσιάσουμε το αύριο των παιδιών μας για το σήμερα το δικό μας.»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου