Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Ν. Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Φουντώνουν τα σενάρια για τη πώληση της ΑΤΕ»

«Η πιθανή πώληση της ΑΤΕbank, σημαίνει αυτόματα ότι η συντριπτική πλειοψηφία της αγροτικής ιδιοκτησίας που σε μεγάλο ποσοστό είναι υποθηκευμένη στη τράπεζα για τη χορήγηση δανείου τόσο στους αγρότες όσο και στις συνεταιριστικές Οργανώσεις, περιέρχεται αυτόματα στον έλεγχο της νέου ιδιοκτησιακής διοίκησης και μπορεί ανά πάσα στιγμή να εκποιηθεί»

Να λάβει ξεκάθαρες και επίσημες απαντήσεις στην προοπτική πώλησης της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος(Α.Τ.Ε) ζητούν οι Βουλευτές του Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Ν.Δ με κοινή Ερώτηση που κατέθεσαν προς την Υπουργό Εργασίας ο Τομεάρχης Νίκος Ι. Νικολόπουλος και οι αναπληρωτές Τομεάρχες Αναστάσιος Καριπίδης και Θεόδωρος Καράογλου.Σύμφωνα με από καιρούς εις καιρόν δημοσιεύματα, ολοένα και πιο έντονο παρουσιάζεται τον τελευταίο καιρό, το ενδεχόμενο πώλησης της Α.Τ.Ε καθώς
όπως φημολογείται, η Τρόικα ζήτησε να προχωρήσει άμεσα η κεφαλαιακή ενίσχυση τής Α.Τ.Ε. και να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες πώλησής της στο πλαίσιο του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, ύψους 50 δισ ευρώ.



Οι τρεις Βουλευτές ερωτούν την Υπουργό πόσο πιθανή είναι η πώληση της ΑΤΕ και εντός ποιου χρονικού ορίζοντα.

«Παράλληλα, με την αύξηση κεφαλαίου θα τρέξει πρόγραμμα συρρίκνωσης του δικτύου των υποκαταστημάτων της τράπεζας τουλάχιστον κατά 10% και μείωσης του κόστους λειτουργίας της έως και 25%. Η πιθανή πώληση της ΑΤΕbank, σημαίνει αυτόματα ότι η συντριπτική πλειοψηφία της αγροτικής ιδιοκτησίας που σε μεγάλο ποσοστό είναι υποθηκευμένη στη τράπεζα για τη χορήγηση δανείου τόσο στους αγρότες όσο και στις συνεταιριστικές Οργανώσεις, περιέρχεται αυτόματα στον έλεγχο της νέου ιδιοκτησιακής διοίκησης και μπορεί ανά πάσα στιγμή να εκποιηθεί», δήλωσε ο Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Ι. Νικολόπουλος.

Οι Βουλευτές του Τομέα Εργασίας της Ν.Δ, ερωτούν επίσης την Υπουργό, με ποιο τρόπο θα εξασφαλισθεί η υποθηκευμένη περιουσία των δανειστών; σε περίπτωση πώλησης της ΑΤΕ και με ποιο τρόπο θα εξασφαλιστεί η εργασία των εργαζομένων και ποια είναι τα πλάνα της Κυβέρνησης για την εργασιακή ασφάλεια των εργαζομένων.



*Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.nikosnikolopoulos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου