Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Σε απάντηση του δημοσιεύματος της 30/10/2010 , του γραφείου τύπου του υποψηφίου Δημάρχου Αγρίνιου κ. Δημήτρη Σταμάτη με τίτλο <<ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ Α.Ε. – Αναπτυξιακή Εταιρεία με μηδενική ανάπτυξη>> ,θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα παρακάτω:
Οι 120 εργαζόμενοι στα Κοινωνικά προγράμματα (Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠμεΑ, ΚΗΦΗ, Ιατροκοινωνικά κέντρα κλπ) που υλοποιούνται από την ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ Α.Ε., αποτελούν μόνο το 0,01% του πανελλαδικού ποσοστού (7000 συνολικά εργαζόμενοι ).


Οι εργαζόμενοι στα Κοινωνικά προγράμματα προσελήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ από το 2003, με σκοπό την υλοποίηση των προγραμμάτων, όπως απαιτούσαν οι προσκλήσεις των Αναθετουσών Αρχών , η δε ανάθεση των έργων στην Τριχωνίδα έγινε μετά από δημόσιο διαγωνισμό.


Άλλωστε, είναι γνωστό ότι τα προγράμματα που υλοποιούνται από την ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ Α.Ε., δεν αφορούν αποκλειστικά τον Δήμο Αγρινίου, αλλά και τους υπόλοιπους δήμους της Αιτωλ/νίας και της Ευρυτανίας που αποτελούν την περιοχή εφαρμογής της εταιρείας.


Η συνέχιση της λειτουργίας των Κοινωνικών Προγραμμάτων και κατ΄ επέκταση και η εξασφάλιση της εργασίας των εργαζόμενων σε αυτά, είναι διαρκής στόχος της εταιρίας, του προέδρου της και του Διοικητικού Συμβουλίου της, στόχος που αποδεικνύεται με συνεχείς παρεμβάσεις εκ μέρους της διοίκησης της εταιρείας προς κάθε αρμόδια αρχή.


‘Όσον αφορά την καθυστέρηση της καταβολής των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους, είναι επίσης γνωστόν ότι η ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ Α.Ε., διαχειρίζεται μόνο Ευρωπαϊκά και Εθνικά χρήματα, που προέρχονται από την υλοποίηση των εγκεκριμένων έργων. Επομένως, οποιαδήποτε καθυστέρηση καταβολής των δόσεων από τις αναθέτουσες αρχές προς την εταιρεία συνεπάγεται όχι μόνον την αντίστοιχη καθυστέρηση καταβολής των αμοιβών των εργαζομένων, αλλά και την επιβολή άδικων προστίμων σ’ αυτήν (ΙΚΑ, Εφορία κλπ). Και οπωσδήποτε για τους έχοντες εμπειρία στην διαχείριση των Κοινωνικών Προγραμμάτων , η αναφορά του Γ.Γ. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο <<τελευταίο Τρίμηνο>> πληρωμής αντιστοιχεί στο τρίμηνο από 1-3-2010 ως 30-6-2010.


Η <<εξασφάλιση της μονιμότητας>> της διευθύντριας κας Δελή Ευφροσύνης και ακόμη έξι εργαζομένων στην Τριχωνίδα A.E πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των προϋποθέσεων που προέβλεπε το Π.Δ 164/2004, και επικυρώθηκε με σχετικες αποφάσεις του ΑΣΕΠ. Η παραμονή δε της κας Δελή στην Τριχωνίδα Α.Ε. δημιουργεί οικονομία πόρων και στήριξη εκ μέρους του δήμου Αγρινίου προς την εταιρεία, όπως συνέβαινε άλλωστε και όταν o κ Σταμάτης είχε διαθέσει, τρεις υπαλλήλους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλ/νίας στην ΑΝΑΙΤ Α.Ε., κατά την θητεία του ως Νομάρχης.


Τέλος όσον αφορά το ερώτημα του δελτίου για το αναπτυξιακό έργο της ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ Α.Ε., ως πρώην μέλος της ΕΔΠ LEADER +, ο συντάκτης του θα όφειλε να γνωρίζει ότι:


• Στον τομέα της Αγροτικής Ανάπτυξης η ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ Α.Ε. υπήρξε φορέας υλοποίησης της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας L+ στην Αιτωλ/νία και την Ευρυτανία με απόλυτη επιτυχία. Την ίδια χρονική περίοδο συμμετείχε στην Δομή Στήριξης Δυτικής Ελλάδας για την υλοποίηση ιδιωτικών έργων του Ολοκληρωμένου Προγράμματος της Ορεινής ζώνης Βάλτου – Παναιτωλικού.


• Στον τομέα της Κοινωνικής Πρόνοιας δημιουργήσαμε το μεγαλύτερο δίκτυο δομών στην Ελλάδα με 26 δομές στους δυο νομούς Αιτωλ/νίας και Ευρυτανίας.


• Στηρίξαμε την επιχειρηματικότητα , ενισχύοντας την ίδρυση 40 επιχειρήσεων με την χρηματοδότηση εγκαταστάσεων και εξοπλισμού. Ειδικότερα στη γυναικεία επιχειρηματικότητα ενισχύθηκαν επτά (7) επιχειρήσεις.


• Στον τομέα της απασχόλησης δημιουργήσαμε 130 θέσεις εργασίας στην εταιρεία, ενώ με την χρηματοδότηση των επιχειρήσεων δημιουργήσαμε 33 νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης και 39 νέες θέσεις μερικής απασχόλησης.


• Στην νέα προγραμματική περίοδο υποβάλλαμε , εγκριθήκαμε και πρόσφατα υπογράψαμε σύμβαση με το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης για το πρόγραμμα <<Προσέγγιση Leader Άξονας 4 τουτ ΠΑΑ 2007-2013>> με περιοχή εφαρμογής δήμους των Νομών Αιτωλ/νίας, Ευρυτανίας και Λευκάδας, συνολικού προϋπολογισμού 10.000.000,00 €.


• Προωθήσαμε την ανακύκλωση των οργανικών αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή της λίμνης Τριχωνίδας μέσω του διακρατικού προγράμματος INTERREG III – BIOUMICA


• Συμβάλλαμε στην ανάδειξη του υδάτινου οικοσυστήματος του ποταμού Αχελώου με μια σειρά δράσεων από το Διατοπικό σχέδιο <<ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ- ΓΗΣ ΥΔΑΤΑ>>


• Συμβάλλαμε στην προβολή της περιοχής παρέμβασης με την έκδοση τουριστικού οδηγού και χάρτη και την παραγωγή ντοκυμαντέρ.


Από όλα τα παραπάνω, δηλώνεται η άγνοια του συντάκτη του εν λόγω δελτίου για την πραγματική προσφορά της εταιρίας προς όλα τα μέλη-μετόχους της, αλλά μας δίνει την ευκαιρία να αναδείξουμε, για μια ακόμη φορά, το σημαντικό έργο που προσφέρει η ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ Α.Ε. στον τοπικό πληθυσμό, στον Κοινωνικό και στον Αναπτυξιακό τομέα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου