Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΕΝΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΤ/ΝΊΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ Α.Δ ΑΙΤΩΛΙΑΣ
ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Εμείς οι Αστυνομικοί, Πυροσβέστες, Λιμενικοί, συνεδριάσαμε
σήμερα 10 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 10:30’ στην Πάτρα στα πλαίσια σύγκλισης του Γενικού Περιφερειακού Συμβουλίου Σωμάτων Ασφαλείας Δυτικής Ελλάδος με θέμα ημερησίας Διατάξεως :



‘’ Το μεταναστευτικό Πρόβλημα και οι επιπτώσεις στην έρρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών των Σωμάτων Ασφαλείας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ‘’






Ομόφωνα κατά την συνεδρίαση τα προεδρία των ενώσεων αποφάσισαν για την παράσταση διαμαρτυρίας έμπροσθεν του μεγάρου της Αστυνομικής Διεύθυνσης και ακολούθως εντός της Λιμενικής Ζώνης ( προβλήτα Αγίου Νικολάου) με την ανάρτηση πανό των Σωμάτων Ασφαλείας. Οι πρόεδροι των Ενώσεων προέβηκαν σε δηλώσεις προς τα μέσα ενημέρωσης του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου προκειμένου να αναδειχτεί δημόσια το πρόβλημα διαχείρισης των μεταναστών στην Δυτική Ελλάδα και ειδικότερα οι τρόποι αντιμετώπισης του με κοινές αποφάσεις των Σωμάτων ασφαλείας όπως:






1. Η ίδρυση και λειτουργία Υπηρεσίας αλλοδαπών για την Δυτική Ελλάδα με την Ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό με την πλήρωση νέων οργανικών θέσεων.


2. Η ενίσχυση της δύναμης και η κάλυψη κενών οργανικών θέσεων στο λιμεναρχείο Πατρών και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.


3. Η χορήγηση δυο ειδικών Οχημάτων λεωφορείων για την μεταγωγή των μεταναστών.


4. Η δημιουργία χώρων κράτησης των λαθρομεταναστών σε όλη την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος διότι τα υπάρχοντα κρατητήρια δεν επαρκούν.


5. Η τήρηση του Π.Δ. 45/2008 περί υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.


6. Οι αποφάσεις για άμεσες μεταγωγές των κρατουμένων και η έκδοση των διοικητικών αποφάσεων απέλασης προκειμένου να αποφευχθεί η πολυήμερη κράτηση τους.






Οι ανωτέρω συνδικαλιστικές Ενώσεις με τις προτάσεις μας αναλαμβάνουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν ως ένστολοι και ζητούμε από τους φορείς και την πολιτεία την υλοποίηση του ψηφίσματος και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδος.










Για το Γενικό Περιφερειακό Συμβούλιο Σωμάτων Ασφάλεια Δυτικής Ελλάδας.










ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Αθ. Πρόεδρος Ε.ΑΣ.Υ. Νομού Αχαΐας


ΡΟΥΣΗΣ Δημήτριος Πρόεδρος Ε.ΑΣ.Υ. Νομού Αιτωλοακαρνανίας


ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ Ηλίας Πρόεδρος Ε.ΑΣ.Υ. Νομού Ηλείας


ΦΕΡΤΑΚΗΣ Βασίλειος Πρόεδρος Ε.Π. ΠΥΡ. Σ. Δυτ. Ελ. και Νήσων


ΜΠΑΡΖΟΣ Θεόδωρος Πρόεδρος Ε.Π.Λ.Σ. Αχαΐας - Αιτ/νιας - Φωκίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου