Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Το φιλέτο της γέφυρας

Tο ακίνητο της γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης» που βρίσκεται στην πλευρά του Αντιρρίου και 3 ακόμη ακίνητα θα ανοίξουν τον χορό των διαγωνισµών για την εκµετάλλευση από ιδιώτες των ακινήτων φιλέτων του ελληνικού ∆ηµοσίου.

Το φιλέτο της γέφυρας

Στα πλέον ώριµα έργα,όπως γράφουν τα ΝΕΑ, περιλαµβάνεται και η εκµετάλλευση για 50 χρόνια του ακινήτου φιλέτου του πρώην εργοταξίου της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου, που βρίσκεται προς την πλευρά του Αντιρρίου.
Ηδη για το συγκεκριµένο ακίνητο υπάρχει µεγάλο επενδυτικό
ενδιαφέρον και στους δυνάµει επενδυτές συγκαταλέγεται η κοινοπραξία Γέφυρα, που έχει κατασκευάσει και εκµεταλλεύεται τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου.
Οι µέτοχοι της κοινοπραξίας είναι ο γαλλικός κατασκευαστικός όµιλος (από τους µεγαλύτερους του κόσµου) Vinci (57%), η ελληνική κατασκευαστική εταιρεία Ακτωρ (22%) και οι επίσης ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες J&Ρ-Αναξ (12%) και Αθηνά.
Στα σχέδια της ΚΕ∆, τα οποία βεβαίως θα τεθούν στο τραπέζι των διαπραγµατεύσεων µε όποιον αναλάβει την 50ετή εκµετάλλευση της έκτασης, περιλαµβάνεται η κατασκευή ξενοδοχειακής µονάδας πέντε αστέρων, η κατασκευή µιας από τις µεγαλύτερες µαρίνες της περιοχής, η κατασκευή εµπορικών κέντρων και χώρων ψυχαγωγίας και εστίασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου