Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κατέθεσε η βουλευτής Αιτ/νιας Σοφία Γιαννακά με θέμα την αξιοποίηση των εργοταξιακών χώρων του Αντιρρίου

. Στην ερώτησή της η κα Γιαννακά αναφέρει ότι η αξιοποίηση των χώρων αυτών είναι από τις σημαντικότερες αξιοποιήσεις Δημόσιου Κτήματος στην Ελλάδα. Πρόκειται για έκταση 223 στρεμμάτων, ιδιοκτησίας Δημοσίου, η οποία θα παραχωρηθεί με μακροχρόνια μίσθωση μέχρι 50 ετών. Οι επενδύσεις που θα πραγματοποιηθούν θα είναι άνω των 45.000.000 € (εκτός Φ.Π.Α.) και θα γίνουν εγκαταστάσεις άνω των 60.000 m2. Για το λόγω αυτό συστήθηκε το 2005 η κοινοπραξία «Γέφυρες Ανάπτυξης» με αποκλειστικό σκοπό την παραχώρηση κατά χρήση ή κατά κυριότητα των εργοταξιακών χώρων στο Δήμο Αντιρρίου. Οι Φορείς που συμμετείχαν στην Κοινοπραξία είναι το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, η Νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας
και ο Δήμος Αντιρρίου.




Στη συνέχεια η Βουλευτής προσθέτει ότι μετά τη σύσταση όμως των νέων Καλλικρατικών Δήμων κρίνεται απαραίτητη η αλλαγή του καταστατικού ώστε να συμμετέχουν ο αιρετός περιφερειάρχης, ο αντιπεριφερειάρχης της περιφερειακής ενότητας Αιτωλοακαρνανίας και ο δήμαρχος Ναυπακτίας στον οποίο συγχωνεύτηκε ο Δήμος Αντιρρίου. Επίσης η Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου (ΚΕΔ) καθυστερεί τις διαδικασίες για την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού προκειμένου να υποβληθούν οι αντίστοιχες προσφορές, πράγμα που απαιτεί και ολόκληρη η τοπική κοινωνία. Επίσης, δεν έχει ολοκληρωθεί το ΣΧΟΟΑΠ Αντίρριου με αποτέλεσμα να μην αποσαφηνίζονται οι χρήσεις γης.



Εξαιτίας λοιπόν των γραφειοκρατικών διαδικασιών καθυστερεί η αξιοποίηση του χώρου αυτού, στερώντας από την περιοχή έναν πόλο έλξης επισκεπτών και την αναπτυξιακή προοπτική που τόσο έχει ανάγκη η ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας αλλά και στο σύνολο η ίδια η χώρα. Συγκεκριμένα το έργο αυτό θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες απασχόλησης με τουλάχιστον 300 μόνιμες θέσεις εργασίας, που θα φτάνουν και τις 500 με τους εποχικούς εργαζόμενους.



Τέλος απευθυνόμενη στον Υπουργό ερωτά ποιος είναι ο χρονικός ορίζοντας για τη δρομολόγηση των τελικών διαδικασιών υλοποίηση του έργου μετά και τις καταστατικές αλλαγές λόγω της διοικητικής μεταρρύθμισης του Καλλικράτη, αλλά και του υπό ολοκλήρωση, από την Περιφέρεια, του ΣΧΟΟΑΠ της περιοχής προκειμένου να δρομολογηθούν και οι επόμενες κινήσεις της κοινοπραξίας και ότι όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο 2011 ούτος ώστε ο διαγωνισμός να ολοκληρωθεί μέσα στο 2012.



Πολιτικό Γραφείο



Σοφίας Γιαννακά



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου