Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Με συντριπτική πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου κατά τη χθεσινή συνεδρίαση (Τρίτη 4 Μαΐου 2010) έκανε δεκτή την πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών για το Χωροταξικό Σχεδιασμό του Δήμου Αγρινίου σύμφωνα με τον οποίο συνενώνονται οι Δήμοι Στράτου, Νεάπολης, Παναιτωλικού, Παρακαμπυλίων, Θεστιέων, Παραβόλας και Αγγελοκάστρου.


Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός εισηγούμενος το θέμα χαρακτήρισε ιστορική τη συνεδρίαση , γιατί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αφορά ένα σημαντικό θέμα , «Το Πρόγραμμα Καλλικράτης» που θα καθορίσει το μέλλον του τόπου τα επόμενα τουλάχιστον πενήντα χρόνια.Απευθυνόμενος στους Αυτοδιοικητικούς αλλά και στους Δημότες των επτά Δήμων που συνενώνονται με το Αγρίνιο, ο κ. Μοσχολιός υποστήριξε κατηγορηματικά ότι η ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών θα είναι στο επίκεντρο της πολιτικής μας τονίζοντας παράλληλα ότι ο Δήμος Αγρινίου είναι έτοιμος να λειτουργήσει από την πρώτη ημέρα εφαρμογής του Προγράμματος Καλλικράτης, χωρίς να υπάρξει μεταβατικό διάστημα. «Είμαστε έτοιμοι να λειτουργήσουμε από την 01-01-2011. Έχουμε υπηρεσίες οργανωμένες, υποδομές αλλά και την εμπειρία, , ώστε να μη χάσουμε ούτε μία μέρα….Αναφερόμενος στην πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών για τα όρια του Δήμου Αγρινίου ο κ. Μοσχολιός επεσήμανε ότι αποτυπώνει τη γεωγραφική, πολιτισμική, οικονομική και κυρίως κοινωνική πραγματικότητα που υπήρχε στην περιοχή, καθιστώντας το νέο Δήμο Αγρινίου ισχυρό πόλο ανάπτυξης που μπορεί να εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που θα διαθέτει.Κλείνοντας την εισήγησή του ο Δήμαρχος Αγρινίου κάλεσε το σώμα των Δημοτικών Συμβούλων με ομοθυμία και ομοψυχία, όπως απαιτεί η περίσταση, να κάνει δεκτή ομόφωνα την πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών, ενώ σε ότι αφορά τη συνένωση των Δήμων Αρακύνθου και Μακρυνείας ο κ. Μοσχολιός είπε πως δε θα πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο να προκαταβάλει τις τοπικές κοινωνίες που πρέπει να αποφασίσουν μόνες τους.

Από την πλευρά του ως εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης ο Λ.Κοτρολός εξέφρασε τις ενστάσεις του ,σχετικά με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, όπως και ο Επικεφαλής της ελάσσονας αντιπολίτευσης Β.Νικάκης.Ο κ.Κοτρολός χαρακτήρισε το Αγρίνιο ως γίγαντα με γυάλινα πόδια υπονοώντας φυσικά πως για να πετύχει το σχέδιο θα πρέπει πρώτα να γίνει μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης….Επίσης Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης του κ. Νίκου Ρούσση ζήτησαν τη διεύρυνση του δήμου Αγρινίου σε Αράκυνθο και Μακρυνεία , εφόσον το επιθυμούν και οι ίδιοι οι κάτοικοι Ο δήμαρχος Αγρινίου από την πλευρά του επισήμανε πως δεν θα πρέπει το συμβούλιο να προκαταλάβει τις τοπικές κοινωνίες που πρέπει να αποφασίσουν μόνες τους. Στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παραβρέθηκαν ο Αντινομάρχης κ. Αντώνης Γαλαζούλας , οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι κ. Σωτήρης Σαξάμης και κα Φρόσω Δελή , ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής, ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου κ. Γεώργιος Παπαναστασίου , ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου κ. Ανδρέας Ζώης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματοβιοτεχνών Νομού Αιτ/νίας κ. Παναγιώτης Ράπτης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αιτ/νίας κ. Χρήστος Κωστακόπουλος, ο Πρόεδρος της Αστρονονομικής και Αστροφυσικής Εταιρείας κ. Ευθύμιος Παπαναστασίου , ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ κ. Κώστας Παπαθανασίου, ο Πρόεδρος Χοιροτρόφων Αιτ/νίας κ. Γεώργιος Χρήστου , οι οποίοι στις τοποθετήσεις τους συμφώνησαν με την πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών για τα όρια του Δήμου Αγρινίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου