Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Τελειώνει η άνευ όρων ασυλία βουλευτών

Αλλαγή στον κανονισμό που αφορά στη βουλευτική ασυλία προανήγγειλε ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, ώστε να αφορά μόνο στην πολιτική δράση. Εν τω μεταξύ, την άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θωμά Ρομπόπουλου, και της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραγκούνη, αποφάσισε η ολομέλεια της Βουλής κατόπιν και αιτήματός τους. Απορρίφθηκαν τα αιτήματα άρσης ασυλίας για ακόμη δύο βουλευτές. Σε ανακοίνωσή του, ο Φιλ. Πετσάλνικος υπογραμμίζει ότι ζητήματα που δεν αφορούν στην πολιτική ή βουλευτική δραστηριότητα δεν θα πρέπει να καλύπτονται από το θεσμό. Προωθείται τροποποίηση του κανονισμού, ώστε στην περίπτωση που η ποινική δίωξη εις βάρος του βουλευτή είναι άσχετη με τα παραπάνω η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας να εισηγείται την άρση της βουλευτικής ασυλίας.
Σχετικά με την άρση της ασυλίας των δύο βουλευτών, Ο Θ. Ρομπόπουλος κατηγορείται ότι προχώρησε στην ανάρτηση διαφημιστικής πινακίδας, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και ο Κ. Καραγκούνης για πρόκληση τροχαίου ατυχήματος. Υπέρ της άρσης ασυλίας του Θ. Ρομπόπουλου ψήφισαν 173, κατά ψήφισαν 48 και έξι δήλωσαν «παρών». Υπέρ της άρσης ασυλίας του Κ. Καραγκούνη ψήφισαν 199 βουλευτές, 25 καταψήφισαν και τρεις δήλωσαν «παρών».
Απορρίφθηκαν τα αιτήματα άρσης ασυλίας για το βουλευτή της ΝΔ, Γρηγόρη Αποστολάκο, που κατηγορείται για απειλή και εξύβριση (Κατά της άρσης ψήφισαν 217 βουλευτές, υπέρ πέντε και "παρών" πέντε) και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Αργύρη Λαφαζάνη (κάτα της άρσης ψήφισαν 215, υπέρ πέντε, "παρών" δήλωσαν επτά).
(enet)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου