Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή κου Παναγιώτη Κουρουμπλή προς τον Υπουργό Οικονομικών με θέμα τη διεκπεραίωση υποθέσεων ακινήτων από «σχολάζουσες κληρονομιές».


Χθες συζητήθηκε στη βουλή η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή κου Παναγιώτη Κουρουμπλή προς τον Υπουργό Οικονομικών με θέμα τη «διεκπεραίωση υποθέσεων ακινήτων από «σχολάζουσες κληρονομιές».
Στην ερώτησή του ο κος Κουρουμπλής ανέφερε πως η εκκαθάριση σχολαζουσών κληρονομιών καθυστερεί αφόρητα σε βαθμό που πολλές φορές φτάνει να υπερβαίνει τα δέκα χρόνια. Ο ίδιος έφερε ως παράδειγμα μη αξιοποίησης δημοσίων ακινήτων, το γεγονός ότι οι υπηρεσίες της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου στεγάζονται σε ιδιωτικά κτίρια με συνέπεια το κράτος να πληρώνει περίπου 750.000€ το χρόνο σε ενοίκια.. Ωστόσο ο ίδιος τόνισε πως η αξιοποίηση αυτού του δημόσιου πλούτου στη σημερινή συγκυρία αποτελεί μία από τις κρυφές δυνατότητες της χώρας να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της ύφεσης και υποανάπτυξης.
Με βάση τα ανωτέρω ο βουλευτής επεσήμανε πως ίσως κρίνεται αναγκαία η δημιουργία μικτής Υπηρεσίας από την Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας και την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου για το ξεπέρασμα της γραφειοκρατικής διαδικασίας που εφαρμόζεται μέχρι σήμερα. Στην ερώτηση του κου Κουρουμπλή σχετικά με τις ενέργειες που προτίθεται να προβεί η κυβέρνηση ώστε να διεκπεραιώνονται ταχύτερα οι υποθέσεις ακινήτων από σχολάζουσες κληρονομιές απάντησε ο Υφυπουργός Οικονομικών κος Φίλιππος Σαχινίδης, λέγοντας πως «σε μία τόσο δύσκολη δημοσιονομικά περίοδο για τη χώρα, δεν θα αφήσουμε ανεκμετάλλευτη την παραμικρή ευκαιρία που προσφέρεται, προκειμένου να συμβάλουμε ώστε να ενισχυθούν, όσο το δυνατόν περισσότερο, τα έσοδα του ελληνικού Δημοσίου». Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι μετά τη ρύθμιση του ζητήματος του χρέους της χώρας, η Κυβέρνηση θα προχωρήσει στο σημείο της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, η οποία παραμένει αναξιοποίητη, παρά το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη δικαιοδοσία του δημοσίου πάνω από τρεις εταιρίες οι οποίες υποτίθεται ότι έχουν ως αντικειμενικό τους σκοπό, την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου