Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

ΣΩΚΟΣ-ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ-ΦΟΥΡΑΣ
Υπερασπίζονται με πάθος......τις απόψεις και τις φιλοδοξίες τους!

«Έτσι όπως είναι το σύστημα δεν ξέρω πόσες δυνατότητες έχουν οι αιρετές Περιφέρειες να διαχειριστούν την υπόθεση (Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για τη περιοχή του Αμβρακικού Κόλπου με το τίτλο «Αειφορική Ανάπτυξη στην Αμβρακικό (ΑΝΑΣΑ)»τόνισε κατά την διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου εκφράζοντας για μία κόμη φορά την δυσαρέσκειά του για τη μη αλλαγή των ορίων των Περιφερειών ο Νομάρχης Αιτ/νίας Θ.Σώκος.Ο κ.Σώκος υποστήριξε πως ο Αμβρακικός είναι ενιαίος δεν διασπάται διοικητικά … «όμως εμείς είμαστε διασπασμένοι…τι θα συμβεί…αν ο ένας τραβάει από δώ και ο άλλος από κεί..»

Φυσικά ο Νομάρχης Αχαίας Δ.Κατσικόπουλος δεν άφησε τα λόγια αυτά ασχολίαστα και απάντησε εμμέσως στον κ.Σώκο, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως ήταν υπέρμαχος στο να παραμείνει η Περιφέρεια ως έχει και πως όλα τα εγχειρήματα επιτυχαίνουν αρκεί να έχουμε κοινή πορεία και όχι τοπικιστικές αντιλήψεις!!
"Την αναγκαιότητα να αφήσουμε πίσω μας τις όποιες τοπικιστικές λογικές και να δούμε την περιφέρεια ως μια ενιαία ενότητα, όπου κάθε νομός θα έχει το διακριτό ρόλο του και θα αποτελεί ένα σημαντικό και αλληλοσυμπληρούμενο από τους άλλους νομούς άξονα της αναπτυξιακής μηχανής της περιφέρειάς μας.
Για αυτό το λόγο και θεωρώ πολύ σημαντική τη σημερινή μας συνεδρίαση στη Βόνιτσα της Αιτωλοακαρνανίας καθώς και τις αποφάσεις που θα λάβουμε στο πλαίσιο αυτής της κοινής πορείας και αντίληψης, του κοινού σχεδιασμού που πρέπει από τώρα να χαράξουμε.
Και λέω από τώρα, επειδή όπως κατά καιρούς έχω επισημάνει, σε αυτή την αναμέτρηση με το μέλλον του τόπου μας και το μέλλον της χώρας, ιδίως σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, δεν χωρούν ούτε αναβλητικότητες, ούτε προσωπικές στρατηγικές, ούτε δισταγμοί.
Το εγχείρημα πρέπει να πετύχει και πρέπει να πετύχει από την αρχή. Η εκκίνηση του «Καλλικράτη» θα είναι το άλφα και το ωμέγα για την μετέπειτα επιτυχία του. Οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι, οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι και οφείλουμε να έχουμε σχέδιο και όραμα για τη Δυτική Ελλάδα".

Φυσικά και ο δήμαρχος Πατρέων Α.Φούρας στην ομιλία του απάντησε στις κατά καιρούς δηλώσεις πως η Πάτρα απορροφά όλες τις πιστώσεις..λέγοντας «υπάρχει ένας μύθος στην περιοχή ότι η Πάτρα ως μητροπολιτικό κέντρο απορροφά όλες τις μεγάλες πιστώσεις από τα προγράμματα.Επειδή έχω κάνει ένα προσωπικό έλεγχο το μόνο έργο που εντάχθηκε στο 2ο και το 3ο ΠΕΠ είναι η αγορά Αργύρη η οποία είχε και στραβή μελέτη και χρειάστηκε να το πληρώσει ο δήμος εξ ιδίων….δεν πρέπει να μπαίνει θέμα ανταγωνισμού των περιοχών,απλά οφείλουμε όλοι να κατανοήσουμε ότι οι περιοχές χρειάζονται πόλεις ατμομηχανές..για να τραβήξουν την περιοχή συνολικά μπροστά σε ανάπτυξη και η Πάτρα φιλοδοξούμε να παίξει αυτό τον ρόλο…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου