Πέμπτη 22 Απριλίου 2010


ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΤ ΠΑΤΡΑΣ
Το ΚΥΤ Πάτρας θα συνδεθεί με τηΓραμμή Μεταφοράς 400kV ΚΥΤ Αχελώου

Σε άμεση προτεραιότητα τίθεται η κατασκευή του Κέντρου Υψηλής Τάσης της ΔΕΗ στην Πάτρα, σύμφωνα με το Σχέδιο Μελέτης Ανάπτυξης Συστήματος Μεταφοράς 2010-2014 του ΔΕΣΜΗΕ, που αναρτήθηκε για διαβούλευση στην διαδικτυακή σελίδα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας πριν από λίγες ημέρες.
Σύμφωνα με την μελέτη, λόγω των υψηλών ρυθμών ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια η περιοχή της Πελοποννήσου σε συνθήκες υψηλού φορτίου (κυρίως κατά τη θερινή περίοδο) ή περιορισμένης παραγωγής του ΘΗΣ Μεγαλόπολης γίνεται εισαγωγική. Το νεο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης 400/150 KV θα είναι κλειστού τύπου.
Το ΚΥΤ Πάτρας θα συνδεθεί καταρχήν με το Σύστημα 400kV της Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα στη Γραμμή Μεταφοράς 400kV ΚΥΤ Αχελώου – ΚΥΤ Διστόμου, μέσω δύο νέων υποβρυχίων και υπογείων καλωδίων 400kV στη ζεύξη Ρίου- Αντιρρίου και τμήματος Γραμμής Μεταφοράς 2Β’Β’/400kV στην πλευρά της Αιτωλοακαρνανίας. Στη συνέχεια, θα συνδεθεί με το νέο ΚΥΤ Μεγαλόπολης μέσω Γ.Μ. 2Β’Β’/400kV, η οποία με τη σειρά της θα επιτρέψει τη σύνδεση της
νέας μονάδας της ΔΕΗ («Μεγαλόπολη V») που έχει ήδη αδειοδοτηθεί. Το ΚΥΤ Πάτρας θα συμβάλει επίσης στην αύξηση της αιολικής διείσδυσης στην Πελοπόννησο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου