Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

«ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ»

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ



Αισθανόμαστε ανάγκη και υποχρέωση προς εσάς, να σας πληροφορήσουμε για τη υπολειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου μας, μετά την τετραετή καθοδήγηση από την Δημοτική Αρχή του κ. Αναγνωστόπουλου.

Κάνοντας μια αναδρομή από την αρχή της θητείας της Δημοτικής αρχής, σας ενημερώνουμε πως στις πρώτες επαφές μας, σαν επίσημο όργανο των εργαζόμενων, μας ζητήθηκε ένα σχέδιο δράσης το οποίο παραδώσαμε και μάλιστα δεχτήκαμε τα εύσημα για την αρτιότητα και την ολοκληρωμένη πρόταση για την βελτίωση και λειτουργία καθαριότητας. Όπως καταλαβαίνετε η πρότασή μας πετάχτηκε στο κάλαθο των αχρήστων, αφού ο κύριος Δήμαρχος όπως αποδείχτηκε, προτίμησε την απλή διαχείριση, το μοντέλο που εφαρμόζουν όλα αυτά τα χρόνια και η κυβερνήσεις της Χώρας μας, αλλά σε μικρογραφία προσαρμοσμένο στα δημοτικά όρια. Άλλωστε υπήρχαν και οι κατάλληλοι συνεργάτες για να λειτουργήσει αυτό το μοντέλο. Οι Αντιδήμαρχοι που τοποθετήθηκαν υπεύθυνοι στην καθαριότητα ήταν, είτε ανύπαρκτοι, είτε αντί αυτών διοικούσαν αχυράνθρωποι, είτε η αίσθηση της εξουσίας τους οδήγησαν σε αλαζονικές και εγωκεντρικές συμπεριφορές οι οποίες κακό έκαναν στην λειτουργία της υπηρεσίας παρά βοήθησαν στη βελτίωσή της. Εφαρμόζοντας μια πελατειακή και ρουσφετολογική πρακτική, προσλάμβαναν συμβασιούχους με δίμηνες συμβάσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων παράνομες, χωρίς ένσημα και χωρίς τις νόμιμες αποδοχές για τους εργαζόμενους. Προειδοποιούμε δε ότι δεν θα ανεχτούμε την πρόσληψη εργαζομένων χωρίς συμβάσεις εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης.

Στο μόνιμο προσωπικό δε, εφαρμόστηκε το «αποφασίζω και διατάζω» εντελώς παράνομα, προκλητικά και αλαζονικά. Ο κύριος Δήμαρχος κωφεύει στις συνεχείς εκκλήσεις μας για επαναφορά όλων των εργαζομένων στις θέσεις τους και τις ειδικότητές τους, επιβραβεύει ορισμένους από αυτούς δίνοντάς τους με αστείες αποφάσεις τίτλους, γαλόνια και αξιώματα. Αποκορύφωμα όλων, είναι η εν μια νύχτα τροποποίηση του οργανισμού του Δήμου μας για την προσθήκη μιας κενής θέσης επιστάτη καθαριότητας και η προσπάθεια εν κρυπτό απόφασης από το οικείο υπηρεσιακό συμβούλιο χωρίς να ενημερωθεί κανείς και χωρίς να χρειάζεται η υπηρεσία μας άλλους «επιστάτες», αναιρώντας την υπόσχεσή του στις αρχές του έτους σε όλο το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας για άμεση επαναφορά των εργατών στις θέσεις τους.

Υπενθυμίζουμε εδώ, ότι η υπηρεσία καθαριότητας είναι ανταποδοτική και οι δημότες πληρώνουμε δημοτικά τέλη για τους εργαζόμενους σ’ αυτήν. Είναι τουλάχιστον προκλητικό να υπάρχει έλλειψη σε εργατικό δυναμικό και ο Δήμαρχος να χρήζει και άλλους εργάτες επιστάτες.

Εμείς οι εργαζόμενοι καθημερινά στα οχήματα του δήμου (για πεζή καθαριότητα δεν το συζητάμε, λόγο ελλείψεως προσωπικού) ζητάμε την κατανόησή σας και την βοήθειά σας με γνώμονα την όσο καλύτερη καθαριότητα της πόλης μας. Παρακαλούμε για την απόθεση των απορριμμάτων στους κάδους το βράδυ, αφού η αποκομιδή πραγματοποιείται τις πρωινές ώρες. Επίσης παρακαλούμε την συνεννόηση εκ των προτέρων με την υπηρεσία για την περισυλλογή κλαδιών, χόρτων και άλλων αντικειμένων μέσω του τηλεφώνου 26310-24730.

Τέλος σας ενημερώνουμε πως θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να διαφυλάξουμε το δημόσιο – κοινωνικό πρόσωπο της υπηρεσίας μας και ασφαλώς τα νόμιμα δικαιώματά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου