Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

ΠΑΡΤΕ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ 48ΩΡΟ…ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ


ΑΠΟΦΑΣΗ!!!!!!!





Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος:«η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ως διοικητικός σχηματισμός έχει σοβαρό έλλειμμα περιφερειακής συνείδησης, γιατί δημιουργήθηκε στην βάση πολιτικών σκοπιμοτήτων και όχι αναπτυξιακών αναγκών, με αποτέλεσμα η Πάτρα και η Αχαΐα, να υπερισχύουν έναντι των άλλων περιοχών και η περιφέρεια στο σύνολό της να βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις των δεικτών ανάπτυξης».

Aπό τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΤΕΔΚ τη Δευτέρα ο κ. Μοσχολιός, αποχώρησε πριν την ψηφοφορία λέγοντας πως δεν συμμετέχει σε μια διαδικασία κατά την οποία η κάθε απόφαση θα λάβει ισχνή πλειοψηφία, ενώ ζήτησε την επανα-διαβούλευση του θέματος της περιοχής της Τριχωνίδας.

Ο δήμαρχος Παραβόλας Βασίλης Καπέρδας εξέδωσε ακόλουθη ανακοίνωση: "Στο κείμενο απόφασης της ΤΕΔΚ Αιτωλ/νίας, το οποίο αναφέρεται στο χωροταξικό Σχεδιασμό των νέων δήμων, στα πλαίσια του προγράμματος «Καλλικράτης», μεταξύ των άλλων ασαφειών, εμφανίζεται και η θέση του Δήμου Παραβόλας με την απλοϊκή πρόταση ότι: «Η Παραβόλα επιθυμεί το Αγρίνιο», χωρίς ειδική αναφορά στην αριθμ. 55/2010 απόφαση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Δ.Σ., η οποία εκφράζει το 90% και πλέον της Τοπικής Κοινωνίας και στην οποία έχει διατυπωθεί ΡΗΤΑ ότι το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα

Ο δήμαρχος Ινάχου Σπυρίδων Μπασιούκας .Σε δήλωσή του αναφέρει:«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τ.Ε.Δ.Κ. νομού Αιτωλοακαρνανίας, συζητώντας με θέμα το χωροταξικό σχεδιασμό των Δήμων του νομού (πρόγραμμα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ), στις 19 Απριλίου 2010,πήρε σχετική απόφαση και πρότεινε τους νέους Δήμου στο νομό.
Η απόφαση όπως έχει διατυπωθεί δεν καταγράφει τις θέσεις του Δήμου Ινάχου όπως αυτές διαμορφώθηκαν με ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και την εκφρασμένη μέσω λαϊκής συνέλευσης άποψη των δημοτών.

Πολίτες απ'όλα τα δημοτικά διαμερίσματα τον καταγγέλουν τον δήμαρχο κ..Μουρτζιάπη και θέλουν δημοψηφίσματα.Η επίμονη στάση του δημάρχου Στράτου να μην συγκαλεί δημοτικό συμβούλιο, εχοντας ομως ο ίδιος και χωρίς καμιά νομιμοποίηση στηρίξει την "πρόταση" της ΤΕΔΚ για συνένωση με Αμφιλοχία, έχει προκαλέσει ξεσηκωμό στη Λεπενού και όλα τα χωριά του δήμου Στράτου.

Μέλος του Δ.Σ. της ΤΕΔΚ ,ο Γρηγόρης Τζαμαλής σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «για το Δήμο Στράτου, τους Δήμους Μακρυνείας και Τριχωνίδας δεν πάρθηκε καμία απόφαση από την ΤΕΔΚ»

Οι δήμοι Αρακύνθου και Μακρυνείας έχουν κοινή απόφαση των συμβουλίων τους για δημιουργία ενιαίου δήμου Μακρυνείας, δεν θέλουν συνένωση με Θέρμο και συζητούν συνένωση σε ένα μεγαλύτερο σχήμα. Η πρόταση για δήμο Τριχωνίδας εκεί πήρε μια ψήφο!

Αντιπολίτευση της ΤΕΔΚ "Με λύπη σας ενημερώνουμε ότι παραβιάσθηκε κάθε αρχή νομιμοποίησης της διαβούλευσης για τη Νέα Διοικητική Μεταρρύθμιση με την απόφαση του Προέδρου της ΤΕΔΚ Ν. Αιτ/νίας κ. Κοιμήση στην πρόσφατη συνεδρίασή της.Αν και υπήρξε διαφορετική θέση των Δημάρχων για την κατάρτιση της τελικής θέσης της ΤΕΔΚ, ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ προχώρησε στη λήψη απόφασης με κριτήρια μικροπολιτικής και μικροκομματικής σκοπιμότητας, χωρίς να λάβει υπόψει τις πραγματικές ανάγκες της Αιτωλ/νίας.

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι του χωριού Αετός Ξηρομέρου, μετά την τελική πρόταση της Τοπικής Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων του νομού Αιτωλοακαρνανίας που προβλέπεται να ενσωματωθεί το χωριό τους σ’ ένα ενιαίο δήμο, με έδρα τη Βόνιτσα και όχι τον Αστακό.

Κώστας Κομποτιάτης: Το όραμα για ένα ισχυρό Δήμο Ξηρομέρου, θυσιάστηκε στον βωμό των μικροπολιτικών επιδιώξεων του κ. Αποστολάκη.

Θεόδωρος Πορφύρης<<Έχω την αίσθηση ………ότι ο δήμος Θέρμου έμεινε μόνος>>.

Την παραίτησή του υπέβαλε ο κ. Γιώργος Σταμούλης Αντιδήμαρχος στο δήμο Θεστιέων και παραμένει ως απλός δημοτικός σύμβουλος. Στην παραίτησή αυτή τον οδήγησαν όλα αυτά που συμβαίνουν τελευταία με τον Καλλικράτη

Δ.Σταμάτης "Κάθοδο στις επερχόμενες εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο!!!!! "έτσι θα μπορέσουμε να κερδίσουμε και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας....άρα και το αξίωμα...και με αυτόν τον επoικοδομητικό τρόπο θεωρώ πως θα δώσουμε μια απάντηση σαν Αιτ/νάνες στην διαχείρηση που γίνεται εν'όψη του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου