Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Ανδρέας Μακρυπίδης: «Να εγκατασταθεί άμεσα Α.Τ.Μ. στο Αντίρριο»

Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Ανδρέας Μακρυπίδης, με ερώτηση του προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου ζητά να εγκατασταθεί μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων (Α.Τ.Μ.) στο Αντίρριο και εν συνεχεία να ανοίξει υποκατάστημα Τράπεζας ώστε να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και οι χιλιάδες διερχόμενοι.
Συγκεκριμένα ο Βουλευτής αναφέρει στην ερώτηση του τα εξής: Στο Αντίρριο του νομού Αιτωλοακαρνανίας που αποτελεί πύλη εισόδου στην Δυτική Ελλάδα και κόμβο διεθνών μεταφορών λόγω της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου και του πορθμού, διέρχονται καθημερινά χιλιάδες ιδιωτικά και επαγγελματικά οχήματα και κατοικούν 5.000 κάτοικοι.
Παρόλη όμως την αυξημένη διέλευση οχημάτων και προσώπων, αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για την περιοχή του Αντιρρίου η έλλειψη ενός υποκαταστήματος Τράπεζας ή τουλάχιστον η εγκατάσταση ενός μηχανήματος αυτόματης ανάληψης χρημάτων (Α.Τ.Μ.). Κατά συνέπεια οι κάτοικοι και οι διερχόμενοι από την περιοχή αδυνατούν να εξυπηρετηθούν στις καθημερινές του συναλλαγές, αναγκαζόμενοι να μετακινηθούν εκτός της περιοχής.
Στην εποχή της μεγάλης ανάπτυξης του τραπεζικού συστήματος και των αντίστοιχων τεχνολογιών είναι αναγκαίο κάθε πολίτης να έχει την δυνατότητα πρόσβασης στις τραπεζικές υπηρεσίες.
Όλοι οι τοπικοί φορείς του Αντιρρίου ζητούν την παρέμβαση της πολιτείας, ιδιαίτερα στα Τραπεζικά Ιδρύματα που ασκείται δημόσιος έλεγχος μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης αλλά και της επέκτασης των εργασιών τους, ώστε να λυθεί το ανωτέρω πρόβλημα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου