Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2010

Στάση εργασίας στο ΕΚΑΒ
Έλλειψη προσωπικού στο Ακτινολογικό του Νοσοκομείου Αγρινίου

Στάση εργασίας από τις 09:00 π.μ έως τη 01:00 μ.μ πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, και παράλληλα, έκτακτη γενική συνέλευση.Οι εργαζόμενοι προχωρούν σε κινητοποιήσεις διεκδικώντας δεδουλευμένα πολλών μηνών...Επίσης σε κινητοποιήσεις προχωρά και το ΣΕΝΑ την Τετάρτη 1η Σεπτέμβη όπου θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στο ακτινολογικό τμήμα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα οποία σύμφωνα με ανακοίνωση ειναι τα εξής:"έχει τελειώσει η σύμβαση των τεχνολόγων που είχαν προσληφθεί ως επικουρικό προσωπικό. Ταυτόχρονα δύο εργαζόμενοι συνταξιοδοτήθηκαν, ενώ δύο άλλες εργαζόμενες έχουν άδεια τοκετού.

Το Γ.Ν. Αγρινίου εφημερεύει όλο το 24ωρο επί 365 ημέρες το χρόνο.
Το ακτινολογικό εξυπηρετεί όλες τις κλινικές και όλες τις ειδικότητες, τα χειρουργεία, τους φοιτητές, τους στρατευμένους, τις εξετάσεις που απαιτούνται για τους διορισμούς, τα βιβλιάρια υγείας κ.λπ. Στο α'τρίμηνο του 2010 εξυπηρετήθηκαν 20.000 άτομα.
Οι επτά εργαζόμενοι δηλώνουν ότι έχουν φτάσει στα όρια των αντοχών τους. Απαιτούν λύση εδώ και τώρα, διότι όπως τονίζουν «δεν μπορούν καθόλου να λειτουργήσουν. Το να κοπούν άτομα από τις βάρδιες δεν είναι λύση. Πρέπει να έρθει προσωπικό. Κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα από έξαλλους εξεταζόμενους καθώς και ανθρώπινες ζωές».
Τέλος, δηλώνουν ότι σέβονται τις υποχρεώσεις τους, που απορρέουν από την εργασιακή τους σχέση. Απαιτούν από το υπουργείο ν' αναλάβει τις ευθύνες του για την εύρυθμη λειτουργία του τμήματος, η οποια δεν μπορεί να στηρίζεται μόνο στο φιλότιμο των εργαζομένων"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου