Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ Κ. ΥΓΕΙΑΣ ΜΥΤΙΚΑ!



Το Κέντρο Υγείας Μύτικα αποτέλεσε ένα όνειρο ζωής και αποκρυστάλλωμα αγώνων της τοπικής κοινωνίας, των φορέων και πολιτών του Μύτικα και του Δήμου Αλυζίας. Με το ΦΕΚ Β΄ 143/11-2-2003 προβλέπονται για την στελέχωσή του 23 θέσεις Ιατρικού, Νοσηλευτικού, Τεχνικού κ.λπ. προσωπικού, εκ των οποίων μέχρι σήμερα έχουν πληρωθεί οι θέσεις δύο (2) ιατρών, νοσηλευτών, τραυματιοφορέα, οδηγού ασθενοφόρου (με απόσπαση) και παρασκευάστριας.
Σήμερα και ενώ μετά από ενέργειες της Δημοτικής αρχής δημοπρατείται και εκτελείται η ανέγερση νέου κτιρίου έναντι 1.800.000 ευρώ, τα προβλήματα του Κ. Υγείας Μύτικα δεν έχουν αρχή και τέλος:



 Από τον Δεκέμβριο του 2007, αντί να προκηρύσσονται δύο (2) θέσεις για αγροτικούς γιατρούς, προκηρύσσεται μόνο η μία (1).



 Η πλήρωση των θέσεων δύο (2) γιατρών Γενικής Ιατρικής, συνεχώς αναβάλλεται.



 Αποτέλεσμα της παραπάνω τακτικής είναι το Κ. Υγείας Μύτικα, να μην μπορεί να εφημερεύει πλήρως και ειδικά τα Σαββατοκύριακα!



 Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι την περίοδο αυτή τα ασθενοφόρα του Κ. Υγείας δεν έχουν καύσιμα για να κινηθούν! Ενώ ταυτόχρονα έχει λήξει και η ασφαλιστική τους κάλυψη. Τι λέει επ’ αυτού η Διοίκηση του Γ.Ν. Νοσοκομείου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»;



 Μια περιοχή που την καλοκαιρινή περίοδο κατακλύζεται από 10.000 – 15.000 πολίτες, ουσιαστικά αδυνατεί να καλυφθεί από την ανεπαρκή στελέχωση του Κ.Υ. Μύτικα.



Με βάση τα παραπάνω καλούμε την αρμόδια πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας καθώς και την Διοίκηση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ:



1. Στην πλήρη στελέχωση των προβλεπόμενων θέσεων Γενικής Ιατρικής στο Κ. Υγείας Μύτικα.



2. Στην άμεση κάλυψη των εφημεριών του Κ. Υγείας τόσο από πλευράς ιατρικού, όσο και από πλευράς λοιπού προσωπικού. Δεν νοείται ιατροί και προσωπικό του Κ. Υγείας να καλύπτουν ανάγκες άλλων Κέντρων Υγείας!



3. Στην διάθεση όλων των πιστώσεων για την εύρυθμη και καθημερινή λειτουργία του Κ. Υγείας Μύτικα (πιστώσεις κίνησης, διακομιδής ασθενών).



Τέλος επισημαίνουμε ότι η απώλεια ανθρώπινων ζωών, λόγω έλλειψης γιατρών και προσωπικού, δεν ξορκίζονται ούτε με μομφές ούτε με κατάρες. Πάρτε μέτρα τώρα πριν είναι αργά. Οφείλετε να το πράξετε. Απέναντι στην τοπική κοινωνία και τους πολίτες. Η υγεία δεν έχει χρώμα και η υπομονή έχει τα όριά της.



Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλ/νίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου