Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Απαξίωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην περιοχή του διευρυμένου πλέον Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου
Κατά πως φαίνεται, για μια ακόμη φορά, τελειωμό δεν έχουν τα προβλήματα της υγείας στην ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου. Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών είναι άκρως ενδεικτικές:

Στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο φεύγει η Αναισθησιολόγος, έφυγε ο Διευθυντής της Μαιευτικής – Γυναικολογικής, υπολειτουργεί η Παιδιατρική και Καρδιολογική Κλινική, η δε Παθολογική δοκιμάζει για άλλη μια φορά τις αντοχές της.
Στο ΙΚΑ Μεσολογγίου λήγουν η μία μετά την άλλη οι συμβάσεις των γιατρών, τα ιατρεία παραμένουν χωρίς Μικροβιολόγο και κενές παραμένουν οι θέσεις του Χειρούργου και του Νευροχειρούργου. Οι παραπάνω ελλείψεις και η μη έγκαιρη αναπλήρωσή τους έχει ως συνέπεια την ταλαιπωρία των εργαζομένων και συνταξιούχων με την παράλληλη απαξίωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην περιοχή του διευρυμένου πλέον Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.
Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με την προωθούμενη – λόγω Μνημονίου – συρρίκνωση και κατάργηση κοντινών σε απόσταση Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα και γεννά βάσιμες υποψίες για μετατροπή του Νοσοκομείου Μεσολογγίου σε αστικού τύπου Κέντρο Υγείας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία της περιοχής.
Η Π.Κ. ΣΥΝ Μεσολογγίου καλεί όλους τους φορείς της πόλης να πάρουν άμεσα πρωτοβουλίες αντίστασης στην επιχειρούμενη απαξίωση και υποβάθμιση του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου και του ΙΚΑ Μεσολογγίου, σε τρόπο ώστε να αποτραπούν αφ’ ενός τα σχέδια που εξυφαίνονται κατά της δημόσιας υγείας στον τόπο μας και αφ’ ετέρου να υπάρξει άμεση στελέχωση και λειτουργία όλων των Κλινικών και Ιατρείων που προαναφέρθηκαν. Δράση τώρα, πριν είναι αργά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου