Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2010

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ

ΕΞΙΣΩΤΙΚΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ 2009
Νομός                                    Πλήθος Παραγωγών       Ποσό προκαταβολής ΕΑ 2009 €

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ            4.240                                                 7.005.440

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Υπ. Κατερίνας Μπατζελή σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, του Υφ. Φίλιππου Σαχινίδη εξασφάλισαν τους εθνικούς πόρους για την συνέχιση των πληρωμών του Μέτρου της Εξισωτικής Αποζημίωσης. Βάση της ολοκλήρωσης των διοικητικών ελέγχων γίνεται άμεσα καταβολή χρηματικής προκαταβολής ύψους 70% της Εξισωτικής Αποζημίωσης του 2009 ύψους 90,4 εκ € σε 67.585 δικαιούχους.
Η καταβολή γίνεται σε όσους δικαιούχους έχουν υποβάλει όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά δια μέσου των ΕΑΣ και πληρούν τα κριτήρια ένταξης στο μέτρο. Για τις περιπτώσεις που οι ΕΑΣ ή οι ίδιοι οι δικαιούχοι δεν έχουν προσκομίσει όλα τα δικαιολογητικά δίνεται η δυνατότητα μέχρι 25/8/2010 να το πράξουν, ώστε αμέσως μετά τον διοικητικό έλεγχο να λάβουν και αυτοί χρηματική προκαταβολή.
Η άμεση καταβολή της χρηματικής προκαταβολής γίνεται ώστε αυτή την εποχή οι κτηνοτρόφοι που αποτελούν την πλειοψηφία των δικαιούχων της εξισωτικής αποζημίωσης να διευκολυνθούν στην έγκαιρη αγορά ζωοτροφών σε καλύτερες τιμές.
Με τις πληρωμές της Εξισωτικής Αποζημίωσης του 2009 επιλύονται τα προβλήματα με τις εντάξεις και τις πληρωμές του προγράμματος της εξισωτικής αποζημίωσης που έχουν ως αφετηρία την απόφαση που λήφθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση το 2007 για μείωση των πιστώσεων που αφορούσαν το πρόγραμμα της περιόδου 2007-2013 κατά 50%. Συγκεκριμένα από 826 εκ € που είχαν εγκριθεί για την περίοδο 2000-2006 τα ποσά, για την περίοδο 2007-2013 είχαν μειωθεί σε 425 εκ €. Αποτέλεσμα αυτής της επιλογής ήταν να δημιουργηθούν προβλήματα στις εντάξεις και τις πληρωμές της εξισωτικής αποζημίωσης πολύ ενωρίς από την περίοδο 2007-2008. Παρά την οικονομική κρίση εξοικονομήθηκαν τα αναγκαία ποσά με αύξηση των εθνικών πιστώσεων για το πρόγραμμα για την ομαλή συνέχισή του.


«Μέσα σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία εξασφαλίσαμε τους πόρους εκείνους ώστε να συνεχίσουμε να καταβάλλουμε απρόσκοπτα τις Εξισωτικές Αποζημιώσεις. Εγκαινιάζουμε μια νέα εποχή για την πληρωμή των επιδοτήσεων με διαφάνεια όπου οι αποζημιώσεις θα πηγαίνουν στους πραγματικούς δικαιούχους έτσι ώστε να στηρίζεται το αγροτικό εισόδημα και η ανάπτυξη της υπαίθρου.» τόνισε σε δήλωση της η Υπουργός, Κατερίνα Μπατζελή.
«Η εξισωτική αποζημίωση είναι ένα μέτρο στήριξης για τους κτηνοτρόφους μας. Έναν κλάδο που αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα. Στεκόμαστε στο πλευρό τους αφιερώνοντας και εθνικούς πόρους» ανέφερε ο Υφυπουργός, Μιχάλης Καρχιμάκης.
Νομός (Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης) Πλήθος Παραγωγών Ποσό προκαταβολής ΕΑ 2009  €
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ                                    4.240                                        7.005.440

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου