Κυριακή, 8 Αυγούστου 2010

Το Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ»
απέκτησε την Ευρωπαϊκή πιστοποίηση ποιότητας EQUASS Excellence

Το Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ», για νέους με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες στο νομό Αιτωλ/νίας Μεσολόγγι-Αγρίνιο, στα πλαίσια των συνεχών προσπαθειών που καταβάλλει για να διατηρήσει ένα υψηλό επίπεδο στις ποιοτικές υπηρεσίες που παρέχει, απέκτησε την Ευρωπαϊκή πιστοποίηση ποιότητας
EQUASS Excellence από την Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα για θέματα Αποκατάστασης (EPR). Στη συνέχεια μέσα από την ένταξη του στο δίκτυο των καταξιωμένων οργανισμών που απαρτίζουν την EPR, πέτυχε τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα BEST Quality.
To BEST είναι ένα ακρωνύμιο το οποίο σημαίνει: Σύγκριση των Ευρωπαϊκών προτύπων στον τομέα των Κοινωνικών Υπηρεσιών σε Διακρατικό επίπεδο. Το πρόγραμμα αυτό λαμβάνει οικονομική υποστήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει διάρκεια δύο χρόνια. Ποιο σύστημα ποιοτικής διαχείρισης είναι το κατάλληλο για τους φορείς που παρέχουν κοινωνικές υπηρεσίες; Σε τί εξειδικεύονται τα διάφορα συστήματα; Τί θα μπορούσε να καθιερωθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη με σκοπό να καλυφθούν οι απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής; Αυτά τα ερωτήματα έχουν απασχολήσει το πρόγραμμα BEST Quality. Επτά εταίροι από τέσσερις Ευρωπαϊκές χώρες έχουν συνεργαστεί σε αυτό το πρόγραμμα. Το πρόγραμμα BEST Quality θα ολοκληρωθεί σύντομα με ένα διεθνές συμπόσιο στο Πανεπιστήμιο του Dortmund, στη Γερμανία. Την Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010 τα αποτελέσματα του προγράμματος θα παρουσιαστούν σε όλους τους ενδιαφερόμενους. Εκτός των άλλων, θα δοθεί στους φορείς κοινωνικών υπηρεσιών ένα εργαλείο αυτοαξιολόγησης, το οποίο θα τους βοηθήσει να εντοπίσουν ποιο ποιοτικό σύστημα διαχείρισης ταιριάζει καλύτερα στις απαιτήσεις τους, καθώς επίσης και στις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στο Συμπόσιο τα αποτελέσματα του διετούς αυτού προγράμματος δε θα παρουσιαστούν μόνο, αλλά και θα συζητηθούν. Εκπρόσωποι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα για θέματα Αποκατάστασης (EPR), τους χορηγούς και τους παροχείς κοινωνικών υπηρεσιών έχουν συμφωνήσει να συμμετέχουν σε μια δημόσια συζήτηση. Σε μια παράπλευρη έκθεση, οι παροχείς των ποιοτικών συστημάτων διαχείρισης θα παρουσιάσουν διάφορα ποιοτικά μοντέλα που δοκιμάζονται και ελέγχονται στην περίθαλψη των αναπήρων και των ηλικιωμένων.
Ως Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε εφαρμόζοντας τις αρχές της άριστης πρακτικής του EQUASS Excellence ώστε ο φορέας μας να εξελιχθεί σε ένα από τα Πρότυπα Κέντρα Αποκατάστασης στην Ευρώπη. Σκοπός και όραμα μας είναι η αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των νοητικά υστερούντων ατόμων που υπηρετούμε καθώς και των οικογενειών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου