Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Συνάντηση Γιάννη Αναγνωστόπουλου με τον διευθύνοντα σύμβουλο των «Ελληνικών Αλυκών ΑΕ.», Δημήτρη Καλόπουλο

Ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Γιάννης Αναγνωστόπουλος ύστερα από συνάντηση που είχε χθες (Δευτέρα 9/8/2010) στο γραφείο του στο Μεσολόγγι, με τον διευθύνοντα σύμβουλο των «Ελληνικών Αλυκών ΑΕ.», Δημήτρη Καλόπουλο προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 
«Θα πρέπει άμεσα η Κυβέρνηση να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης εποχικού εργατοτεχνικού προσωπικού στις αλυκές. Η διαδικασία έχει καθυστερήσει σημαντικά και πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος να χαθεί η φετινή παραγωγή.
Χωρίς το εποχικό προσωπικό δεν μπορεί να γίνει εξόρυξη του αλατιού και συνεπώς δεν θα υπάρχει παραγωγή.
Είναι προφανές ότι αν συμβεί αυτό οι συνέπειες για την εταιρεία θα είναι ολέθριες.
Καλώ τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες να προωθήσουν άμεσα τη διαδικασία πρόσληψης, διότι κάθε μέρα που χάνεται είναι σε βάρος των συμφερόντων της εταιρείας και κατ’ επέκταση της Εθνικής μας Οικονομίας, αφού οι «Ελληνικές Αλυκές ΑΕ.» είναι κρατική εταιρεία.
Θα πρέπει επίσης να τονιστεί ότι ειδικά για φέτος και με βάση της κυβερνητικές κατευθύνσεις το εποχικό προσωπικό είναι μειωμένο κατά 30% σε σχέση με προηγούμενα χρόνια.
Τέλος, σε καμιά περίπτωση δεν θέλουμε υπάρχει σκοπιμότητα για την κωλυσιεργία αυτή ώστε να ιδιωτικοποιηθεί η εταιρεία μια ώρα αρχύτερα.»
Σημειώνεται ότι η επιλογή του εποχικού εργατοτεχνικού προσωπικού γίνεται μέσω ΑΣΕΠ και από πλευράς εταιρείας έχουν γίνει όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για τη διαδικασία πρόσληψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου