Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Ερώτηση των βουλευτών κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και κας Νάντιας Γιαννακοπούλου προς την Υπουργό Οικονομιάς, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για τις αυξήσεις των τιμών στα σιτηρά

Ερώτηση προς την Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κα. Λούκα Κατσέλη κατέθεσαν οι βουλευτές κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής και κα. Νάντια Γιαννακοπούλου, με θέμα τις αυξήσεις στις τιμές των σιτηρών μετά την καταστροφή μέρους της παγκόσμιας παραγωγής λόγω καιρικών συνθηκών (ξηρασία, πυρκαγιές, πλημμύρες) σε Ρωσία, Ουκρανία, Καζακστάν, Καναδά.
Οι βουλευτές στην ερώτησή τους αναφέρουν πως η ελληνική
 κοινωνία εξακολουθεί να βιώνει το μαρτύριο της ακρίβειας των τιμών, ενώ παράλληλα τα καρτέλ στη χώρα μας συνεχίζουν να ευδοκιμούν. Ενόψει μάλιστα των ακραίων καιρικών συνθηκών (πυρκαγιές, ξηρασία) σε χώρες όπως η Ρωσία, μία από τις μεγαλύτερες σιτοπαραγωγούς χώρες του πλανήτη, το καρτέλ των σιτηρών άδραξε την ευκαιρία να αυξήσει τις τιμές των δημητριακών κατά 80% πριν καν υπάρξει πραγματική επίπτωση στην αγορά του σιταριού από τις εξελίξεις στη Ρωσία.
Ο κ. Κουρουμπλής και η κα. Γιαννακοπούλου αναφέρουν ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού φαίνεται να βρίσκεται για ακόμη μια φορά εν υπνώσει, τονίζοντας ότι οι επιπτώσεις αυτών των υπέρογκων και αδικαιολόγητων αυξήσεων θα μετακυληθούν ασφαλώς σε βασικά προϊόντα διαβίωσης των πολλών, όπως είναι το ψωμί. Επισήμαναν, ότι η Κυβέρνηση οφείλει χωρίς ψευδαισθήσεις να συγκρουστεί κατά μέτωπο με τους κερδοσκόπους, την κερδοσκοπία και την ακρίβεια κηρύσσοντας έναν διαρκή πόλεμο εναντίον τους.
Εν συνεχεία ερωτάται η κα. Υπουργός σε τι άμεσα, αποφασιστικά και αποτελεσματικά μέτρα πρόκειται να προβεί ώστε να αντιμετωπίσει το νέο κύμα αφόρητης ακρίβειας που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα νοικοκυριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου