Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Φορτηγό με 41 λαθρομετανάστες στο Μεσολόγγι

Φορτηγό με 41 λαθρομετανάστες και προορισμό το λιμάνι της Πάτρας, εντοπίστηκε από την αστυνομία Αιτωλίας στο Μεσολλόγγι, σε τυχαίο έλεγχο. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, κατελήφθη ο πρώτος των συλληφθέντων να μεταφέρει με Δ.Χ.Φ [νταλίκα-κοντέινερ], ιδιοκτησίας του,
σαράντα ένα (41) αλλοδαπούς, ενώ ο δεύτερος των συλληφθέντων, οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ακολουθούσε-επιτηρούσε την νταλίκα.

Όπως προέκυψε από την ενεργηθείσα προανάκριση μετέφεραν στην Πάτρα τους αλλοδαπούς, με τελικό προορισμό την Ιταλία, λαμβάνοντας το χρηματικό ποσό των τριών χιλιάδων Ευρώ (3.000) ευρώ, για κάθε μεταφερόμενο άτομο.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για δώδεκα (12) υπηκόους Παλαιστίνης, δώδεκα (12) υπηκόους Αλγερίας, ένδεκα (11) υπηκόους Αφγανιστάν, τέσσερις (4) υπηκόους Τυνησίας, ένα (1) υπήκοο Ιράκ και ένα (1) υπήκοο Ιράν. Οι επτά (7) είναι γυναίκες, οι δέκα τέσσερις (14) άνδρες και οι είκοσι (20) ανήλικοι, στερούμενοι άπαντες ταξιδιωτικών εγγράφων.
Κατασχέθηκαν τα δύο οχήματα που χρησιμοποιούσαν οι λαθροδιακινητές, πέντε (5) κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των χιλίων εκατόν ενενήντα Ευρώ (1.190€) καθώς και ένα (1) βιβλιάριο καταθέσεων.
Οι συλληφθέντες λαθροδιακινητές με την εις βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα προσαχθούν στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου