Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Επί τάπητος τα προβλήματα της Δυτικής Ελλάδος

Πρωτοβουλίες για την αναστροφή του αρνητικού κλίματος που έχει διαμορφωθεί στη Δυτική Ελλάδα και σε ολόκληρη την επικράτεια από την εφαρμογή του μνημονίου και των επιπτώσεών του, καθώς και από την καθυστέρηση ή εγκατάλειψη μεγάλων έργων, όπως και την αθέτηση υποσχέσεων, αναλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ.Tίθεται δηλαδή σε εφαρμογή σχέδιο στο οποίο
εμπλέκονται ο κομματικός μηχανισμός, η Κυβέρνηση και η Κοινοβουλευτική Ομάδα, με στόχο τη  δρομολόγηση λύσεων στα τεράστια προβλήματα της Περιφέρειας ενόψει και της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ερχόμενου φθινοπώρου.Επίσης θα καταβληθούν προσπάθειες για την ανακοίνωση συγκεκριμένων ημερομηνιών κατά τις οποίες οι Υπουργοί θα επισκεφθούν τη Δυτική Ελλάδα.Με στόχο την εκπόνηση, ουσιαστικά, μιας "Αναπτυξιακής Χάρτας" για κάθε Περιφέρεια, με την οποία θα ορίζονται οι προτεραιότητες, οι στόχοι και τα "εργαλεία" των πολιτικών ανά τομέα αρμοδιοτήτων, ξεκίνησαν σήμερα στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους, οι συσκέψεις, κατά Περιφέρεια, με τη συμμετοχή κυβερνητικών και κομματικών στελεχών, για την καταγραφή και εξέταση των προβλημάτων αλλά και των δυνατοτήτων καθεμίας από αυτές.

Η διαδικασία των συσκέψεων ξεκίνησε χθεςμε τις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων και έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας. Οι επόμενες τρεις παράλληλες συσκέψεις, οι οποίες θα αφορούν στις Περιφέρειες Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Κρήτης θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Δευτέρα και κατά τις επόμενες μέρες, διαδοχικά, θα συνεχιστούν οι συσκέψεις με τις υπόλοιπες Περιφέρειες.
Όπως έγινε και χθες, οι συσκέψεις διεξάγονται παράλληλα, με τη συμμετοχή Νομαρχιακών και Περιφερειακών στελεχών του κόμματος, των αντίστοιχων Περιφερειαρχών που υποστηρίχθηκαν από το ΠΑΣΟΚ και των βουλευτών, ενώ οι υπουργοί επισκέπτονται διαδοχικά τα "τραπέζια" προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις, να ακούσουν τα αιτήματα και τα προβλήματα της εκάστοτε Περιφέρειας και να δώσουν λύσεις και προτάσεις γι' αυτά.Η μορφή και ο σκοπός της διαδικασίας των συσκέψεων, η οποία εκτιμάται από στελέχη του ΠΑΣΟΚ ως "ευκαιρία" για συντονισμό της δράσης κυβέρνησης-κόμματος-ΚΟ, συμπυκνώνεται στους εξής 4 άξονες: α) Ενημέρωση β) Διάλογος γ) Καθορισμός προτεραιοτήτων και δυνατοτήτων και δ) Επίλυση.
Στις  συσκέψεις συμμετείχαν: Ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχ. Χρυσοχοΐδης, καθώς επίσης και ο αναπληρωτής υπουργός Σ. Ξυνίδης και ο υφυπουργός Π. Ρήγας, η υπουργός ΠΕΚΑ Τ. Μπιρμπίλη καθώς επίσης και ο αναπληρωτής υπουργός Ν. Σηφουνάκης και οι υφυπουργοί Θ. Μωραΐτης και Γ. Μανιάτης, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δ. Ρέππας, οι υφυπουργοί Γ. Μαγκριώτης και Σπ. Βούγιας, καθώς επίσης και ο γ.γ. Χ. Τσιόκας, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Κουτσούκος, ο υφυπουργός Υγείας Μιχ. Τιμοσίδης, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γ. Νικητιάδης και ο γ.γ. του υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Ν. Λίτινας. Επιπλέον στη σημερινή διαδικασία των συσκέψεων συμμετείχε και ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Π. Μπεγλίτης.
Αντίθετα από ό, τι είχε προγραμματιστεί, δεν πραγματοποιήθηκαν οι συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Εσωτερικών και Παιδείας, οι οποίες ωστόσο θα συμμετέχουν στον κύκλο των συσκέψεων της ερχόμενης εβδομάδας.
Τη σύσκεψη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου προλόγισε ο Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Β. Έξαρχος, για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ο Μ. Καρχιμάκης, ενώ για την Περιφέρεια Δ. Ελλάδας ο βουλευτής Β' Αθήνας Λ. Μίχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου