Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Περιοδεία κλιμακίου του Τομέα Εργασίας στην Αχαία

«Πέρασε καιρός από τότε που ο Αντώνης Σαμαράς είπε πως “το φάρμακο που φέρνει η κυβέρνηση στην χώρα μπορεί να σκοτώσει τον ασθενή” και τη δικαίωση αυτής της άποψης τη βλέπουν ξεκάθαρα όλοι τώρα. Τώρα, που γίνεται σαφές ότι το μνημόνιο που αμαχητί υιοθέτησε η
κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, επιτρέποντας στο ΔΝΤ να πατήσει πόδι στην Ευρώπη, δεν λύνει, αλλά διογκώνει το οικονομικό πρόβλημα της χώρας, την οποία βυθίζει σε ύφεση, ενώ παράλληλα καταδικάζει τον ελληνικό λαό σε φτώχεια, υπανάπτυξη και ανεργία».







Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ., βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Ι. Νικολόπουλος, παραχωρώντας συνέντευξη Τύπου στην Πάτρα, στα γραφεία της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Αχαΐας, την Τετάρτη, στα πλαίσια εξόρμησης του Τομέα στην Αχαΐα.






Συνοδευόμενος από στελέχη του Τομέα, όπως οι Αναπληρωτές Τομεάρχες, Θ. Καράογλου και Γ. Βερναδάκης, ο κ. Νικολόπουλος επεσήμανε πως οι εξορμήσεις του Τομέα στην ελληνική περιφέρεια ξεκίνησαν από την Θεσσαλονίκη και θα συνεχιστούν σε ολόκληρη την χώρα.






«Η Αχαΐα και η Δυτική Ελλάδα ευρύτερα, πληρώνουν το βαρύ τίμημα του μνημονίου που ήρθε να προστεθεί στην έτσι κι αλλιώς χρόνια υπανάπτυξη του δυτικού άξονα, καθώς η προσπάθεια ανάκαμψης που ξεκίνησε επί κυβερνήσεων της Ν.Δ. αφενός σκόνταψαν στη μήνη της φύσης, με τις πυρκαγιές και τους σεισμούς που κανείς μας δεν μπορεί να ξεχάσει και αφετέρου, πάγωσαν παντελώς μετά τις εκλογές του 2009 και την λαίλαπα ΠΑΣΟΚ, που όχι μόνο δεν τήρησε τα υπεσχημένα της για την περιοχή, αλλά ισοπέδωσε τα πάντα» υπογράμμισε ο κ. Νικολόπουλος, προσθέτοντας πάντως, πως η εξόρμηση του Τομέα Εργασίας της Ν.Δ στην Ελλάδα θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση, καθώς σε όλη τη χώρα η ανεργία έχει χτυπήσει την πόρτα της ελληνικής οικογένειας και ο φόβος και η ανασφάλεια για το μέλλον έχουν γίνει αχώριστοι σύντροφοι των εργαζομένων.






«Και κατά την εδώ παρουσία μας, θα πάμε παντού. Στα Εργατικά Κέντρα, στα εργοστάσια και τα εργοτάξια, στο ΙΚΑ, στα Επιμελητήρια και στα Δημαρχεία. Κυρίως, επιδιώκουμε να συναντηθούμε με τους ανθρώπους του μόχθου. Με εκείνους που έχουν υποστεί καθίζηση του εισοδήματός τους και με τους άλλους που δεν ξέρουν αν θα έχουν επιχείρηση ή εργασία στην επιχείρηση αύριο, καθώς η αγορά διέρχεται εποχή… παγετώνων» σημείωσε ο Τομεάρχης Εργασίας, επισημαίνοντας πως η επίσημη ανεργία στην Δυτική Ελλάδα για τον περασμένο Νοέμβριο ξεπέρασε το 13%, έναντι 8% περίπου που ήταν ένα χρόνο πριν.






«Είμαι βέβαιος πως η πραγματική ανεργία είναι πολύ υψηλότερη. Πρέπει να φτάνει ή και να ξεπερνάει το 20%, γεγονός που πρακτικά σημαίνει πως δεν υπάρχει οικογένεια χωρίς άνεργο» τόνισε ο κ. Νικολόπουλος, επισημαίνοντας πως αν η κυβέρνηση εξακολουθήσει την ίδια «συνταγή», το βάραθρο είναι βέβαιο.






«Επιχειρησιακές συμβάσεις, περικοπές μισθών και συντάξεων, μηδενικές επενδύσεις, εκτίναξη της ανεργίας, μείωση της αγοραστικής δύναμης. Και μέσα σε όλα αυτά, αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, περικοπές σε φάρμακα και ευεργετήματα κοινωνικής πρόνοιας, αποκαθήλωση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους. Όλα αυτά διαμορφώνουν ένα εκρηκτικό μείγμα που σίγουρα θα τινάξει στον αέρα τη κυβέρνηση, αλλά εμάς εν προκειμένω, μας νοιάζει να μη τινάξουν πρώτα την ελληνική κοινωνία στον αέρα» επεσήμανε ο Αχαιός πολιτικός, παρουσιάζοντας το νέο μοντέλο που εισηγείται η Νέα Δημοκρατία και το οποίο βασίζεται σε αναπυξιακές «ανάσες».






Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Νικολόπουλος τόνισε πως αποτελεί επικτακτική ανάγκη η επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου, ώστε να δοθεί χρόνος και χώρος απελευθέρωσης των δημιουργικών δυνάμεων της Ελλάδας.






«Σε λίγες μέρες, ο πρόεδρός μας, Αντώνης Σαμαράς, θα παρουσιάσει επακριβώς την επικαιροποιημένη πρόταση της παράταξης για έξοδο της χώρας από την κρίση, η οποία σε ό,τι αφορά τον τομέα εργασίας συνίσταται σε παράλληλη κινητροδότηση επενδύσεων και ανακούφιση των επιχειρήσεων, αλλά και ποιοτικές θέσεις εργασίας» επεσήμανε ο Τομεάρχης Εργασίας, κάνοντας λόγο για «ενεργές πολιτικές που θα σταθεροποιήσουν τη χειμαζόμενη μικρομεσαία επιχείρηση και παράλληλα, θα απελευθερώσουν το δημιουργικό πνεύμα των Ελλήνων, που ιδιαίτερα σε δύσκολες εποχές, ξέρουν να ελίσσονται και να ανατρέπουν τους εις βάρος τους, συσχετισμούς.






«Εμείς λέμε: Εμπιστοσύνη στον Έλληνα! Εμπιστοσύνη στον έμπορο, τον βιοτέχνη, τον επιχειρηματία. Εμπιστοσύνη και στο ελληνικό μυαλό, στα φωτεινά μυαλά που έχει παντού ο τόπος μας και στους ανθρώπους του έντιμου μεροκάματου. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες μπορούν να πετύχουν πολλά, αρκεί να τους δοθεί εμπιστοσύνη και κίνητρο. Αρκεί να καταλάβουν πως ο σύγχρονος πατριωτισμός που έχουμε ανάγκη είναι η προσωπική ανάπτυξη του καθενός με οργάνωση και σχέδιο, αλλά και να πάψουν να αισθάνονται ως… πειραματόζωα αφαίμαξης. Γιατί αυτόν τον “πατριωτισμό” εφαρμόζει το ΠΑΣΟΚ και ο οποίος φυσικά, έχει ήδη γελοιοποιηθεί από τον κόσμο» κατέληξε ο κ. Νικολόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου