Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στην Αιτωλοακαρνανία για τον «Καλλικράτη» στα σχολεία

(video)
Συνεχίζονται οι  αντιδράσεις στην Αιτωλοακαρνανία στον απόηχο του σχολικού «Καλλικράτη» που γνωστοποίησε το υπουργείο Παιδείας με τις αποφάσεις για καταργήσεις, συγχωνεύσεις, συνενώσεις και υποβιβασμούς σχολικών μονάδων.Σήμερα το πρωί γονείς και μαθητές από τα Καλύβια συγκεντρώθηκαν στην περιοχή του τραίνου διαμαρτυρόμενοι για το κλείσιμο του
σχολείου τους ,ενώ αμέσως μετά πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο του Αγρινίου.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΤΟΥ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΜΕΛΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
Σήμερα το πρωί πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ ότι το Γυμνάσιο Καλυβίων Δ/Δ Αγρινίου πρόκειται να συγχωνευτεί και συνεπώς να σταματήσει τη λειτουργία του.
Εμείς, ως μαθητές, είχαμε διαμηνύσει προς όλους την επιθυμία μας αλλά και την απόφαση των γονιών μας και όλων των τοπικών φορέων, το σχολείο να συνεχίσει τη λειτουργία του και να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην τοπική μας κοινωνία.

ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ που κανείς υπηρεσιακός φορέας (Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης) δεν άκουσε την φωνή μας και δεν έλαβε σοβαρά υπόψη την διαμαρτυρία μας.
ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ που περιφρονήθηκε τόσο προκλητικά το γεγονός της παρουσίας (δίπλα στο σχολείο μας) του 10ου παραρτήματος του <<Χαμόγελου του Παιδιού>> καθώς επίσης και οι ενστάσεις που διατυπώθηκαν από επίσημους φορείς να μην κλείσει το Γυμνάσιο που θα φιλοξενούσε και αυτά τα παιδιά.
ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ που τον 21ο αιώνα στην χώρα, με τον σημαντικότερο πνευματικό πολιτισμό της Ευρώπης κάποιοι επιχειρούν να οικοδομήσουν μια ευρωπαϊκή πολιτική κλείνοντας τα σχολειά και σβήνοντας τα φώτα της γνώσης σε περιοχές με τόσο μεγάλες προοπτικές.
ΕΜΕΙΣ πιστεύουμε ότι πρέπει να δώσουμε αγώνα για το σχολείο που μόχθησαν οι γονείς μας να ιδρύσουν εδώ και 34 χρόνια και να στηρίξουμε την λειτουργία του.
Σήμερα μετά την σύγκληση Γενικής Συνέλευσης του Σχολείου μας πάρθηκαν οι εξής αποφάσεις:
1. Να απέχουμε από τα μαθήματα μας και να ανακοινώσουμε τη διαμαρτυρία μας σε όλα τα ΜΜΕ
2. Να κλιμακώσουμε τις αντιδράσεις μας προς όλους τους αρμόδιους φορείς



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου