Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Ο Γ.ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

..είχε προγραμματιστεί ολιγόλεπτη στάση στην Αιτ/νία
Διήμερη περιοδεία στην Ήπειρο πραγματοποιεί ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, που το μεσημέρι επισκέφθηκε τον ανισόπεδο κόμβο που κατασκευάζεται στον Άγιο Δημήτριο Άρτας και θα συνδέει την παράκαμψη Άρτας με το νέο τμήμα που δόθηκε στην κυκλοφορία μέχρι τους Σελλάδες. Σύμφωνα με πληροφορίες είχε προγραμματιστεί ολιγόλεπτη στάση στην Αιτ/νία και συνάντηση με το δήμαρχο Ακτίου-βόνιτσας Ν.Σολδάτο όμως αυτή δεν πραγματοποιήθηκε για άγνωστους λόγους,ίσως λόγω αλλαγής του
προγράμματος την τελευταία στιγμή του κ.Μαγκριώτη .

Σε ότι αφορά πάντως την κατασκευή της Ιόνιας Οδού που αντιμετωπίζει προβλήματα από καθυστερήσεις απαλλοτριώσεων, διακοπές εργασιών, έλλειψη χρηματοδοτήσεων και απειλές εταιρειών για αποχώρηση και διάλυση συμβάσεων, ο κ. Μαγκριώτης, επέρριψε ευθύνες στη κυβέρνηση της Ν.Δ για αδιαφορία στο σοβαρό πρόβλημα των απαλλοτριώσεων που μπλόκαραν την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου και επεσήμανε επιπλέον: «Ολοκληρώσαμε τις συζητήσεις με τους παραχωρησιούχους και τις τράπεζες και υπάρχουν επεξεργασμένες λύσεις, ώστε μέχρι το τέλος Μαρτίου να ολοκληρωθεί το πλαίσιο το οποίο τονίζω πως στηρίζεται στις συμβάσεις και να προχωρήσουμε σε επανεκκίνηση των εργασιών στην Ιόνια Οδό», ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να σταματήσει το έργο αυτό.
Για την εθνική οδό «καρμανιόλα» Αντιρρίου-Ιωαννίνων, ο κ. Μαγκριώτης δήλωσε ότι, στο τμήμα αυτό κατασκευάζονται επτά έργα, συνολικού προϋπολογισμού 25 εκ. ευρώ, από τα οποία τα τρία στην Ήπειρο και τα τέσσερα στην Αιτωλοακαρνανία, τα οποία χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου