Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Υπεγράφη η σύμβαση για την Αμβρακία Οδό
ΑΙΧΜΕΣ ΑΠΟ ΝΔ
Εντός του 2013 υπολογίζει το υπουργείο Υποδομών ότι θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της Αμβρακίας Οδού, oι συμβάσεις για την οποία υπεγράφησαν την Τρίτη στο υπουργείο. Η Οδός, συνολικού μήκους 48 χλμ. και προϋπολογισμού δημοπράτησης 291 εκατ. ευρώ, θα συνδέει το Ακτιο με την Αμβρακία. Η Αμβρακία Οδός θα κατασκευαστεί σε τέσσερα υποτμήματα με μήκη 22,5, 4,4, 8,1 και 13,5 χιλιόμετρα. Τα τέσσερα τμήματα ανατέθηκαν, αντίστοιχα, στις ΑΕΓΕΚ, Ιόνιο, Μηχανική και την ιταλική Consorzio Stabile Italimprese.
Η ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση για εξάμηνη καθυστέρηση στην υπογραφή των συμβάσεων, υποστηρίζοντας ότι το έργο είχε μελετηθεί, οι μειοδότες είχαν αναδειχθεί και το Ελεγκτικό Συνέδριο είχε εγκρίνει τη διαδικασία πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, λόγω των οποίων δεν υπογράφηκε η σύμβαση. «Μία απλή υπογραφή χρειαζόταν» ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ Μ.Χαλκίδης.
Απαντώντας, το υπουργείο Υποδομών ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι το έργο «δεν ήταν μελετητικά ώριμο», δεν προβλεπόταν η σύνδεσή του με την Ιόνια Οδό, δεν είχαν προετοιμαστεί οι αποφάσεις για τις απαλλοτριώσεις και δεν είχε διασφαλισμένη τη χρηματοδότηση, ενώ οι ανάδοχοι ανακηρύχθηκαν με εκπτώσεις πάνω από 50%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου