Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Εκπαιδευτικοί από την περιοχή του Αμπρούτζο της Ιταλίας στο Μεσολόγγι


Στα πλαίσια της υλοποίησης του διακρατικού προγράμματος Δια Βίου Μάθησης, Δράση «Συμπράξεις Comenius Regio», εκπαιδευτικοί από την περιοχή του Αμπρούτζο της Ιταλίας, βρέθηκαν σήμερα (Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010) στην Ιστορική Πόλη του Μεσολογγίου και συναντήθηκαν με το νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας Θύμιο Σώκο.
Το πρόγραμμα απαρτίζεται από δύο περιφέρειες – εταίρους, το Περιφερειακό Σχολικό Γραφείο του Αμπρούτζο της Ιταλίας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας.
Στόχος του, είναι η συνεργασία σχολείων, οργανισμών και ιδρυμάτων των δύο εμπλεκόμενων περιφερειών για την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με την ιστορία των περιοχών, τα έθιμα, τα παραδοσιακά τραγούδια κ.λ.π.
Στον επικεφαλής κ. Carlo Petrasca και τα μέλη της αποστολής, εκτός των άλλων, δόθηκε η έκδοση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας στην ιταλική γλώσσα.
Να σημειωθεί ότι τα μέλη της αποστολής συνοδευόμενα από τον Αντινομάρχη κ. Παναγιώτη Κατσούλη, επισκέφθηκαν τον Κήπο των Ηρωών, τη «ΔΙΕΞΟΔΟ», ενώ παρακολούθησαν θεατρική παράσταση, σχετική με την 25η Μαρτίου 1821, από μαθητές και μαθήτριες της Παλαμαϊκής Σχολής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου