Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

ΣΒΗΝΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αυξητική τάση στις διαγραφές από τα μητρώα των επιμελητηρίων. Μείωση στην έναρξη νέων επιχειρήσεων σε όλη την Ελλάδα. Πού παρατηρείται το μεγάλύτερο πρόβλημα
Το ασφυκτικό κλίμα μέσα στο οποίο κινούνται οι επιχειρήσεις στο σύνολο της χώρας έρχονται να επιβεβαιώσουν τα επίσημα στοιχεία των επιμελητηρίων για τις ενάρξεις και τις διακοπές λειτουργίας.
Στα περισσότερα από τα μισά επιμελητήρια, σύμφωνα με την έρευνα του «Εθνους», καταγράφεται αυξητική τάση στις διαγραφές επιχειρήσεων από τα μητρώα, ενώ εξαιρετικά δυσοίωνες προοπτικές διαγράφει και η σύγκριση με τα στοιχεία της αντίστοιχης περσινής χρονικής περιόδου.
Πολλοί είναι μάλιστα αυτοί που θα ήθελαν να προβούν σε οριστική διαγραφή, αλλά εξαιτίας των οικονομικών δυσχερειών που αντιμετωπίζουν δεν μπορούν να κλείσουν τις ασφαλιστικές ή φορολογικές εκκρεμότητές τους.
Οι αιτίεςΟπως τονίζουν πολλοί εκ των διευθυντών των επιμελητηρίων, «αν υπήρχαν τα χρήματα και οι επιχειρηματίες δεν χρωστούσαν σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορίες, τότε ο αριθμός των διαγραφών θα ήταν πολλαπλάσιος αυτών που δηλώνονται σήμερα από τα μητρώα, εφόσον πολλοί θα είχαν απαλλαγεί από μη παραγωγικές επιχειρήσεις».
Αντιθέτως, πτωτική είναι στις ενάρξεις νέων επιχειρήσεων.
Η μεγαλύτερη μείωση διαπιστώνεται στην Αργολίδα ενώ όσο αναφορά τον νομό Αιτνίας είχαμε 111 ενάρξης μέχρι τα μέσα Μαρτίου του 2010 και 95 διαγραφές έως μέχρι τα μέσα Μαρτίου του 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου