Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Σάββατο 27 Μαρτίου, στις 20:30: Η Ώρα της Γης



Η αντίστροφη μέτρηση για το μεγαλύτερο παγκόσμιο συμμετοχικό γεγονός ενάντια στην κλιματική αλλαγή ξεκίνησε με την υποστήριξη καταξιωμένων προσωπικοτήτων από τον χώρο της τέχνης, του αθλητισμού και της δημοσιογραφίας. Το Σάββατο 27 Μαρτίου, στις 20:30, ολόκληρη η Ελλάδα αναμένεται να πρωταγωνιστήσει εκ νέου στην Ώρα της Γης, σβήνοντας για μια ολόκληρη ώρα τα φώτα, και δίνοντας έτσι το δικό της στίγμα στην παγκόσμια μάχη κατά της αλλαγής του κλίματος……


Στη Συνδιάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή που έλαβε χώρα στην Κοπεγχάγη τον περασμένο Δεκέμβριο, οι ηγέτες των μεγάλων κρατών, απογοήτευσαν τους πολίτες τους, καθώς δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σε ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του παγκόσμιου αυτού προβλήματος. Η ανθρωπότητα όμως δεν σταματά τον αγώνα. Η Ώρα της Γης 2010 δίνει φωνή και δύναμη πίσω στον πολίτη και στις τοπικές κοινωνίες.Συνολικά 489 Δήμοι και κοινότητες 1.649 επιχειρήσεις, 845 σχολεία καθώς και 325 φορείς σε ολόκληρη τη χώρα συμμετείχαν στην Ώρα της Γης 2009. Σύμφωνα με στοιχεία του ΔΕΣΜΗΕ, κατά την έναρξη της Ώρας της Γης, σημειώθηκε πτώση ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας κατά 500 MW, ποσότητα που είχε ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση 500 τόνων διοξειδίου του άνθρακα.Οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν είναι οι μόνοι που δίνουν τον εντυπωσιακό παλμό στην Ώρα της Γης 2010. Η συμμετοχή 140 σχολείων και εκπαιδευτικών οργανισμών, 502 φορέων και επιχειρήσεων, αποδεικνύει πως και φέτος, το Σάββατο 27 Μαρτίου, στις 20:30 μ.μ. η Ελλάδα θα πρωταγωνιστήσει στο μεγαλύτερο συμμετοχικό γεγονός ενάντια στην κλιματική αλλαγή, στον πλανήτη.

Η Ναύπακτος συμμετέχει ενεργά στην Ώρα της Γης

«Αλλάζουμε νοοτροπία - προστατεύουμε το περιβάλλον - δίνουμε το μήνυμα της ελπίδας για το μέλλον-Συμμετέχουμε ενεργά-Συμμετέχουμε δυναμικά στην παγκόσμια εκστρατεία για την Ώρα της Γης».

Με αυτά τα λόγια ο Δήμαρχος Ναυπάκτου Θανάσης Παπαθανάσης κάλεσε όλους τους πολίτες της Ναυπάκτου να σβήσουν συμβολικά τα φώτα για μία ώρα το προσεχές Σάββατο 27 Μαρτίου 2010, στις 20:30 το βράδυ, στα πλαίσια της εκστρατείας της WWF για την «Ώρα της Γης», σε συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο της πόλης, μαζί με τον Αναπληρωτή Δήμαρχο Ν. Κούμπιο και τον εκδότη του περιοδικού ΠΡΑΣΙΝΟ+ ΜΠΛΕ Τ. Ξύδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου