Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Κορυφώνονται αύριο Κυριακή οι επετειακές εκδηλώσεις για την ηρωική Έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων












Πραγματοποιήθηκε και φέτος παρουσία πλήθος κόσμου η πομπή από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος και μετάβαση στον Κήπο των Ηρώων.Μετά την Δέηση και την κατάθεση στεφάνων και αφού έγινε Πανηγυρικός από τον Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κύριο Γιάννη Αναγνωστόπουλο.Ακολούθησε η Αναπαράσταση της ανατίναξης του Χρήστου Καψάλη. Συμμετείχε η χορωδία του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου υπό τη διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή κ. Σπύρου Χολέβα. Στο ρόλο του Καψάλη ο κ. Γιάννης Μαγδαληνός.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ

6:30: Εωθινό κανονιοβολισμοί και κωδωνοκρουσίες των εκκλησιών της Ιεράς Πόλεως7:00: Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος.

10:40: Άφιξη και υποδοχή του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κυρίου Κάρολου Παπούλια στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα.

10:45: Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά.

11:00: Εκκίνηση πομπής από τον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος και μετάβαση στον Κήπο των Ηρώων.• Τρισάγιο στους Αθάνατους Νεκρούς.• Κατάθεση στεφάνου στον Τύμβο των Ηρώων από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κύριο Κάρολο Παπούλια.• Πανηγυρικός από τον Εκπρόσωπο της Ελληνικής Κυβέρνησης.• Το Μοιρολόι « Να ζει το Μεσολόγγι» από την Σοπράνο Ιωάννα Εμμανουήλ –Αποστολάκου, Πτυχιούχο Μονωδίας και μέλος της Χορωδίας του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, συμμετέχει τμήμα της Χορωδίας, υπό τη διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή κ. Σπύρου Χολέβα.• Βράβευση νικητών του 64ου Δρόμου Θυσίας.18:30: Επιστροφή της Εικόνας της Εξόδου, με πομπή από τον Κήπο των Ηρώων στο Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης• Υποστολή της Σημαίας στην Κεντρική Πλατεία Μάρκου Μπότσαρη. Πέρας εκδηλώσεων για την 184η Επέτειο της Εξόδου της Φρουράς των

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου