Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Η περικοπή και η μεταφορά στο λεγόμενο δεύτερο πυλώνα του 50% των άμεσων ενισχύσεων του καπνού.

ΚΚΕ-Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων

Τεράστιες είναι οι ευθύνες των κυβερνήσεων της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ, που έβαλαν πλάτη στη διαμόρφωση και ψήφιση του κανονισμού 864/2004 ο οποίος πετσοκόβει τις επιδοτήσεις των καπνοπαραγωγών και αποδεκατίζει το εισόδημά τους.
Αυτή τη πολιτική σιγοντάρισαν και οι τριτοβάθμιες οργανώσεις
των αγροτών ΠΑΣΕΓΕΣ – ΣΥΔΑΣΕ – ΓΕΣΑΣΕ – ΚΑΠΝΙΚΗ με την ολική αποσύνδεση της επιδότησης από την παραγωγή.
Έχει τεράστιες συνέπειες όχι μόνο στο εισόδημα των καπνοπαραγωγών αλλά και στο αγροτικό ισοζύγιο, στην απασχόληση, στην οικονομία των καπνοπαραγωγικών περιοχών που είναι φτωχοί νομοί, παραμεθώριες περιοχές.
Αυτή η αντιαγροτική πολιτική της Ε.Ε. που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις εντάσσεται στα πλαίσια της υποκριτικής και αποπροσανατολιστικής σύνδεσης της αντικαπνιστικής εκστρατείας με την αντικαπνική πολιτική της Ε.Ε. με στόχο την κατάργηση της καπνοκαλλιέργειας προς όφελος των πολυεθνικών καπνού κυρίως των Η.Π.Α.
Το ΚΚΕ διαφώνησε από την πρώτη στιγμή με την αποσύνδεση των επιδοτήσεων από την παραγωγή και δεν περιορίστηκε μόνο στη διαφωνία της μεταφοράς του 50% στο δεύτερο πυλώνα, αλλά στο να μη γίνει καμία περικοπή στις επιδοτήσεις των φτωχών αγροτών απεναντίας να γίνει τιμαριθμική αναπροσαρμογή των επιδοτήσεων σε όλα τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα.
Γι΄ αυτό ξεκίνησε και συνεχίζει εκστρατεία ενημέρωσης των φτωχών αγροκτηνοτρόφων και τους καλεί να παλέψουν για μια άλλη φιλοαγροτική πολιτική που θα εξυπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες των φτωχών αγροτών και όχι τα συμφέροντα των πολυεθνικών.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:
Τι μέτρα θα πάρει για να διασφαλιστεί το εισόδημα των καπνοπαραγωγών για να συνεχίσουν να καλλιεργούν και να μπορούν να παραμείνουν στα χωριά και τα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου